En Gratis Gästbok från gastboken.com .:. Gästbok / Forum
Gästbok / Forum
 
 
Namn
Email
Bor i
Hemsida
Ärende
Meddelande
url email Citera  F K U A A A A A A

:) :( ;) :D :- :roll: :mrgreen: :blush: :P :O :lol: 8-) :-s :upset :confused: :what :light :arrow :cry :eek :evil :frown :twisted :gitarr :drum :burning :happy :bang
Privat meddelande
(Totalt 7070 inlägg)

ann  140320 13:16
Du har inte lämnat ut några siffror Bella, inte heller några verifikationer som visar att någon förfarit bedrägligt.

Bella  140320 13:12
Siffror ur en årsredovisning är inga metaforer, inte ens i RFSS får man väl hoppas. De fakta jag lagt fram både här i gästboken och till våra riksdagspolitiker är knappast metaforer de heller. Uppriktigt sagt förstår jag inte vad du väsnas om. Varför tar du inte en tur i din blå bil och lugnar ner dig?

Du har en åsikt, jag har en. Båda är tillåtna har jag för mig, åtminstone i en demokrati. Eller anser du att demokratier också är metaforer?

Eivor  140320 12:51
Hej Ann!

Självklart ska vi hjälpas åt. Visst har vi alla blivit drabbade av påhopp. Det gör inget om att man få klä skott. För min del kommer vattnet att rinna av som på en gås. Som sagt vi är härdade och har vårat förnuft kvar. Självklart stöttar vi Krister Lumme.

Citat:Susannah (gäst) Eivor, förstår av ditt inlägg att du är senil :citat slut

Genom sig själv känner man ju andra. Jag har inte nämnt några namn som höll i mötet från RK. Så snacka om att vara senil Susannah du har tom glömt vad du heter! Du har väll också på grund av dina senila besvär glömt att du blev portad på olika möten. Och RK kunde inte starta för än efter ca 2 år på grund av olika saker som inte var klart. Började med att öppna en jourtelefon..


Juhani/  140320 12:00
Ärende: @ "Bella"

Har du hört talas om "Metaforer" ? Jag påstår att min bil är blå och det är FAKTA.

Du har påstått en hel del om en hel del och påstår att det är fakta.

Fattar du dåligt, mitt påstående är INGEN fakta, dina påståenden är inga FAKTA.

Kollar du på "Nyheter i klartext" också ?

Med vänlig hälsning
Juhani/


Juhani/  140320 11:56
Ärende: @ Krister

Hallå,, visst kan man vara vän,,men det förutsätter väl att man känner personerna man är vän med ? Jag har rätt många vänner,,en del gamla som hängt med länge, en del nya som tillkommit på senare år.

Detta missnöje som idag visar sig här och var förstod jag skulle komma förr eller senare. Inget nytt under solen.

Förstår bara inte hur dom lägger skulden på personer då avslagen ligger på nämdens ansvar.

Sen är jag så jä..la trött på att bli kopplad till den ene efter den andre då jag uttalar min egna syn på saker och ting. Faan,, jag har väl ett eget tänk och egna åsikter.

På ren svenska till vissa här,,"Your barking under the wrong tree" !

Med vänlig hälsning
Juhani/

Svar: Bra Juhani. Du är ofta klok och analytisk. Vänner har man för att dela åsikter med respekt för den andras tyckande. Så har det varit mycket lite av från de mest högljudda här som är störda av både taskig barndom och besvikelser från det övriga livet som de med all säkerhet medverkat till själva.

När jag arbetade inom räddningstjänsten där jag fanns under 25 års tid varav räddningsledare i 20 lärde jag mig att de som skrek på hjälp vid en olycka var de som var minst skadade. Det var inte de som i första hand behövde hjälpen. Säkerligen är det samma här med de som gastar mest. Det är deras själsliv som söker hjälpen. Men dom får det inte därför att de inte själva vill hjälpa till. Det är andra som ska göra vad de själva kräver. Mest är det egoismen som präglar deras sätt att hävda sig och inget annat.   140320 13:02

Bella  140320 11:48
Du kan väl ha vänner i RFSS även om du inte är medlem där. RFSS "tar hand om" alla vanvårdade enligt deras egen web-sida.

Är det inte lämpligare att den förening som finns, RFSS, följer god föreningssed, slutar betrakta kritiska medlemmar som FIENDEN och inriktar sig på en ändring av ersättningslagen, så att majoriteten av de 47% som fått avslag hittills kan omprövas.

Och vad har färgen på din bil med saken att göra?

Juhani/  140320 11:40
Ärende: @"Bella"

Du kommer ingen vart med att vara spydig. Jag har inga vänner i RFSS eftersom jag aldrig varit medlem där. Så det uttalandet kan du stoppa upp,,,,,,,,

Dessutom så är min bil fortfarande blå,,och det är FAKTA. Eller är det inte det,,,ändå ?

Varför bildar ni inte en egen förening eftersom ni vet exakt hur en förening ska skötas ?

Vaa,,är jorden rund !!

Med vänlig hälsning
Juhani/

Svar: Men du kan väl vara vän ändå...Eller ?  140320 11:44

Bella  140320 11:14
Men SNÄLLA Juhani, kom inte med haltande exempel.

Jag har hämtat siffrorna ur RFSS årsredovisning för 2013, som behandlades på årsmötet i Göteborg. Varför kontaktar du inte någon av dina lojala vänner i RFSS, som väl har fått den inför årsmötet? Där står siffrorna klart och tydligt.

I förvaltningsberättelsen, som också var uppe på årsmötet, redovisas det lull-lull om strategi och policy jag talar om här på sidan.

Behöver du bevis på att jorden är rund? Kontakta NASA.


Svar: Jag kan se denna kvinna framför sig hur hon i ilskan över att inte få ta del av det hon anser sig var sitt ,slår ned sin ilska på tangenterna framför sig. Samtidigt känner jag en inre tillfredsställelse i att samma person inte heller får ta del av vårt lull-lull...   140320 11:44

Juhani/  140320 10:50
Ärende: @ Bella

Hej "Bella",, du skriver:" de fakta om RFSS jag redovisat här i gästboken."

Vi kanske har olika syn på vad som är fakta ? Om jag skriver i gästboken att min bil är blå,,,,,,,,,,,är det fakta ? Nej, det är bara mina ord och påståenden.

Det du anser vara fakta är för oss andra DINA ord. Lägg gärna ut printscreen på handlingar som visar att styrelsen använt medlemmars/ statsbidrag på felaktigt sätt. DET är i så fall fakta. Annars blir din fakta för oss bara dina ord.
Med vänlig hälsning
Juhani/

Bella  140320 10:33
Det är inte en handfull som är missnöjda, det är betydligt fler och antalet växer för varje dag.

Nej, det finns inga årsredovisningar tillgängliga i RFSS arkiv på websidan. Årsredovisning är offentlig handling. ´

Jag insinuerar inte att pengar förskingrats. Jag påtalar att i årsredovisningen för 2013 har mer pengar använts till bl a styrelsens resor, hotell, o mat än vad de lokala föreningarna erhållit. Trots att det är statsbidrag som skall användas i HELA föreningen och inte bara av styrelsen efter eget skön.

Intressant att filmen som visar hur polis avlägsnar en medlem från ett medlemsmöte är intressantare för dig än de fakta om RFSS jag redovisat här i gästboken.

Svar: Årsredovisningen är till för medlemmarna.Inte till utomstående vilket du är. Detta är ingen offentlig handling från föreningen. Däremot kan man begära från socialstyrelsen hur det statliga bidraget förvaltats och som socialstyrelsen kontrollerat med de gängse redovisningar man ska göra. Vill man ha denna redovisning får man begära ut detta och därmed även avlägga en avgift.

Krångligare än så är det inte. Men till föreningens övriga verksamheter har ingen insyn i som är inte medlem. Ändå är detta inte någon hemlighet mer än att det är medlemmarna som är föreningen. Inte de som står utanför staketet och bräker...

  140320 11:01

ann  140320 10:18
Föreningen samhällets styvbarn är som jag uppfattar det en stödförening och det är för detta man fått statsbidrag. När de säger sig vara en förening för alla tidigare vanvårdade så uppfattar jag det som att man då menar att alla är välkomna som vill vara med - förutsatt att man accepterar de stadgar som finns och den policy som råder. Nu vet jag inte hur många medlemmar man har - jag har sett siffror på allt mellan 600 och 1200, men om dessa är nöjda, så tror jag inte att en handfull missnöjda kan störta den och definitivt inte om man inte kan presentera klara fakta om felaktigheter. Sitter ni med sådana så fram med dem.

Svar: Samhällets Styvbarn har 1600 medlemmar. Kan berätta att man idag kan göra en bra verksamhet på många plan tack vare det statliga bidraget. Resor kostar. Jag vet själv hur det var då vi kom igång. Vi lade ut egna pengar i början som kostade mig själv åtskilliga tusenlappar som jag aldrig kommer att få tillbaka men som jag idag är stolt och glad över vad vi vunnit. Detta går inte att ersätta med pengar. Jag är otroligt stolt över att jag har medverkat till de som idag fått en upprättelse som jag själv tvivlade på många gånger men som idag är en verklighet ingen heller kan ta ifrån mig.

Det är ganska så patetiskt att här läsa om hur en del bedriver en verksamhet mot föreningen för att förstöra och söndra. De kommer inte att lyckas med detta då jag veta att idag står förbundet stark i sin verksamhet som även vidimeras från statligt håll. Förbundet kommer säkerligen att växa på alla plan. Då utan de missnöjda individer som idag ännu visar sin avsky mot allt och alla. Förbundet har sin framtid. De som häcklar och bedriver agg mot förbundet kan man fråga sig var deras framtid ligger då de ständigt gräver ned sig i stället för att få hjälp mot vad de behöver hjälp med.

Trist tycker jag det är. Faktum har alltid varit att ensam är aldrig är stark vilket de borde fundera över där de kunde få hjälp om de bara tog emot den.

  140320 10:59

vän  140320 10:02
Ärende: Virusvarning på sidan

Får virus info från sidan.

ann  140320 10:02
@ vän. Har du någon aning om hur många som deltog?

vän  140320 10:01
Ärende: Projekt vanvård i barndom

RK projektet genomfördes trots de personstrider, ryktesspridningar, hot och förföljelser som förekom.
Projektet utgick från RK övergripande principer, redovisades och genomfördes korrekt

ann  140320 9:57
Att efterlysa årsredovisningar är en sak - jag antar att medlemmar nu fått del av en sådan. Att insinuera saker om att pengar förskingrats och använts felaktigt är något helt annat. För att kunna göra ett sådant uttalande krävs ju som du förstår att man fått del av denna och det har ju tydligen inte du.

Och jag har inte satt några psykiatriska diagnoser på någon - jag är inte läkare så där bangar jag, men jag utgår ifrån vad en del själva skrivit om - nämligen att deras barndom gett svåra följdeffekter och jag utgår då ifrån att man talar om psykosociala sådana.

Sedan tar jag mig friheten att svara på sådant som intresserar mig och eftersom du bara mal om samma hela tiden så är det ju lite svårt att hålla intresset levande som du säkert förstår.

Den där filmsnutten var avgörande för mig - där sköt ni verkligen er själva i foten och det är sorgligt att ni inte begriper det. Då lever man väldigt långt från verkligheten!

Bella  140320 9:49
Var det svar på mina frågor, ann? Och på vilket sätt har du m fl varit sakliga? Genom psykiska sjukdomsdiagnoser på kritiker?

Är det att ge uttryck för tankar och åsikter att efterlysa policy, årsredovisningar, strategier? Om detta är uttryck för tankar och åsikter, vad är då fakta?

Att du inte svarar på mina frågor är enkelt - du har inga svar. Varför det? Därför att om det fanns bra svar på mina frågor, så behövde jag inte ställa dem, eller hur.

Vad menar du med "någon måtta får det vara på hur man utsätter andra." Menar du att man inte har rätt att utsätta RFSS styrelse för frågor? Eller menar du att jag inte har rätt att försvara mig mot Lummes kränkningar? Eller menar du att det får vara någon måtta på vad Lumme utsätter andra för?

Se nu till att svara på mina frågor, du som inte insinuerar och sprider rykten. Fakta, tack!

Svar: Ahhaa... NU söker hon sympati för sina utbrott...

När det gäller Samhällets Styvbarn har du rätt att ställa frågor. Skillnaden är att är du inte medlem så behöver de inte svara. Ändå vet jag att man även ger svar till icke medlemmar. Men då är det till personer som är sympatiska och tacksamma i motsats till dig som skränar och gapar om du inte får de svar du själv vill höra.  140320 9:58

ann  140320 9:35
Nej Bella - du har inte varit saklig och korrekt på någon punkt. Du har gett uttryck för dina tankar och åsikter precis som andra gett uttryck för sina och det har du självklart rätt att göra, men du har ännu inte presenterat några fakta.

Det du gör är att slå mot alla som inte delar dina åsikter. Du kör "guilt by association"-kortet hela tiden trots att du vid det här laget borde ha insett att vi är flera här som skriver som inte tillhör Styvbarn, som inte är gruppanslutna, men som kan se vartåt det lutar när det kommer till sanningshalt och rimlighetsbedömningar och där leder f.n Styvbarn stort (trots att jag som de flesta vet är i det närmaste allergisk mot föreningar efter allt vad som förevarit).

Om du tror att du har något att vinna på att dra andra i skiten, genom att insinuera saker och genom att sprida rykten så har du misstagit dig!

Vi är hyfsat många som har hängt med i denna vansinnescirkus i många år, vi vet vad som hänt, vem som agerat i olika lägen, vilka som vänt kappan efter vinden o.s.v. och jag tror helt enkelt vi är trötta på skiten. Jag är det i alla fall. Någon måtta får det vara på hur man utsätter andra!

Bella  140320 9:23
ann: "Jag kan nog sätta mig in i ungefär hur du känner Bella, att känna sig ratad, odugligförklarad och oönskad är inte till någon hugsvalelse för någon, men mitt råd till dig är ändå att ta ett steg tillbaka och fundera över din egen roll i detta, dina egna mål och huruvida du kan uppnå dem genom att sitta här och kasta skit."

Ja du ann, din analys är ju inte tillämpar på mig, sorry. Det är rätt fascinerande att läsa hur ni som försvarar både styrelsen för Samhällets Styvbarn och dess policy mot medlemmar, andra vanvårdade och Lumme allihop måste diagnosticera mig, påstå att jag är odugligförklarad och oönskad, inte till hugsvalelse (var FÅR du alla märkliga ord ifrån!) för någon! Rent önsketänkande från er sida utan ett uns trovärdighet.

Klarar ni inte av att möta en motståndare med ärliga medel? Vad är det ni är så ynkligt rädda för?

Jag har sakligt och korrekt visat vad jag är kritisk mot i RFSS. Sättet att hantera medlemmar, bristen på insyn, ingen redovisning av hur bidragsmedlen används. Redogörelser för vad RFSS ägnar sig åt är bara en massa lull-lull, inga konkreta resultat. Policyn är lika oklar, ingen strategi värd namnet.

Att kasta ut betalande medlemmar men ändå påstår sig RFSS företräda ALLA vanvårdade. Hurdå? Genom att idiotförklara oss?

Hur företräder RFSS de 47% som fått avslag på sina ansökningar om ersättning? Hur arbetar RFSS för en förändring av ersättningslagen? Tror ni, som är lojala, att man påverkar politikerna genom att rynka på näsan och ta avstånd från det enda riksdagsparti som alls bryr sig om vanvårdsfrågan? Tror ni att man påverkar riksdagen genom att springa på lunch med talmannen?

Och det där brevet till Maria Larsson, som RFSS inte fick iväg förrän 80 forskare skrivit ett öppet brev ang felen i ersättningslagen? Tyvärr, ni tycks inte fatta, att det är bland det mest pinsamma man kan göra, att haka på när någon äntligen gör något, dessförinnan viftar man bara på svansen åt Makten.

Det är för mig och alltfler vanvårdade en gåta hur Samhällets Styvbarn, RFSS, förvandlats till en beskedlig förening, ett kotteri för inbördes beundran bland dem som lyckats ta sig in i ledningen.

I stället för att slösa bort din tid med att försöka härma Bennys och Roberts sätt att sätta psykiska sjukdomsdiagnoser inkl något slags du-duger-inte-diagnoser på kritiker, kan du ta och svara på mina frågor här ovan. Utan diagnoser, tack.

Vad gör Samhällets Styvbarn, det är frågan. Inte ett dj-a dugg är svaret.

Svar: Jag är medlem. Jag håller mig till de regelverk och stadgar förbundet har. Jag får mycket information. Jag vet vad förbundet gör. Jag har insyn lika mycket som alla medlemmar har. Trivs bra som medlem. Ser och vet att de hjälper många som är tacksamma för den hjälp de får.

Du får inte den hjälpen därför att du biter de som vill hjälpa dig. Du har inte insynen heller. Du ska inte ha den heller. Du platsar inte i föreningens gemenskap. Däri ligger skillnaden och då får du bräka och skymfa hur mycket du vill i din ensamhet. Egentligen är det ingen som bryr sig särskilt om dina sarkasmer och triviala underhållning som du delger oss varje dag...  140320 9:49

ann  140320 9:16
Skitsnack! Det har inte förekommit några som helst hot mot de som ville gå med i projektet. RK lämnade väl inte ut uppgifter om några enskilda som kom dit för att snacka, men du bekräftade just nu att intresset var svagt - precis som jag skrev innan OCH det berodde på att man ganska snabbt insåg att RK inte skulle ställa upp som ombud i ersättningsfrågan. Det var pengar alla var ute efter, försök inte inbilla någon något annat!

Och för mig är det helt ok! Precis som när folk använder allt de kan för att kunna göra extra avdrag i självdeklarationen. Helt krasst var "vanvården" en möjlighet att hösta in pengar och en del lyckades med det. Grattis säger jag - hade jag trott att jag hade haft en chans så hade jag gjort detsamma! Det händer att jag köper en skraplott då och då men inte tusan skäller jag ut säljaren eller andra vinnare när jag inte själv vinner!

Pengar luktar aldrig och man kan göra mycket roligt för dem, men har man dem inte och får man dem inte så får man ha så roligt man kan i alla fall!

Vad jag inte tror är att pengarna har blåst bort alla "följdeffekter" av en taskig barndom. Har man blivit skadad så försvinner inte de skadorna p.g.a. en summa pengar - jag blev inte "friskare" efter arvet av min mor - bara lite rikare rent ekonomiskt.

Var inte så jäkla avundsamma, det kommer ni definitivt inte att må bättre av.

gäst  140320 9:03
Ärende: Projekt vanvård i barndom
I det remissvar som inlämnades i anslutning till projekt "Barnen som samhället svek" finns referens till Projekt vanvård i barndom. En mycket viktig kunskap från projektet; att vanvårdsgruppen av RK definierades som en utsatt grupp som förutsättning för RK att starta projektet. Andra viktiga kunskaper finns i den offentliga utvärdering som Allmänna arvsfonden givetvis fick.
Intresserade kan säkert få hjälp att ta del av förstudie, utvärdering och offentliga handlingar som rör projektet


Här på sidan förekom hot mot enskilda som ville engagera sig i projektet, möjligen kan det ha bidragit till att många inte vågade finns med?

ann  140320 8:39
"Någon" ansåg också att den borde få ut ett förskott på ersättningen redan innan det var bestämt att en sådan skulle betalas ut. Minns ni?

ann  140320 8:27
gäst skrev: "Mailet från Benny Jacobsson cirkulerade efterson det föregicks av att dåvarande ordförande i förbundet funnits med i RK referensgrupp och alltså fått ett mail som skickats ut till deltagarna i referensgruppen om de kontakter som föregick bifall av projektmedel från Allmänna arvsfonden. I mailet står uttryckligen en uppmaning att INTE sprida informationen utanför gruppen!"

Så ibland är det bra att mörka och hålla inne information då? Vilka "kontakter" var det som inte ville framträda öppet?

ann  140320 8:15
P.S Jag vill också minnas att någon, icke nämnd, icke glömd hade fått för sig att den skulle kunna sno åt sig en utbildning för att terapeuta andra vanvårdade. Någon mer som minns detta?

gäst  140320 8:14
Ärende: Krister Lummes okunskaper

Krister Lumme skriver att RK inte hade den svans som han menar Samhällets styvbarn har. Lite suddigt uttryckt men antagligen menar han att de inte utsattes för kritik.

Eivor som skrivit här ger sken av att veta något om Röda Korset projektet men det hon avslöjar är att hon deltagit i det förtal som pågick mot Röda Korset projektet. Mailet från Benny Jacobsson cirkulerade efterson det föregicks av att dåvarande ordförande i förbundet funnits med i RK referensgrupp och alltså fått ett mail som skickats ut till deltagarna i referensgruppen om de kontakter som föregick bifall av projektmedel från Allmänna arvsfonden. I mailet står uttryckligen en uppmaning att INTE sprida informationen utanför gruppen!

I stället för att respektera överenskommelsen och uppmaningen i det mail som utgick från Röda Korset, delgav hon mailet inom Samhällets styvbarn varpå Benny Jacobsson mailade Sara Hedrenius RK och påtalade att Samhällets styvbarn ville vara aktör.

Mailen läckte och spreds.

Hela Röda Korset projektet dokumenterades, utvärderades och finns som offentlig handling via Allmänna arvsfonden.

ann  140320 8:10
Jag har INTE skrivit att RK-projektet INTE behövdes. Jag har skrivit att jag vill minnas att inte särskilt många kom till de där träffarna trots att man hade pratat så mycket om behovet av terapi. Jag har nu förgäves försökt hitta en utvärdering av projektet "Vanvård i barndomen" så det vore väldigt bra om du kunde länka till denna.

Jag vill veta hur många som deltog, vad det kostade o.s.v.

gäst  140320 7:59
Ärende: Förtal av Röda Korset

Det kan inte bli svårt Ann för dej att hålla sams med den grupp som administrerar Kristers gästbok och fortsätta med mycket väl inarbetad förföljelse av dem som vågar säja ifrån.

Dina skriverier här är så inkonsekventa och inriktade på att väcka känslor och förföljelser att alla borde genomskåda upplägget. Du skriver först att RK projektet inte behövdes sen skriver du att Samhällets styvbarn är motiverat eftersom man behöver lite enkel samvaro. Det kan göra skillnad mellan liv och död! skriver du. Skillnaden mellan RK projektet och Samhällets styvbarn är att RK som organisation hade kompetens och resurser att lösa konflikter och en struktur att hantera de upplevelser vanvårdade haft i barndom. Benny Jacobsson har skrivit i ordförandebloggen om att de möten Styvbarn har inte är lämpliga att lämna att vara för personlig på eftersom uppgifter missbrukats. In RK arbetar man med sk sekretesslöfte. Om någon enskild behöver ytterligare stöd har organisationen resurser att ge det stödet.

Om nu Krister Lumme inte själv tar ansvar för sin egen gästbok utan uppenbarligen låter denne Kenth sköta det datatekniska så innebär inte det att ansvaret för vad som skrivs försvinnerKrister Lumme borde som ansvarig för en öppen gästbok se till att rena lögner och förtal inte publicerades. Denne Kenth som sköter det data tekniska är inte själv ansvarig för vad som publiceras här men du Krister ha ett ansvar när det publiceras förtal.

Svar:  Men lägg nu av. Jag sköter min Hemsida själv. En hemsida är personlig. Ett löjes skimmer sprider sig över denna lögn.  140320 9:53

ann  140320 7:37
Bra Eivor! Nu tycker jag att vi hjälps åt att hålla stånd mot alla de otidigheter som främst Krister drabbas av här. Vi har alla blivit drabbade av påhopp under åren och vi har varit lite dåliga på att gemensamt stå upp emot dem, så vi har vunnit mycket om vi kan göra det nu - oavsett om vi själva naturligtvis en och en kommer att få klä skott för den ilska och frustration som visar sig här. Låt det rinna av som vatten på en gås bara - vi kan ju det här spelet nu och vi behöver inte låta gaphalsarna ta över.

gäst  140320 7:23
Ärende: Förtal av Röda Korset nedan

Eivor, förstår av ditt inlägg att du kanske är senil eller fått felaktig information eftersom alla Röda Korsets möten skedde under tystnadslöften. Den projektledare som anställdes hette inte Susanne utan Ann Wedin.

Projektanställningen pågick under de två år som det gavs medel för. Hela projektet finns utvärderat och redovisat. Att sprida lögner om Röda Korset i en öppen gästbok och att de inte har resurser att lösa konflikter är inte speciellt snyggt.

Krister Lumme borde ta bort Eivors inlägg eftersom det är förtal.

Projekt Vanvård i Barndom var inte ett projekt för vanvårdsutredningen utan ett stödprojekt för alla vanvårdade. Kopplingen till vanvårdsutredningen var att det fanns inskrivet i projektets styrdokument att man samverkade med vanvårdsutredningen vilket också skedde. De falska rykten, kuppförsök, hot och trakasserier som pågick mot RK projektet löstes med kompetens

Eivor  140319 23:44

Nej du Susannah (gäst)!

När det gäller Röda Korsets projekt Vanvårdad i barndom

Det blev inget av detta projektet för Vanvårdsutredningen den gången från Röda Korset. Fick i stället högre lön från Allmänna arvsfonden. Det borde väl du veta om om någon. Du var ju själv med på mötet i Stockholm. När det inte gick din väg som du tänkt dig. Då brast du totalt med att gapa och skrika åt alla och skämde ut dig totalt. Så visst ljuger du.... Möjligtvis kan Benny Jacobsson har skickat mailet senare. Efter din skandal.

Jag beundrar Krister Lumme. Starkt av dig att hålla din gästbok öppen. Så att dessa kan få rasa ut med sina aggressioner/ frustrationer.

Håller med Ann detta är ren mobbning.

ann  140319 20:29
@gäst: Vilken "sak" är vanvårdades sak?

gäst  140319 20:05
RK projektet vilade på kunskap och respekt för vanvårdade!

Kritiken mot hur ni i Styvbarn agerat är ju att ni skadar vanvårdades sak!

Ditt sätt att bemöta kritik kanske impar på Samhällets styvbarn men det här är ju en öppen gästbok till skillnad från när ni i slutna rum kan sprida rykten.

Att läsa hur du bemöter kritik visar vem du är.

Det är inte första gången en person som Bella angrips av er. Det är er METOD.
Du kallar dej socialdemokrat men verkar inte ha en susning om vad deras metod är. Du skriver och anklagar andra för att använda ojusta metoder men använder själv personangrepp, hån och metod för att bryta ner den som har en kritisk hållning. Det är simpelt och du har inte ens förstånd på att du skämmer ut både dej själv och Förbundet Samhällets Styvbarn.

Svar:  Stolta och duktiga socialdemokrater erhåller medaljer. En av dem är Lumme som bor i Strängnäs kommundel Mariefred...
Läs här och se den glade medaljören : http://www.lumme.info/?page_id=4490  140319 20:15

ann  140319 19:49
Jag och Krister har haft många hårda duster Bella. Jag har varit med från början i debatterna, jag har sett hur folk kan behandla varandra när de är stressade och frustrerade och jag har själv befunnit mig i en situation där jag kände att jag stod med ryggen mot väggen utan att kunna försvara mig, där jag känt att andra medvetet missförstått allt jag sagt, inte velat lyssna på mig o.s.v. o.s.v.

Jag har blivit förtalad hotad och fått diagnoser klistrade på mig i parti och minut. Allt jag yppat om mig själv har använts emot mig och till sist gjorde jag det enda vettiga - struntade i om andra uppfattade mig som svag, som besegrad - jag lämnade, gav upp, resignerade...och jag gjorde det för att inte bli permanent skadad.

Det fanns gånger när folk ställde vänliga frågor till mig, ifrågasatte det jag sa och...jag uppfattade dem som medlöpare till dem som jag då såg som "fienden" och dängde till dem - jag sköt först och frågade sedan...och skaffade mig än fler fiender - folk som tyckte jag bar mig helt koko åt.

De här debatterna har bidragit till en galopperande paranoja, en extrem misstro och misstänksamhet mot alla människor, så många har känt sig svikna och lurade och jag tror att det handlat om att man sett andra som medel, snarare än som mål typ: "Kan den här människan hjälpa mig att uppnå det jag vill" istället för att fråga sig själv: " Är detta en människa jag skulle kunna tillbringa ett år med på en öde ö - betyder hon något för mig som person?"

Vi är alla del i att det blivit så här - ingen kan undandra sig ansvar, men vi kan tror jag ta ett ansvar för oss själva var och en: Det att inte låta sig dras ännu mer ner i djupet.

Själv brottas jag med frågan: Varför dras jag fortfarande och i perioder till dessa destruktiva diskussioner som malen till ljuset? Vad är det för ett underligt behov man har, när man måste in och peta i sådant som man redan petat i tusen gånger? Vad är det man vill uppnå? Att hitta svaret på sådana frågor är en väg till upprättelse för mig - ja har inte haft det så lätt i livet med mina sociala relationer, varit ganska aggressiv och "på", haft svårt att ge mig, sett det som förnedrande för mig själv att inte alltid avgå med segern, varit rädd för misslyckanden o.s.v. Allt det där vet jag har en koppling till min barndom, hur jag hade det, vad jag fick lära mig och det har ställt till det för mig många gånger, men faktiskt: Hur hemska de här åren än var så har jag lärt mig en del om mig själv under resans gång och de lärdomarna har betytt en hel del för mig i mitt vardagliga liv. Mycket mer än vad en summa pengar hade kunnat ge.

Det är en lisa för själen att se att andra inte är så mycket bättre än en själv, att de bär sig lika illa åt, att de är lika avundsjuka, småskurna och hatiska och att man inte befinner sig i det underläge man alltid trodde - man är bara en människa som försöker göra så gott den kan efter de föutsättningar som finns.

Jag kan nog sätta mig in i ungefär hur du känner Bella, att känna sig ratad, odugligförklarad och oönskad är inte till någon hugsvalelse för någon, men mitt råd till dig är ändå att ta ett steg tillbaka och fundera över din egen roll i detta, dina egna mål och huruvida du kan uppnå dem genom att sitta här och kasta skit.

Svar: Visst har det varit så. Bra att vi blev klokare under åren. Samma tankar och vad du Ann delger här gäller säkerligen för många vilken även jag är en utav.

Många av oss har gjort oss starka med grunden av vi fick ärva i barndomen. Alla klara inte av detta. Det är förståeligt och även sorgset. Däremot är de som skriver här bittra individer som inte ser annat än att de måste hävda att de är mest utsatta av alla men som inte får gehör för detta. Frågan jag ställer mig är om de blivit utsatta överhuvudtaget mer än några andra. En del gnäller över det minst lilla. Man kan inte se en helhet i livet utan hänger upp sig på något de aldrig kommer att uppnå därför att de triggar upp sig i dimensioner de sedan inte kan kontrollera.

Vad jag själv gör är att egentligen tycker jag synd om dem. Att jag mest ironiserar över deras beteende förstår de inte heller. Egentligen borde jag lägga locket på men tycker att de inte ska vara oemotsagda. Många som sitter här och strör ris omkring sig har sig själva att skylla. Vill de sitta och kasta glåpord får de göra det. Inom tid så lär nog även de begripa att de sitter i en sandlåda de inte kommer ur förrän någon bär bort dem därifrån...  140319 20:27

gäst  140319 19:44
Samma få personer som försvarar denne Krister Lumme ...

Jag skrev om RK projektet och fick till svar att jag ljög!

Mailet Benny Jacobsson skrev till RK är faktiskt sparat om det är det du menar.
Att du Krister inte har förstånd att inse att Röda Korset projektet vilade på vetenskaplig bas beror väl på att du helt enkelt inte begriper.


Sen snack om " Ni vet inte vad vi gör i Samhällets styvbarn"... nej det kanske vi aldrig får veta men konsekvenserna av ert arbete det får vi leva med!

Om någon inom Röda Korset skulle förtala personer som inte var närvarande skulle den personen inte följa RK policy.
Samhällets Styvbarn har uppenbarligen talat om Anne Skånér utan att hon varit närvarande. Sen skitsnacket som du Krister Lumme sprider det är så dumt att det ibland läcker...

Att du använder Kenth som administratör av den här gästboken och Ann och Juhani som bollplank för gästinlägg visar bara vilken nivå du själv befinner dej på. Du är helt enkelt för korkad för att förstå varför du inte får dina böcker utgivna utan måste bekosta själv. Det är synd om människan, skrev Strindberg men i ditt fall är det mest synd om dem som håller dej under armarna och bekostar din uppblåsta person.

Lögner, förtal, samverkan med personer du föraktar. Kanske representativ för samhällets Styvbarn men knappast för vanvårdsgruppen...

Svar:  Skillnaden är att RK inte har den svans bakom sig som här i denna Gästbok profilerar sig...  140319 19:47

Bella  140319 19:14
ann, alla som skriver här utom Krister är anonyma. Frågan är dock om jag är det efter att några från förbundsstyrelsen - under pseudonym! - avslöjade en del om mitt alias.

Javisst är det Kristers gästbok. Men det ursäktar inte hans obehagliga fasoner och bisarra påståenden om alla som han inte anser delar hans åsikt = Den Enda Sanna Vägen. Efter att ha ignorerat hans påhopp, ibland rent sadistiska, på oss som försöker föra fram våra åsikter och kunskaper av olika slag, så tröttnade jag helt enkelt.

En sak är att ifrågasätta det folk skriver, som du gör, en helt annan är att kalla t ex mig för psykiskt sjuk, pajas, lögnare mm. Det är långt under acceptabel debattnivå.

Och ja, jag vet att jag har talang att svara på osakliga, personliga angrepp med hårda gensvar, men de är inte lögnaktiga. Jag kallar inte Krister för idiot, pajas, pyskiskt sjuk, ensam och i behov av kärlek m fl personangrepp. Jag tar fasta på det han skriver, visar att han ljuger, ironiserar över hans hat.

Jag har berättat en del om situationer där Krister varit inblandad och både agerat huvudlöst och ondskefullt. De som berättat därom blev djupt kränkta av hans totala brist på saklighet.

Krister är väl känd bland många av dem som varit med i vanvårdsfrågan sedan länge. Jag har ännu inte träffat på någon som har något gott att säga om honom, varken som aktiv i vanvårdsfrågan eller som person.

Kristers oavbrutna och oerhört obehagliga förföljelse av Anne Skånér är inte mobbning, det är ren personförföljelse med direkt lögnaktiga angrepp. Jag har läst många av dem, och jag blir väldigt illa berörd.

Det intressanta är att Krister tillåts hålla på och kränka folk här på sin gästbok. Man försöker bemöta honom sakligt, det gjorde även jag, men hånet och hatet och osakligheten återkommer hela tiden. Jag ska inte gå in på några detaljer om Kristers agerande när Benny J kuppade in sig i stället för Anne Skånér, men det stämmer ine alls med det han påstår här, t ex att han varit med och initierat Samhällets styvbarn. När jag återger det för folk som verkligen var med då, ler de överseende och kommenterar det - typiskt Krister Lumme.

Det intressanta med din och några andras reaktion, det är att när jag svarar upp mot Kristers ondskefulla attityd, och dessutom gör det på ett sätt smart sätt, då är det JAG som mobbar honom! Otroligt - det får mig att tänka på Strindberg. Han hade också en vass penna och Heidenstam hade inte mycket att hämta. Så oaktat att Heidenstam var en pottsork, så var allt Strindbergs fel, trots att han faktiskt hade rätt i sina avslöjanden.

Tänk efter ann, brukar vi inte fråga oss varför den som mobbas aldrig försvarar sig? Svaret är - därför det är inte meningen att en som mobbas ska vara den som är starkast.

Och det här är visst en feministfråga till viss del. Krister är visserligen hånfull mot många andra också, men där vet han inte vilket kön skribenten har. Däremot vet han att jag är kvinna, varför hela hans kvinnohat får hans angrepp att bli direkt hatiska. Samma sak mot Anne Skånér, som han bär sig åt mot henne saknar motstycke.

OK, att jag leder med hästlängder ifråga om uttrycksförmåga. Men det ursäktar inte angriparen Krister. Jag attackerar inte Krister av någon annan orsak än att han ska lära sig att man inte ostraffat kan hålla på och spy ut hat mot andra människor, rätt som det är dyker det upp någon som inte backar, utan svarar upp på ondskan.


Svar:  Hoppsan... Än mer raljerande.

Kika in här och se vad den där Lumme har fått för vad han uträttat. Det är väl en tidsfråga innan de som står bakom utmärkelsen även de blir ifrågasatta som kompletta idioter...
http://www.lumme.info/?page_id=4490  140319 19:59

ann  140319 18:22
Nu är det ju ändå så Bella att detta är Kristers gästbok, ingen tvingar dig att vare sig läsa eller skriva här och till skillnad från dig så står han ju i alla fall för vad han skriver medan du har valt att vara anonym.

Hur som - Krister kan vara ordentligt spydig, men i det som skrivits här så leder du med hästlängder, då det gäller att förminska, förnedra och ta heder och ära av andra som inte tycker som du.

Och du - dra inte feministkortet för det här har inget med feminism att göra!

Kul att du nämnde strängnäspartiets kritik av Lumme - här kan du läsa en del kritik mot strängnäspartiet: http://margiturtegard.blogspot.se/2011/01/gubbarnas-krig-i-strangnaspartiet.html

Bella  140319 18:08
Men så bra ann, att du tycker Krister får bära sig åt hur som helst, men man får inte bemöta honom? Du förvånar mig. Jag trodde vi hade hunnit längre än så i Sverige. Jämlikhet är inte bara samma lön för samma arbete, det är också ÖMSESIDIG respekt. Underdånighet är inte respekt.

Jag tycker du ska skriva ett inlägg till Krister att han ska sluta förnedra oss som skriver här. Han kan uttrycka en avvikande åsikt utan förakt. Det kan ju tänkas att han håller gästboken öppen av den enkla anledningen att han då kan förnedra oss gäster hur mycket som helst, har du tänkt på det?

ann  140319 18:02
Honom= Krister om inte det framgick.

ann  140319 18:01
Jag håller med Kenth - du tar verkligen priset Bella och det är synd att du inte inser det själv. Jag tycker att det är strongt av honom att orka hålla gästboken öppen, men jag kan förstå varför han gör det, även om jag nog inte själv skulle ha nerver till det.

Bella  140319 17:40
Ja du Kenth, sanningen är brutal. Och av vilken anledning anser du att Krister har rätt att skriva vad skit som helst om mig, dessutom rena spekulationer - han har aldrig ens träffat mig? Är det för att han är man som han har rätt att bära sig åt hur som helst, medan jag som är kvinna ska hålla käften och finna mig i skiten?

Det kan du glömma. Jag tolererar inte att folk håller på dag ut och dag in och förnedrar och förlöjligar mig, när jag skriver fakta. Dessutom har jag rätt att ha mina åsikter, precis som andra har rätt att ha sina. Men det är en dj-a skillnad på att uttrycka en åsikt och att förnedra andra för deras åsikter.

Jag tröttnade faktiskt på Lummes obildade och äckliga angrepp, både på mig och på andra som skriver här. Har man en människosyn som han, då hör man definitivt inte hemma bland de vanvårdade. Då tillhör man de som utsätter andra för det man själv beklagar sig över.

Någon måtta får det väl ändå vara på attityden, Kenth. Det är inte jag som drar ner vanvårdsfrågan, det är såna som Krister. Sluta försvara honom och inse att det han håller på med mot alla som skriver en åsikt eller fakta här som inte faller honom på läppen har han rätt att bära sig åt som ett svin mot.

Och jag är inte ensam. Du kan själv läsa Strängnäspartiets uppfattning om Lummes socialdemokratiska politikerinsats. Och om du orkar kan du ju ta och läsa alla obehagliga, kränkande och lögnaktiga påståenden han skriver till och om Anne Skånér. Men har man problem med kvinnor så har man. Då är tydligen ok att tugga fradga och kasta skit. Men nu är det 2014 och inte 1814, lev med det. Och vem f-n kommer att sakna dig?


©Kenth®  140319 17:14
Ärende: Va i hela fridens namn

har hänt , vi har bråkat mycket under dem här 6-7 åren & sagt mycket fula saker till varandra & som iaf jag ångrar , men kan inte få det ogjort , men du Bella är fan en skam för hela vanvårdskollektivet , du skäller & gormar & menar att Krister hånar & kränker människor , men du tar ju själv 1 pris i just detta , jag har mött en del skamfläckar under dessa åren men du tar fan priset det är ett som är säkert iaf i mina ögon , du visar tydligt att du hör hemma i träsknivåerna & tyvärr så drar du ner hela vanvårdsfrågan till samma nivå ...
& nu kan du spy din j..la galla över mig &så men det rör mig inte i ryggen
& därmed avslutar jag mitt deltagande i den här tråden ...


Bella  140319 17:09
ann: Vänligen påtala det för Krister Lumme, som kommenterat samtliga inlägg jag har gjort här på ett obehagligt och inte så litet föraktfullt sätt med både personliga påhopp, kränkningar och ifrågasättande av både min mentala hälsa och mitt förstånd.

Att jag säger ifrån borde du respektera, särskilt som jag inte går till samma hatiska attacker som han gör, utan blandar ironi och sanning.

Eller anser du att han har rätt att mobba mig, men jag har inte rätt att försvara mig? Att vända andra kinden till ligger inte för mig när jag har med skitstövlar att göra.

ann  140319 16:56
Det du håller på med Bella är ren mobbing!

Bella  140319 16:38
Sen lyckades du ställa till det med en lokalförening i Linköping, där en galning vid namn Mitchell tilläts härja. Du hade möjlighet att göra något, men struntade i det.

Och Kjell Kenneth Björk ifågasätter att du aldrig gjort ett skit för de finska krigsbarnen trots att han bett dig därom.

Så vad har du egentligen gjort som varit till gagn för vanvårdade barn? Ingenting.

Kategori 4 var det vi sa, eller hur. Det är många som instämmer.

Bella  140319 16:31
Då får vi väl utgå från att du hade en bra korrekturläsare, för stavning och meningsbyggnad är ju inte direkt din grej.

Såå, "språket i min bok innehåller världen lär du nog aldrig uppnå" - om du har en språkbehandling likt citatet här, så kan det ju vara anledningen till de goda recensionerna, dvs att recensenterna inte fattar vad du menar, ha-ha.

Och det är ju tragiskt att du, som du själv påstår, beskrivit kränkningar mm även i bokform, inte har den minsta känsla för att du som vuxen bär dig åt mot andra människor som förövarna bar sig åt mot dig.

Strängnäspartiet var ju inte direkt positiva till dig och din fundamentalistiska attityd. Och den har ju inte direkt förbättrats.

Egentligen förtjänar du inte att få någon uppmärksamhet överhuvudtaget. Du är en ond människa, Krister Lumme, och knappast en värdig representant för de vanvårdade.


gäst  140319 16:08
Ärende: Röda Korsets projekt Vanvård i barndom

Samhällets styvbarn är inte i närheten av det projekt Röda Korset bedrev i två år.
Innan ansökan om projektmedel från Allmänna arvsfonden gjordes en mycket väl genomförd förstudie. Det fanns en teori, viktigt var också att det fanns en förankring till Vanvårdsutredningen. Det fanns också en klar formulering om upprättelse. Både Sara Hedrenius och Annika Gillipsie som gjorde förstudien hade adekvat utbildning. Röda Korset har också som organisation etiska regler och en struktur att verka inom fältet.

Om jag inte minns fel så ville Benny Jacobsson redan då att Styvbarn skulle ersätta RK?

Dags att rensa sidan från virus...

Svar: Var får du allt ifrån...? Är du inte nykter, eller vad är det som driver din iver i att servera lögner ?  140319 16:14

Bella  140319 14:16
Du fick betala tryckningen av dina s k böcker själv, eller hur? Det visar att det finns åtminstone grundläggande krav på litteratur man ger ut hos våra bokförlag. Hur många ex har du sålt? Eller delar du ut dem som "presenter" till kreti och pleti? Som använder dem att hålla värmen inomhus vintertid, eller kanske går de direkt i återvinningen?

Jag har sällan läst så usel svenska som du skriver, en 8-åring skriver mer bildat och begripligt. Och innehållet är som att lyssna till ett berusat fyllo på bussen, ditt hatiska ältande saknar totalt verklighetsförankring.

Sen är det du skriver nu senast en utmärkt beskrivning av dig själv. När man låter känslorna ta kommandot i det man skriver i avsikt att kränka och såra någon man inte vet ett skit om, då förstår du lille Krister, då beskriver man en känsla man själv bär inom sig.

Du är den som behöver litet kärlek och ömhet, litet sällskap, någon som tar hand om dig hemma. Det är du som alltid letar fel och brister hos andra för att du har ett stört själsliv. (Om du har något alls, tveksamt där). Ja stackars dem du har i din närhet, om du alls har några, tveksamt även det.

Du är ute i kylan och har varit det i många år. Ingen av dem som vet vem du är vill ha med dig att göra, du är en elak dj-el. Det är du som behöver hjälp att gå vidare i livet, det är du som behöver en som smeker dig på kinden. Men tyvärr, Krister, det finns ingen som vill ha en mansgris som du, måttligt begåvad, elak, gnällig, missnöjd med allt och alla, en beskäftig besserwisser.

Jag ska berätta en sann historia för dig.

Engelska flottan har fyra kategorier de klassar in män i som vill sno värvning.

Kategori 1: dum och lat. De gör man amiraler av.
Kategori 2: intelligent och lat. De gör man officerare av.
Kategori 3: intelligent och energisk. De gör man manskap av.
Katetori 4: dum och energisk. Den kategorin får aldrig sätta sin fot ombord på ett fartyg, då de kan sänka ett hangarfartyg genom att trycka på en knapp bara för att de anser sig ha rätt att se vad som händer.

Du är en typisk kategori 4, Krister, dum och energisk. Totalt obildbar, helt utan social kompetens, övertygad om att du är mer än intelligent.

Men tyvärr, Krister, du är och förblir en kategori 4.

Svar:  Avundsjuk är vad du är... Läs här och du blir förmodligen ännu mer avundsjuk. Att bli jämförd som författare med en Nobelpristagare och att språket i min bok innehåller världen lär du nog aldrig uppnå...Läs här och njut:

Vasabladet…
Personligen upplever jag Krister Lummes bok synnerligen välkommen. Jag har inte läst något motsvarande på länge och kommer närmast att tänka på Harry Martinssons ”Nässlorna blomma”. Den är välskriven med ett språk som är både enkelt och tydligt och som gör romanen till en underbar sträck läsnings bok. Och trots sitt alvarliga budskap är den en försonande bok. På ett ställe i romanen säger Lumme. ”När allt sedan hade ordnat sig skulle han för alla berätta vad han hade upplevt och han skulle förlåta alla.”
Theodor Kallifatides sade att allt språk skulle innehålla världen för att var bra. Språket i ”Guds Lilla Barnaskara” Omfattar världen.
Kalevi Granqvist . Vasabladet 2003-20-12.

Recension Bibliotektjänst. 2003.
Krister Lumme född 1946 på Åland, numera bosatt i Sverige debuterar med en brett anlagd roman om en pojkes vistelse på ett Åländskt barnhem under tidigt 1950-tal. Den ironiska titeln rymmer en självbiografisk färgad utvecklingshistoria, som huvudsakligen utspelar sig på ”Stiftelsen Hemmet,” en uppfostringsanstalt där fysisk och psykisk misshandel satts i system av en föreståndare som tror sig fostra ”goda kristna”.
Romanen ( lämplig att filmatiseras) är lättläst, enkel och effektivt skriven, därtill med insiktsfull psykologi samt god miljö- och personskildring. Här finns många starka scener som belyser barns utsatthet. Pojkarna på inackorderingshemmet formas för livet av den förnedrande uppfostran de utsätts för (”ingen kunde se hur barnen mådde invärtes, utan förväntningar, bakom en mur av regler”). När huvudpersonen Thomas får lämna anstalten gör han det som en illusionslös 15 åring- samtidigt som han kunnat behålla en paradoxal tillförsikt.
Lektör Björn Gustavsson.

Vasabladet..
Handbok i misslyckande
Hela boken är en handbok i hur man inte ska behandla barn, den är en handbok i konsten att misslyckas med att skapa förtroende, självtillit, glädje.
När Thomas ska konfirmeras får han veta att hans mor och syskon ska komma till Åland. I samband med det får Thomas veta av sin moster i Mariehamn att mamman försökt ringa till sin son men avvisats.
Föreståndaren klassade henne som *piip*, ett epitet han använder också då Thomas frågar efter henne, längtar efter henne som det lilla barn han är.
Det är grymt, det är otroligt grymt. Lumme beskriver också den misshandel som uppmärksammades i lokalpressen.
Dubbla hierariker
Thomas, det övergivna barnet, lär sig överlevnadsknep i de dubbla hierarkier som finns i Hemmet; bland de vuxna och bland barnen. Han blir en expert att avlyssna tonfall, lär sig ljuga ihop till trygghet.
Många visste om att barnen inte hade det bra på Stiftelsen Hemmet. I dag är det en gåta att Hemmet kunde fortsätta år efter år utan insyn och kontroll.
Känslan av barnets övergivenhet går som en röd tråd genom boken, men också besvikelsen. När mamma slutligen får komma till Hemmet, när Thomas ska konfirmeras och ska ut i livet, då får hon komma. Glädje men även besvikelse för Thomas.
Hon åker i väg utan Thomas, lovar höra av sig. Igen får han vänta. Men till slut blir det Sverige och skola för Thomas.
Om barns saknad
Vill man veta något om barns saknad och längtan efter en mamma, en pappa hur vardagen än utåt gestaltat sig ska man läsa ”Guds lilla barnaskara”.
Barnen på Hemmet var nog glömda av den gode guden vars realitet inte var mera än floskler och ett hot kopplat till helvetet.

Läs den, för Guds skull. Allt är inte bra i dag heller kring barn.
Boken ger all anledning till att fundera på vad barn är, varför man skaffar dem och vilket ansvar man som förälder och vuxen är skyldig dem.
Minna Johans har gjort en snyggpärmbild som står i samklang med bokens innehåll.
Benita Laanti-Helander
Recension Vasabladet / Finland.


  140319 16:12

Bella  140319 12:04
De två moderaterna uteslöts inte i första hand för att de kritiserat partiets politik. De uteslöts för att de skrivit kränkande tillmälen på twitter, den ene för att han spydde åt partiets invandringspolitik, den andre för att han kallat Reinfeldt för dum gås.

Krister, att kunna läsa är en sak. Att förstå vad man läser är en annan sak. Du kanske skulle be om litet hjälp med läsförståelse? Du skulle t o m ha användning av en sådan när du läser vad vi skriver här. Kanske skulle dina kommentarer då få åtminstone en smula relevans.

Då skulle du även förstå vad man skriver i Samhällets Styvbarns deklaration om målsättning. Den är inte som du citerar i din kommentar "om att en del kan samlas och ha det trevligt ihop, slippa isolering, slippa sitta hemma och grubbla och istället ingå i en social gemenskap". Det är INTE grunden i förbundets verksamhet. Det är att driva vanvårdsfrågan.

Om du har rätt är det bara för RFSS att betala tillbaka alla bidrag från Socialstyrelsen. Man får inte föreningsbidrag för att litet trevligt. Inte ens inom socialdemokratin.

Som hedersmedlem i RFSS borde inte uttala dig med förakt och hån mot dem som skriver här oavsett om de delar skribenternas åsikter eller ej. Dina kränkande tillmälen och din arrogans är inte värdig en hedersmedlem i en förening för vanvårdade. Den passar däremot utmärkt bra i ett nynazistiskt parti. Varför skriver du inte ditt skit på Flashback, där borde du känna dig som fisken i vattnet.

Svar:  Hoppsan... Jag vet nog vad jag skriver och vad jag läser. Jag har även skrivit tre böcker vilket du säkerligen inte kommer att klara av med den vokabulär du har och ger andra. Att dina tillmälen inte tycks gå att jämföra visar var du befinner dig själv där du nedvärderar både förbund och dess medlemmar.

Nu var jag en av de som grundade föreningen. Numer är jag även en av några till hedersmedlem vilket du inte heller kommer att uppnå. Föraktet riktar jag mot individer som kränker andra vilket du har som din störta agenda. Du är ganska så störd i ditt själsliv. Vad du borde få är ömhet och kärlek. Tycker det är mycket brist på detta i din retorik. Har du någon som tar hand om dig där hemma eller sitter du i din ensamhet och letar fel och brister? Stackars dem som finns i din närhet om du håller på och kränker dem lika som du kränker andra här i denna gästbok.

Lägg nu av. Du är ute i kylan fast du inte begriper detta själv. Tydligt är du fast i det förgångna där du ser fel och brister hos alla men inte hos dig själv. Jag har sagt detta förr. Säger det en gång till. Sök hjälp så du kan gå vidare i livet och kanske då få någon som smeker dig på kinden vilket du tydligt inte får idag i den vilsenhet du tydligt befinner dig i.
  140319 13:00

Bella  140319 10:53
Gäst skriver:

"Bella du ljuger om vad som hände.De två som avvisades av polisen blev stoppade i dörren,en diskussion uppstod....då gick de runt huset och kom in genom en bakdörr,satte sig vid ett bord snabbt som fan...sen ombads de flera gånger att lämna lokalen,de vägrade..då kom polisen....gaphalsen i filmen kastade en kaffekopp i golvet,det hörs i slutet på filmen...hon var inte berusad...Bella du har en förmåga att överdriva alla siffror...det var kanske 5 st inklusive de två gaphalsarna och dig som lämnade lokalen. Du hävdar också att kritiken mot RFSS kommer från såååå många medlemmar,inte sant..ni är kanske ett tiotal sammanlagt..i hela Sverige. "

Svar:
1. Det var en, inte två medlemmar, som genom polisens försorg skulle kastas ut, och det var en, inte två medlemmar som ombads lämna lokalen.

2. Den andra medlemmen blev upprörd när polisen kom, koppen ramlade i golvet, den kastades inte. Ingen var berusad.

3. Räknade du hur många som gick därifrån totalt? Om inte så är det egalt om det var 5,6,7 eller 8. Det intressanta är av vilken anledning polis tillkallades för att avvisa en betalande medlem.

4. Den avvisade medlemmen tillhör Stockholmsföreningen.

5. Om du anser att man inte har rätt att skriva här i gästboken under pseudonym, hur kommer det sig då att en majoritet gör det, inkl DU SJÄLV? Ta och presentera dig med ditt rätta namn, Gäst.

Antalet kritiker växer för varje dag, och de lär inte bli färre när allt fler får klart för sig hur styrelsen för RFSS fungerar, hur man kastar ut kritiska medlemmar, hur man inför stadgeändringar med totalt odemokratiskt innehåll. Hur styrelsen under 2013 använt mer av bidragspengarna till resor, hotell, mat än till stöd för lokalföreningarna. Vars medlemmar är en förutsättning för bidraget....

Och sen kan du ta och svara på frågan - av vilken anledning återbetalas inte min medlemsavgift, när jag vägras inträde i RFSS? Av vilken anledning undersöker inte RFSS vad som gått fel, när något utbetalningskort ännu inte kommit? Ni påstår att utbetalningskort skickats 3/3. Idag är det 19/3 och ingen avi har ännu kommit.

Den ½-tidsanställda kanslisten kunde ju ta och undersöka vad som gått fel.

Bilden på den nya styrelsen på ordförandebloggen i RFSS hemsida visar fyra herrar. Vilka är de? Normalt sätter man namn under en bild som visar vad ledamöterna heter i en styrelse. Finns det inga kvinnor bland de vanvårdade? Hur kommer det sig att RFSS inte tillämpar 50/50-fördelning av uppdragen?

Och på vilka meriter har Krister Lumme valts till hedersmedlem? En person som genom åren har utmärkt sig för bråk, inkompetens, förtal, hot. Som t o m Benny J. har kallat stolle? Jag kan försäkra dig, Gäst, att detta har väckt starka känslor, framför allt hos de som känner Lumme sedan långt tillbaka.

Och slutligen - jag har inte blandat in Kent Sändh i mina inlägg av den enkla anledningen att jag aldrig träffade honom, var inte med i RFSS på den tiden dessutom.

Du är välkommen att "bemöta alla lögner jag dukar upp här". Det blir ett tomt ark, eftersom det jag framför är sant.


Svar: Så talar en pajas ...  140319 13:01

Gäst  140319 10:22
Ärende: till Ann

Ann du skriver mycket kloka saker.RFSS har inte utgett sig för att ta hand om medlemmar på en proffsnivå,utan i en gemenskap med vänträffar.Att träffa likasinnade och bryta isolering ger ju mycket.Konflikten har aldrig handlat om de som fått/inte fått ersättning.Men kan se att man blandar in den kritiken när man ändå passar på att spy galla på RFSS.Mycket görs inom RFSS som inte skrivs om på fb eller i andra forum.Tyvärr har sthlm halkat efter pga bråken,men i Göteborg har de stödgrupper för de som får avslag..Mycket görs runtom i landet,en del finns att läsa på lokalgruppernas sidor på hemsidan.De som kritiserar har ingen aning om nåt,hur det är egentligen,de har ingen insyn.
Alla deras påståenden ska tas med en nypa salt,ofta TROR man att det är si eller så...

gäst  140319 10:06
Tack Ann, du fångade Samhällets styvbarns själ fint i ditt senaste inlägg.


ann  140319 9:21
Ja Juhani har rätt - den här diskussionen leder ingen vart och jag ångrar lite att jag lät mig dras med. Jag bryr mig egentligen väldigt lite om sakfrågan utan det är metadebatten om debatten som intresserar mig.

För många år sedan trodde jag att jag var tvungen att argumentera emot vansinniga påståenden för att andra skulle förstå hur vansinniga de var, men till sist så insåg jag att folk (Inte bara jag själv) faktiskt är rätt kloka och att de ser när något inte håller, när knepen som tas till är ohederliga o.s.v.

Jag är fortfarande öppen för att Styvbarn kan ha gjort helt fel på en rad punkter men på drygt två veckor har ingen kunnat belägga det och det intressanta är då att de som har att belägga inte förstår att de hittills misslyckats med att övertyga, utan ser avståndstagandet som att de som inte köper "förklaringarna" är i maskopi med Styvbarn.

Så är det natutligtvis inte - jag lämnade själv föreningen 2006 efter bara några månaders medlemsskap eftersom jag omöjligen kunde känna någon gemenskap med alla de rättshaverister och konspirationsteoretiker som bevistade forumet då och jag tycker att det är jättebra om man styr upp det nu, så att även andra kan känna sig hemma där.

Det är ju ett val föreningen måste göra och även om den är tänkt att verka som stödförening, så kan den ju knappast åta sig att verka terapuetiskt. För det krävs andra resurser och jag ser på hemsidan att man har ett antal psykologer som man hänvisar till och där medlemmar kan få ett rabatterat pris.

Nu vet jag ju inte hur stort intresset egentligen är för att ta hand om sig själv. Röda Korset gav ju för några år sedan folk en möjlighet att komma dit och prata men vad jag förstod så var det väl knappast någon som tog sig dit.

Jag tror inte föreningen har stora möjligheter att riva upp ersättningsnämndens beslut men det är gott nog om en del kan samlas och ha det trevligt ihop, slippa isolering, slippa sitta hemma och grubbla och istället ingå i en social gemenskap. Större pretentioner behöver man inte ha och jag förstår faktiskt inte föraktet för just det här lilla som ju ändå kan betyda så mycket för så många (Ensamhet är en folksjukdom). Att känna igen sig i någon, att känna samhörighet med någon kan betyda skillnaden mellan liv och död och...skulle inte det räcka?

Svar:  Det sista meningarna här som du skriver, "om att en del kan samlas och ha det trevligt ihop, slippa isolering, slippa sitta hemma och grubbla och istället ingå i en social gemenskap" är grunden i förbundets verksamhet.

Vad du även skriver om är de rättshaverister som har varit tongivande och som fortfarande öser sitt missnöje över det som förbundet bevisligen från början drev fram visar på att deras tid är ute. De vet inte vad som är trevligt. Mest skapar de en otrevlig stämning omkring sig. Därför är de uteslutna ur förbundet. Detta skulle ha gjorts för många år sedan.

Bättre sent än aldrig brukar man säga. Äntligen börjar det bli ordning. Samhällets Styvbarn har framtiden för sig. Jag var med i Göteborg. Jag har varit tillräckligt med i föreningslivet för att bedöma och se vad som är bra ellr dåligt. De som här skriver negativt om förbundet har inget där att göra. Lika som det är inom andra föreningar och i även i partier.

Läste i tidningen om att igår fick två partimedlemmar lämna Moderaterna för att de kritiserat partiet så man ansett detta skada partiet. De som idag håller på och med att kritiserar Samhällets Styvbarn gör det samma samtidigt som de förstör för sig själva och även för alla dem som förbundet företräder. De har inget här att göra. De borde sköta sig själva och låta dem vara ifred som vill finnas med i en social gemenskap. Tydligt vet de inte vad innehållet ger och vad den är därför att de själva på många sätt är störda i sin livsföring som de därmed öser över på andra i alla besvikelse de de bär på och som de försöker påtvinga andra.  140319 13:03

Juhani/  140319 8:22
Ärende: Separation.

God morgon allihop,,,,,,,

Kanske det bästa för alla vore att vi separerade oss från varandra ? Avslag kontra tillstyrkt verkar mest dra igång nya strider ala 2006 0ch framåt.

Ingen av oss mår bättre av att kasta skit på varandra. Mitt förslag är att dom som är missnöjda fortsätter sin kamp genom att starta egna föreningar och forum med tillhörande gästböcker, och dom som är nöjda med upprättelsen låter bli att besöka dessa forum och gästböcker. Och tvärtom.

Självklart är det trist och frustrerande då så många får avslag men jag personligen kan ju inte VETA varför det är så.

Jag bad någon för flera år sen att vittna i rätten om att jag ägde en BLÅ bil,,,inte som rätten påstod , en RÖD. Men ingen ville ställa upp och vittna angående färgen på min bil !

Med detta så lämnar jag debatten.

Med vänlig hälsning
Juhani/

ann  140319 8:21
Oops! Ber om ursäkt. Det var jag som antog att du som nu kallar dig Magdalena var berusad eftersom jag hade svårt att tänka mig att någon skulle uppträda så där nykter, men det dementerades ju redan igår av en annan gäst.

Gäst  140319 7:35
Ärende: till magdalena

Tack för att du verifierar att det var polisen du gapade till ,vad tänkte du polisen skulle göra med detta "skadade styvbarn"? skulle de ta speciellt hänsyn till henne? är detta en strategi du brukar använda ute i samhället,att dra fram dina skador från barndomen?hur har det funkat för dig att ta fram "barndomskortet" ute i samhället?

Jag är så glad över ditt inlägg,att du så tydligt erkänner det jag skrivit tidigare,gör ju att jag blir mer trodd.Tack för det !

Vad tycker din kompis om att bli omtalad som ett skadat styvbarn?

tycker du fortfarande att det var en bra ide att filma detta? som många tycker är oerhört pinsamt,bara att läsa reaktionerna här.

Bo  140319 4:21
Ärende: Väntar på svar

SVARA MIG.....
Kära Lumme!
Förstår inte hur du kan försvara föregående styrelse i Riksförbundet Mot Samhällets Styvbarn?
Har Du bara lyssnat på dom eller har Du lyssnat på andra runt i landet? Tror inte det. Vet Du hur det verkligen har gått till ta t ex i Stockholms lokalförening. Årsmötet och extra årsmöte. Har Du bara lyssnat på Benny med anhang?
Hur blev Du hedersledamot i ovanstående förening?
Hur kan Du även påstå att det är bara en liten klick som är missnöjda med hur förbundet sköts? Har Du verkligen frågat folket runt i landet? Inte bara den lilla "klick" utvalda som fick äran att deltaga i förbundsmötet nere i Göteborg sistlidna helgen.
Skulle hemskt gärna få svar på ovanstående frågor på ett seriöst sätt och inte att Du far ut i en massa haranger och nedvärderingar.
Med vänlig
Bo

Svar: Egentligen har jag ingen skyldighet att redovisa något för dig här eller på annan plats.

Vad jag vet kritiserar jag. Vad jag inte vet håller jag tyst om. Detta är den gängse ordningen för mig. Jag lyssnar noga på dem som lyssnar på mig. Några anhang befinner jag mig inte i vilket du tydligt själv har ambitionen att utveckla. Jag påstår inte heller om några klickar. Jag finns i en gemenskap du befinner dig utanför.

Hoppas du mår bra med detta. Vill du vet mer så får du luska på annat håll där du inte heller har inträdde till. Därmed så får du fortsätta spekulera vilket jag inte bryr mig särskilt om därför att du har dig själv att skylla där du väljer själv.   140319 10:53

Magdalena   140319 0:20
Ärende: Ang gaphalsen

Den skitstövel som påstår att gaphalsen var berusad borde be om ursäkt. Ärekränkning, du var nog inte där men du vet allt och lägger ut det som en sanning. Ja jag var förbaskad. Jag talade om för poliserna att det här var en förening för styvbarn och att den de kastade ut var ett skadat styvbarn, men betalande medlem. Dessutom den kvinnan du ref till var en av dem som tog väldigt illa vid sig att man hade mage att tillkalla polis för att kasta ut EN betalande medlem som satt tyst på en stol. Så alla ni som bara lyssnar på rykten och tror att ni vet fast ni inte var närvarande, stäng igen truten,

Magdalena   140319 0:20
Ärende: Ang gaphalsen

Den skitstövel som påstår att gaphalsen var berusad borde be om ursäkt. Ärekränkning, du var nog inte där men du vet allt och lägger ut det som en sanning. Ja jag var förbaskad. Jag talade om för poliserna att det här var en förening för styvbarn och att den de kastade ut var ett skadat styvbarn, men betalande medlem. Dessutom den kvinnan du ref till var en av dem som tog väldigt illa vid sig att man hade mage att tillkalla polis för att kasta ut EN betalande medlem som satt tyst på en stol. Så alla ni som bara lyssnar på rykten och tror att ni vet fast ni inte var närvarande, stäng igen truten,

från andra sidan  140318 23:24
Ärende: de vänliga orden

Stora tankar ryms ju på den här sidan så här kommer några till.

Elie Wiesel som var den ende i sin familj som undkom med livet i behåll från nazisternas koncentrationsläger ”Motsatsen till kärlek är inte hat utan likgiltighet” och Martin Luther King med samma innebörd ”Tragedin är inte de onda människornas hat utan de goda människornas tystnad”.

ann  140318 21:35
Ja du - i min föreställningsvärld parar man inte ihop goda råd med att tala om varifrån en person kommer som valt att skriva anonymt - det rimmar inte för mig, men vad vet jag - det är kanske helt normalt i vissa kretsar? Godnatt själv.

gäst  140318 21:32
Ärende: Godnatt Ann

Jag positions bestämmer ingen. Om du i din föreställningsvärld tycker det är hot att ge vänskapliga råd om resurser i konflikter så är det nog ditt problem.

ann  140318 21:29
Gäst skrev: "Jag har ingen aning om vad det är för person du skriver om och jag är inte intresserad. VEM äger den konflikten Ann?"

Eh? Vilken person har jag skrivit om? Hänvisning tack.

gäst  140318 21:22
Ärende: Försöker svara Ann

Ann, jag orkar inte svar dej heller men så som läget är nu så har oppositionen varit ganska sval i viljan att fortsätta arbetet för upprättelse för vanvårdade. Bella har ju redovisat mailkontakt med dem. Sverigedemokraternas Margaretha Larsson har agerat. De har köpt ut alla beslutsunderlag och granskar. De har begärt ut remissvar och fortsätter det arbetet. De tar frågan på allvar och du kommer säkert få ta del av deras arbete i frågan. De bjöd också in olika organisationer till samtal med anledning av den information som framkommit.

Sen vet du säkert att det finns en förening som också driver frågan och de resandes situation. De har ju en hemsida där du kan följa deras arbete. Anne Skånér är väl också engagerad och några fler organisationer. Du får nog kolla runt lite eller be någon som är aktiv berätta.
Vi kan nog tänka från olika håll om den här utvecklingen men jag orkar inte gå in i detta nu för jag är trött.

Jag tycker också Bella skrivit mycket tydligt och redogjort för sitt arbete.
Jag har ingen aning om vad det är för person du skriver om och jag är inte intresserad. VEM äger den konflikten Ann?

Det är ingen ide att vi skriver till varandra för jag förstår inte vad intresset är eller syftet. det är ingen mening med att försöka starta ett krig med mej heller.ann  140318 21:22
Och en sista fråga till dig senaste gäst: Varför är du så angelägen om att i två inlägg positionsbestämma en annan gäst, samtidigt som du varnar denne för andra? Om du nu är så angelägen om att den här personen inte ska lämna ut sig - varför gör du då så? Det enda jag kan tänka mig är att du vill tysta denne, men du kanske själv kan förklara dessa motstridiga inlägg? Själv skulle jag ha känt mig lite hotad och "kartlagd" om någon skrev så till mig...

ann  140318 20:19
@gäst: Mig veterligen finns det inga krig mellan vanvårdade och någon företrädare håller varken jag eller många hundratusentals sig inte med. Kriget pågår mellan ett litet fåtal och är en företeelse i marginalen.

De flesta inom det s.k. vanvårdskollektivet som jag känner (Eller brytt mig om att lära känna) har varit så pass intellektuellt hederliga från början att de erkänt att det var pengar de ville ha och när de nu fått det så är kriget över för deras del.

Jag tycker inte att ni ska överdriva vare sig den ena eller den andra gruppens betydelse. Ersättningsnämnden fattade ett beslut på uppdrag av regeringen och jag skulle bli mycket förvånad om någon kunde riva upp detta, oavsett vilka argument som förs fram. Detta är inte en fråga för allmänheten, ingen samhällsfråga av betydelse - det är en mycket död häst för de allra flesta och döda hästar sparkar man inte igång.

gäst  140318 20:01
Ärende: Till Juhani

Förlåt Juhani men jag orkar inte svara. Jag skrev i mitt remissvar att vanvårdade befann sig i en utsatt situation och inte skulle behöva ta ansvar för utredningens förslag. Många har levt i utsatthet läge (enligt Vanvårdsutredningen) då är man inte i en förhandlingsbar situation. Däremot skulle politierna ha haft tillgång till samtliga remissvar och synpunkter som hade invändningar mot förslaget, tycker jag. Reflektionen om de vanvårdades utsatthet förde jag i anslutning till remissvarets bemötande at Barnen som samhället sveks etik.

gäst  140318 19:55
Ärende: felskrivning

Är trött efter att varit på uppdrag i natt så jag orkar inte skriva mer men det skulle stå; När skall kriget mellan vanvårdades företrädare ta slut?

gäst  140318 19:51
Ärende: PS till gästen från styvbarn

Gå inte på det där med att " vi sitter och vaktar och hjälper till med polosanmälan", typ. Det är inte framgångsrikt ( med erfarenheter från tidigare liknande kupper) I Rosengård brukar det finnas mycket trevliga och kunniga både poliser, kriminologer ( anställda av kommun eller polis) som kan hjälpa till med konfliktlösning. Mitt tillsvidare råd är; Gå aldrig in i diskussion om tredje person. Diskutera inte om konflikten är om ordförande klubban med personer du inte känner och vars syfte du inte vet...diskutera överhuvudtaget inte om någon annan. Bara att säja ifrån. Är du lagd åt försoningshållet har svenska kyrkans diakoni resurser att ge samtalsstöd i konfliktsituationer.
Olika föreningar och grupper har gjort hundratals förtals anmälningar genom åren. Som mest frekvent kanske Kenths " jurist" Roy Alden varit? Alla anmäler hela tiden men det enda det leder till är att konflikterna förvandlas från intressekonflikt ex. vis till personstrider.
Polisen är duktiga på prevention och konfliktlösning och som sagt har även kommunen resurser. Du har ju också närhet till Lunds Universitet och Malmö Högskola. Kolla om Lasse Densic vid Roskilde kan ge dig råd. Han är socialpsykolog och är bra. Han har själv förlorat sin släkt i judeförföljelsen och skrivit mycket om förlåtelse/ försonings hantering.

Morgan Alling skrev ju " Kriget är slut", när skall slutet MELLAN vanvårdades företrädare sluta?

ann  140318 19:32
Lite lästips för de som är intresserade av argumentationsteknik och de fällor man kan hamna i: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem-argument

Juhani/  140318 19:24
CITAT GÄST 140318 18:40:
"Det är Lumme, Kenth, Juhanni, Ann och den som skriver som " gäst" som står på avslagens sida. DET ÄR en minoritet."
SLUT CITAT:

Så långt har du rätt,4 personer ÄR en minoritet jämfört med alla barnhemsbarn som finns. Men om du tror att alla andra står på er sida så måtte du vara dummare än järnvägsrälsen. (Dom ligger kvar när tåget kommer.)

Jag tror nog att en majoritet är nöjda med upprättelsen. Hade en majoritet varit missnöjda så hade dom väl inte tagit emot ersättningen ?

Med vänlig hälsning
Juhani/

gäst  140318 19:22
Ärende: Till gästen från Styvbarn

Du kan inte frånta dig ansvaret för de vanvårdade som står med ett avslag i handen. Ert erbjudande om samtalsgrupper eftersom du gått kurs några dagar är så upprörande att man måste vara gjord av gråsten för att inte förstå frustrationen!
Styrelsens smått religiösa attityd är vämjelig. Det är som att lyssna på en frireligiös frikyrkopastor som talar i tungor...nu ska vi samlas här i varm gemenskap och hedra...men först ska vår avgående ordförande redogöra för Anne Skånérs bedrägliga beteende...
INGEN gör så mot en tidigare ordförande som inte kan försvara sig. Den som då inte säjer ifrån kommer med största sannolikhet att stå inför konsekvenserna av både tidigare, dåvarande och nuvarande flathet.
jag bryr mig om den förening som skapade förutsättningar för dialog med forskare och engagerade för vanvårdade. Just därför är det mycket smärtsamt att se att det nu endast är Sverigedemokraterna som granskar bakgrunden till nuvarande lag. Hade ni brytt er lite mer om vanvårdade och lite mindre om föreningsbidrag ( dvs haft integritet) kanske politikerna satt sig in i konsekvenserna av en undermålig utredning Barnen som samhället svek. Om ni inte själva klarade eller hann sätta er in i utredningsförslaget så hade ni ju kunnat be riksdagsledamöterna kalla in experter att synliggöra bristerna.

Trots att jag är kritisk till er hållning önskar jag att du tar dig helskinnad genom ditt uppdrag. Faktum är att jag träffade dig en gång när vi båda var unga, tror det var i samband med en bluesfestival i Lund? Minns mötet som mycket trevligt och hoppas som sagt att du klarar av att reda ut vad du nu står inför men utan att skapa känslor av svek hos oss andra.


ann  140318 19:03
@gäst

Självklart blir det spekulationer om vem någon är när den vägrar att framträda samtidigt som den utdelar rallarsvingar åt höger och vänster. Skriver du en insändare i en vanlig dagstidning så kan du inte skriva vad som helst om andra och samtidigt förbli anonym. Jag tycker att man ska stå för vad man skriver därför att annars så blir det den som administrerar gästboken som ytterst får ta det ansvaret om det skulle bli tal om någon förtalsanmälan t.ex.

Sedan skriver du: "Det är Lumme, Kenth, Juhanni, Ann och den som skriver som " gäst" som står på avslagens sida.":

Samt antar jag, alla andra som inte tycker som du?

ann  140318 18:51
"Gaphalsen" var alltså medlem i lokalföreningen. Hon plockar med sig två obehöriga till ett årsmöte som spårar ur. Varför? Vad ville hon? Vad ville de? Vad tyckte övriga på det här första årsmötet? Ville man att Riks skulle ingripa? Och var "gaphalsen" den som skrämde bort medlemmar från föreningen, fanns det klagomål emot henne innan?

Det har skrivits en hel del om att Anne Skåner blivit bortmanipulerad som ordförande, stämmer det? och...handlar alltihop i grunden om en strid om ordförandeklubban?

Det verkar som att man också skyller varandra för att ha gått med på ett "lika-för-alla-belopp" från ersättningsnämnden - fanns det något alternativ? Eller rättare: Hade man någon påverkansmöjlighet?

gäst   140318 18:40
Ärende: Bellas val?

Tokerier?
Lumme skrev i sin blogg för ett tag sen om Anne Skånér, hur hon kuppat bakom ryggen på styrelsen och samverkat med tvivelaktiga utanför förbundet osv.
HUR kan du då Lumme låta en av dessa personer sköta din gästbok?
Har du inte förtroende för de personer Anne då samverkade med är det mycket märkligt att du tillåter dem sköta det dataadministrativa. Den person som hjälper mig med min dator har examen från KTH. Han har fast arbete inom ett data företag och vet nog vad han talar om så sluta svamla om " det låg en bugg som jag tagit bort"...

Sen när det gäller att påstå vem Bella är hit och dit, hänga ut personer som inte finns med här osv så förstår inte jag logiken och respekten. Bella skriver sak inlägg och bemöts med påståenden om att hon är någon annan osv. Är det inte den person som skriver som själv väljer sitt namn eller gäst?

Att man använder metoder som att gå in och ändra i skrivandes inlägg, kopiera skicka till beslutsfattare osv är tydligen inte något för moralens väktare att skämmas för?

Konflikten som pågår verkar endast handla om att Bella tillhör dem som ställer sig bakom vad svensk media, forskare, experter, statens egna utredare och allmänheten tycker; Gränsen för Ersättningsnämndens avgöranden i upprättelse till vanvårdade lämnar många i en svår situation. Lummes åsikt att det är vanvårdade som skall skämmas borde inte vara norm för den intresseförening Kenth Sändh startade. Det är mycket tragiskt att nuvarande föreningsform inte fortsatt verka i hans anda. Om nuvarande förening hade tagit in experter att föreläsa och bemöta Upprättelseutredningen Barnen som Samhället svek och fått adekvat hjälp att skriva remissvar istället för att Benny nu skyller på Anne Skånér så hade den splittring och konflikt som nu råder inte behövt föreligga.

Det är Lumme, Kenth, Juhanni, Ann och den som skriver som " gäst" som står på avslagens sida. DET ÄR en minoritet. Samhällets styvbarn borde i Kenth Sändhs anda ha haft integritet att inte bocka och niga inför dem som svikit och skapat den sämsta ersättningsmodell vanvårdsfrågan har jämfört med andra länder.

Tänk efter ni som nu väljer att påstå att ni som socialdemokrater ställer er på Ersättningslagens sida. INGEN med värdighet, integritet och intresse i Upprättelse till vanvårdade borde ställa sig på lagstiftarnas sida.
Bellla har tillskrivit samtliga politiker med ansvar i frågan redovisat de avvisande svaren och sökt vägar att gå vidare. Hade Kenth funnits kvar som kraft i upprättelsekampen hade med all sannolikhet detta inte behövts för då hade en värdig upprättelse till vanvårdade förhandlats fram.

Gäst  140318 18:36
Ärende: ann

gaphalsens kompis är medlem i en lokalförening långt norrut,alltså inte medlem i Stockholms lokalförening.Detta fick hon veta vid det ogiltiga årsmötet,ändå kom de till detta möte...de tog med sig Anne Skåner till det ogiltiga årsmötet trots att det i stadgarna står att bara medlemmar får vara med.Men alla deras sk. aktioner har varit lysande för RFSS utveckling.Vi har en ny styrelse i sthlm,som kommer att göra en nystart med kanske ett helt nytt upplägg på möten,innehåll,osv..Tack för det Bella !!

Allt detta har ju gjort att det skapas en ny energi i föreningen,som toppades med årsmötet i Göteborg.Hoppas vi kan få tillbaka de medlemmar som skrämts bort av gaphalsen..

ann  140318 18:17
@ gäst: Varför blev de stoppade från början?

ann  140318 18:15
Spännande det här - två helt olika versioner. Kul när det blir lite balans Kudos til Krister som håller gästboken öppen.

Gäst  140318 17:48
Ärende: till Bella

Bella du ljuger om vad som hände.De två som avvisades av polisen blev stoppade i dörren,en diskussion uppstod....då gick de runt huset och kom in genom en bakdörr,satte sig vid ett bord snabbt som fan...sen ombads de flera gånger att lämna lokalen,de vägrade..då kom polisen....gaphalsen i filmen kastade en kaffekopp i golvet,det hörs i slutet på filmen...hon var inte berusad...Bella du har en förmåga att överdriva alla siffror...det var kanske 5 st inklusive de två gaphalsarna och dig som lämnade lokalen. Du hävdar också att kritiken mot RFSS kommer från såååå många medlemmar,inte sant..ni är kanske ett tiotal sammanlagt..i hela Sverige.

Jag ser en härskarteknik som en del brukar använda när argumenten tryter..då dras Kent Sänd-kortet fram..så fult att använda det kortet i detta fulspel,det visar inte nån respekt för Kent..de flesta kände ju inte honom.

Bella jag kommer att bemöta alla lögner du dukar upp här..Hoppas alla kan se tokerierna som RFSS utsätts för..

Bo  140318 17:39
Kära Lumme!
Förstår inte hur du kan försvara föregående styrelse i Riksförbundet Mot Samhällets Styvbarn?
Har Du bara lyssnat på dom eller har Du lyssnat på andra runt i landet? Tror inte det. Vet Du hur det verkligen har gått till ta t ex i Stockholms lokalförening. Årsmötet och extra årsmöte. Har Du bara lyssnat på Benny med anhang?
Hur blev Du hedersledamot i ovanstående förening?
Hur kan Du även påstå att det är bara en liten klick som är missnöjda med hur förbundet sköts? Har Du verkligen frågat folket runt i landet? Inte bara den lilla "klick" utvalda som fick äran att deltaga i förbundsmötet nere i Göteborg sistlidna helgen.
Skulle hemskt gärna få svar på ovanstående frågor på ett seriöst sätt och inte att Du far ut i en massa haranger och nedvärderingar.
Med vänlig
Bo

ann  140318 17:00
Sedan är jag personligen trött på det där med att "Vojne, vojne, jag har haft det så svårt så därför ska jag kunna bete mig och göra lite som jag vill" - den där inställningen är sådant som jag jobbar på att få barn att släppa...för att de ska lära sig hur det fungerar i livet och inte tro att det finns en snäll psykolog i varje gathörn som sopar marken framför dem.
Ni ynkar er och till slut blir det bara en stor melodram av allting. Livet är inte en dans på rosor - för nmågon!

ann  140318 16:56
Jag bryr mig inte om era inbördes konflikter Bella - jag bara talar om hur jag uppfattar Youtube-klippet och jag tror att ni är alldeles fel ute om ni inbillar er att folk som ser det (Och som inte själva är såna där skrängastar) fattar sympati för er. Det är precis tvärtom. Styvbarnsrepresentanten är den som får min respekt genom att han behåller lugnet och ändå är bestämd och tydlig.

Och om övriga på mötet höll med er...hur många av dem följde med ut? Jag tror att ni missuppfattat läget helt och hållet, folk brukar inte uppskatta när någon ställer till sådana scener och att desutom tala om för dem att de är "lurade" (Vilket ju i sig bevisar att ni inte fick något stöd) - hur tror ni det uppfattas?

Bella  140318 16:48
Ärende: ann

Nej, jag anser inte att youtube-klippet är en skam för oss. Hela frågan är däremot en skam för Robert Wahlström och Benny Jacobsson, som tillkallade polisen. Att styrelseledamöter, valda (nåja) av medlemmar i en förening, som har som uppdrag att arbeta för de som vanvårdats i barn- och ungdomen, tillkallar polis för att kasta ut en mångårig medlem från ett medlemsmöte, det är en skam. De tar till samma maktspråk som samhället och dess företrädare gjorde mot oss, och är som precis det hela Upprättelsen handlar om; maktmissbruk.

Att känslorna blev upprörda beror på, att när mötet börjat och Yvonne Palm börjat sitt inledande anförande, öppnas plötsligt dörrarna, in kommer två uniformerade poliser, som tillsammans med Robert Wahlström går fram till medlemmen.

Yvonne avbryter sitt tal, alla vänder sig mot bordet där den misshagliga medlemmen sitter, polisen uppmanar hen att följa med. Medlemmen blir upprörd, vägrar först att gå med, men reser sig. En annan medlem blir oerhört upprörd, även hen har varit medlem i Samhällets Styvbarn i många år, filmar med mobilen vad som händer, och kalabalik utbryter. Många är stumma, men inte av rädsla, utan av obehag över det osannolika i att en medlem blir avförd av polisen från ett solidaritetsmöte med den lokalförening där hon är ledamot av valberedningen!

Vi är ytterligare 5-6 närvarande som reser oss och lämnar mötet. Utanför entrén till huset där lokalen ligger står de två poliserna, den avvisade medlemmen, och ytterligare ca 7-8 personer som lämnat mötet. Poliserna är litet generade när de får höra anledningen till att de tillkallats, men vi håller med dem om att de måste göra sitt jobb.

Jag har varit på många olika slags möten, både i facket och i politiken, men aldrig någonsin att en kritisk medlem, som inte väsnas, som sitter lugnt vid ett bord, ges order av en ledamot av styrelsen att lämna lokalen. Om inte kommer polisen att tillkallas. Och när medlemmen inte lämnar lokalen, tillkallas polisen.

Det är rått och rakt maktspråk, som används som en demonstration: här ska ni lära er att lyda och hålla käften, ungd*piip*, här är det vi som bestämmer. Känner ni igen er från institutioner och fosterhem?

Så tyvärr, ni tre från styrelsen som försöker ta kontroll över diskussionen här i gästboken. Det spelar ingen roll hur mycket ni ljuger, anklagar kritiska medlemmar, kallar på polisen, försöker skrämma oss vanvårdade till tystnad. Ni kommer att förlora, precis som alla maktgalningar alltid gör.

©Kenth®  140318 15:43
Ärende: @Ann

Du har helt rätt ... det var en bugg i gästboken som nu verkar åtgärdad

ann  140318 15:38
@gäst 15:09

Funkar det så? Jag har ju haft samma slags gästbok och jag kunde då aldrig se vilka som läste - däremot ip:nr på de inlägg som skrevs. Någon inloggning finns det ju inte här.

ann  140318 15:18
Men Bella - inser du inte att det där youtube-klippet är en skam för er? Det jag ser och hör är en gapig, förmodligen berusad kvinna som bär sig otroligt illa åt och utöver det ser jag åtminstone en gammal kvinna som ser minst sagt skräckslagen ut. Den som gapar, vem det än är, har som jag förstår det noll koll på situationen och den där meningen "Hon är ett styvbarn, hon är ett fosterbarn som har problem" - hör du inte hur dumt det låter?

Och att sedan sprida det - maken till omdömeslöshet får man leta efter! Självklart blev de här människorna utkastade, det är en form av "direktdemokrati" som ingen ska behöva tolerera och kan man inte bete sig som folk, så har man inte på något möte att göra - förstår ni verkligen inte det?

Juhani/  140318 15:16
Ärende: Lojal mot styrelsen ??

CITAT Bella: "Ang klippet på Youtube från solidaritetsmötet, så förvånar det mig hur Gäst, Juhani och Kent reagerar. Att tillkalla polis för att avlägsna en betalande medlem, som dessutom ingår i Stockholmsföreningens valberedning, visar bara allför tydligt att förbundsstyrelsen har attitydproblem. Naturligvis blev det upprörda känslor, är någon förvånad?

Ni tre är naturligtvis lojala med styrelsen för RFSS.
SLUT CITAT:

Jag personligen har lite svårt att vara lojal mot en styrelse där jag aldrig förekommit som medlem. Däremot har jag inga problem med att vara lojal mot människor som blir störda av en gaphals på något möte. Vem denne gaphals än torde vara,,,,,skrev jag förresten att det var du ? Eller tog du bara åt dej i farten ?
Med vänlig hälsning
Juhani/

©Kenth®  140318 15:12
Ärende: @ gäst 14-03-18 15,09

Kvalificerat swammel ... ok

gäst  140318 15:09
Ärende: PS Till Bella

Tänker också på vad " min" data polare sa; Han menade att denna gästbok ligger "öppen" så samtidigt som du går in och skriver här, är någon annan inne. I praktiken innebär det att någon kan skriva inlägg i ditt ( ip.nr namn) och det ser ut som om du skrivit eftersom du loggat in ( och kanske bara läst här) Om man sen är så fräck att man skriver ut eller kopierar det inlägg som skrivits i ditt namn och skickar som " bevis" till politieker, departement, riksdag... i syfte att framställa i dålig dager, är det väldigt svårt för dig att bemöta detta eftersom du i regel inte ens får veta det. Ibland har personer som skrivit här inte känt igen sina egna inlägg utan de har ändrats för att framställa skribenten som onykter eller rent av en skitstövel.

Det finns ingen vilja till dialog, strukturanalys utveckling, konfliktlösning utan det är bara ett sätt att använda olika maktmedel och missbruka förtroenden.

Kopiera, skriv ut och spara som jag vet andra gör så kan du i alla fall själv jämföra när du i efterhand blir anklagad...


gäst  140318 13:46
Ärende: Till Bella

Jag blev ordentligt trött när jag såg hur man här anser sig höja den intellektuella nivån genom djupsinnigheter som; Ha, ha, hi, hi...
Som Krister tidigare skrivit använder han gästboken MOT vanvårdade och jag läste också att Robert i sin ordförande blogg på Styvbarn behövde yngre att använda för deras datakunskaper...

Att använda andra som medel - istället för som mål i dialog hör inte hemma inom humanism och demokrati. Att använda andra för hemliga mål är inte dialog- det är att bemästra och mästra andra.

Det är strongt av dej att fortsätta tala till människor som bemöter med härskarteknik och dolda agendor.

Mår lite dåligt just nu. Förstår att både Socialdemokraterna via Christer Engelhartz och Eva Olofsson V genom sin närhet till Samhällets styvbarn, lyssnat på den tolkning de fått sig föredragna vid Förbundets möten och på andra sätt.

Samhällets Styvbarn fick mig en gång via Kenth Sändh att tro på sociala rörelser som samhällskraft. Han var intelligent, ärlig och gav motstånd mot den maktutövning barnhemsbarn och omhändertagna upplevt.

Den omvandling som skett till att bli en samverkanspartner för fortsatt översitteri mot vanvårdade är tragiskt. Det är också tragiskt att de partier som skulle stå på utsattas sida sviker istället för att hjälpa till och granska ersättningslagens effekter för vanvårdade.

Fantastiskt att du bara orkar bemöta sakligt de strategier som väl inte hör hemma inom seriösa samtal och försök att se strukturella orsaker i konflikter.

Ha det nu riktigt bra och jag vet att du får stöd och inte är ensam i ditt arbete.
Själv skall jag "våra" till det lite. Fuska med lite tulpaner och en riktigt fin vår- sallad ( persilja och annat gott finns nu KRAV och svensk odlat)

Svar: Alla har vi våra förebilder. Än mer klädsamt vore det om man preciserade sig i vad som är klädsamt och inte. Mina förebilder är människor som visar respekt för varandra. Tror inte Kent Sänd skulle vurma för den förebild du ser i Bella. Om så vore borde du inte sitta här i anonymitetens tecken och bre ut dig om att du vet då jag med säkerhet kan säga att Kent Sänd hade nog sagt ett och annat om vad som föregått denna vanevårdsrunda.

Kan noggrant ändå säga att Kents Sänd för mig inte var någon förebild. Mera rätt var han kämpe som slogs för vad han trodde på samtidigt som han även såg skillnader vilket många inte gör där de tror sig vara de enda som farit illa i livet och därmed ska de ha kopiöst med pengar för att frälsa sig själva från skuldfällor och annat de skaffat sig i livet.

Sådan är bilden på många håll vilket säkerligen denna Bella lider av som många i övrigt gör och som dom vill att Samhällets Styvbarn ska ska föra deras talan om. Vad man håller på med är att man vill ha pengar som samhället nekat dem men som dom anser sig ska ha. Därför bråkar dom. Därför skriker dom. Därför bär dom sig allmänt illa åt där allas förebild är typen Bella som därmed gapar mest.

I stället för att söka förebilder som gapar och gastar borde ni skämmas. Eller varför inte starta en förening där ni kan gapa tillsammans så vi får vara ifred som försöker påverka på vårt vis vilket ni inte gillar där ni står i utanförskapets kammare och trivs. Tydligt gör ni inte detta trots att ni försöker säga att så är gällande. Motsatsen visar allt vad ni gör därför att ni försöker hela tiden tränga er på in i ett kollektiv som inte vill ha er med därför att er agenda är en osolidarisk sådan.  140318 14:24

Bella  140318 13:14
Ärende: Fel igen, Krister!

Nej, det är inte mig du hör på Youtube-inslaget, Krister lille. Du har aldrig träffat mig och jag har - dessbättre - aldrig träffat dig IRL, och jag har ingen ambition att göra det heller.

Och jag var inte i Göteborg heller. Jag varken gastar eller skriker om att jag blivit utkastad, jag påtalar SKRIFTLIGEN att kritiska medlemmar kastas ut ur förbundet.

Att du törs gläfsa än högre nu beror väl på att du nu får hjälp av styrelsen för RFSS, så att du likt den fege lille vovve du är kan stå där och gläfsa i skydd av dem.

Fortsätt gläfsa, Krister. Men glöm inte att Samhällets Styvbarn på sin web-sida påstår sig företräda ALLA SOM VANVÅRDATS, dvs även mig. Sen kan man ju undra hur en förbundsstyrelse resonerar, som gör dig till hedersmedlem. Samtidigt som man förtalar, trakasserar och sprider lögner om Anne Skånér. Vad du har gjort för nytta för RFSS kan man fråga sig. Enligt samstämmiga röster som känner till dig sedan åratal tillbaka är du exakt det Benny J kallade dig - en Stolle.

Svar:  Ojj... Nu ringde det en klocka helt plötsligt. Varför inte säga som det är... Du avundsjuk på mig som är hedersmedlem...  140318 13:26

Bella  140318 12:22
Ärende: till Gäst igen

"Bella brukar skriva till sig själv ibland på denna sida....då brukar hon passa på och berömma sig själv"

Det var det löjligaste, Gäst, skulle jag först skriva mina inlägg här som Bella, sedan skriva under någon annan signatur och berömma mig själv? Om du inte har något bättre att komma med så stäng igen brödlådan.

Fast egentligen är det intressant att plötsligt reagerar du, när du och andra "lojalister" upptäcker att jag får gehör för min kritik av RFSS. Sånt går naturligtvis inte för sig! Då måste jag självklart "avslöjas" och göras mindre trovärdig.

Beklagar, Gäst, du genomskådas snabbt, inte bara av mig, utan framförallt av alla som hittills förhållit sig neutrala i den konflikt som pågår mellan styrelsen och en majoritet av medlemmarna i RFSS. Det är så det fungerar, Gäst.

I din desperation hänvisar du till Youtube om polisingripandet på Solidaritetsmötet, och du och dina lojala underhuggare försöker förlöjliga det hela i hopp om att oskadliggöra oppositionen. Samt försöker du "avslöja" mig.

Det är dessutom inte "rösten" på filminslaget som skrämmer bort medlemmar från RFSS i Stockholm. Medlemsminskningen beror på att ni kastar ut alla kritiska medlemmar och de som inte blir utkastade, de lämnar föreningen självmant.

Detta visar bara hur desperata ni är i styrelsen för RFSS, men lika litet här på sidan som på era töntiga ordförandebloggar m fl alster på Samhällets Styvbarns web-sida, lyckas ni få tyst på oss. Sanningen tiger inte still, lär er det.


Svar: Hur länge tänker du hålla på Bella? Har du inte förstått att du har inget kvar att hämta. Du är ute. Hur mycket du än gastar här så är restaurangen stängd. Har man lite av förståndet kvar borde man begripa att man ska lämna då bordet är av dukat...  140318 13:31

Bella  140318 11:57
Ärende: Sådärja!

Gäst: javisst skriver jag under signaturen Malo Tiger på FB-sidan Styvbarnsvännerna. Och jag använder signaturen Bella här på Lummes gästbok.

Anledningen till att jag använder Malo Tiger där var att det är en del av min mailadress, och jag har använt signaturen förut. Inget konstigt med det. Dessutom har jag publicerat både mitt brev till Socialstyrelsen och RFSS svar på min efterlysning av den icke återbetalda medlemsavgiften för 2014, där min namnunderskrift är korrekt.

Bella är också en mailadress jag har hos MSN, som jag använder här. Inte heller något konstigt, eller hur "Gäst"?

Det som däremot är intressant, är att Gäst uppenbarligen har tillgång till den slutna FB-sidan Stybarnsvännerna, och alltså är spion åt styrelsen för RFSS, Riksförbundet Samhällets Styvbarn.

Eller så sitter Gäst i styrelsen för RFSS, som delgivits min skrivelse till Socialstyrelsen, som jag naturligtvis skrivit under med mitt namn.

Så långt är allt rätt, Gäst.

Du borde däremot ha sett upp med slutklämmen, som skevar betänkligt. Det är inte för att berömma mig själv, som jag som Bella skriver på den här sidan. Det är för att tala om sanningen om vad som pågår i styrelsen, hur man ljuger, förtalar dem som framför kritik, hur man totalt struntar i de vanvårdade, medlemmar eller ej, och endast ägnar sig åt att pissa in sina egna revir.

Ang klippet på Youtube från solidaritetsmötet, så förvånar det mig hur Gäst, Juhani och Kent reagerar. Att tillkalla polis för att avlägsna en betalande medlem, som dessutom ingår i Stockholmsföreningens valberedning, visar bara allför tydligt att förbundsstyrelsen har attitydproblem. Naturligvis blev det upprörda känslor, är någon förvånad?

Ni tre är naturligtvis lojala med styrelsen för RFSS, och precis som alla lojala gaphalsar, som försvarar våld mot dem som vågar tänka själva, så kan jag pigga upp er med att inslaget väckt starka känslor hos många, många vanvårdade, både medlemmar och de som står utanför.

Många reagerar på att de som säger sig företräda de vanvårdade använder exakt samma våldsspråk mot den som opponerar sig, som de som hade makten över våra liv gjorde i vår barn- och ungdom.

Men som redan Nationalteatern sjöng på 70-talet i visan om Olsson: kan man inte ta en motståndare med ärliga medel, så tar man till oärliga.

Så - tack Gäst! Du har nu bekräftat det vi länge misstänkt, du är en spion åt förbundsstyrelsen genom att du avslöjar det jag skrivit på en sluten sida!

Svar: Du är en patetisk person som inte inger något förtroende.Kanske det var du som skrek och gapade på filmen. Tror jag känner igen rösten och personen sedan länge tillbaks.

Förmodligen kommer du inte heller att få något förtroende överhuvudtaget som du agera och som du går på i det mörker du befinner dig i. Bella eller vad du kallar dig för ger jag inte mycket för. Jag tycker du ska lägga av och skriva här. Du gör bara bort dig mer och mer för varje dag som går. Du är en av de som inte har något att göra i ett solidariskt förbund som Samhället Styvbarn förvisso är i motsats till dig själv. Jag är glad över att jag slipper se dig som medlem som den hedersmedlem jag är vilket du aldrig kommer att uppnå någonstans med den störda vokabulär du har och den avoghet du har mot andra människor där du framträder som en lögnare och fabulerare av högsta klass och märke.

Nej Bella. Du är inte representativ för vanevårdskollektivet. Du kränker och nedvärdera alla därför att du själv inte har tillträde till den värme och omtanke som idag finns i Samhälles Styvbarn och som du själv är upphovet till.Jag vet. Jag var med på deras årsmöte där jag såg och hörde vad man gör och hur man gör detta. Jag såg även hur vi Göteborg var tvungna att hyra in vakter på både hotellet och vid årsstämman därför att vi skulle kunna hålla dig och ditt anhang utanför lokaliteterna. Du gastar och skriker om att du blivit utkastad. Du vurmar och höjer dina gelikar till skyarna samtidigt som du tränger dig in i en verksamhet du inte har ett dugg med att göra. Tydligt har du ingen skam heller i ditt agerande.

Frågan är. Har du vänner överhuvudtaget. I så fall. Vilka vänner tyr sig till din barm. Är dom lika som du själv så tror jag inte på vänskap i denna ordningen. Själv ser jag mer falskhet och annat vilket du ofta och mycket gör sken av här som om du vore den mest oskyldige här i världen som du även tycks tro att ingen genomskådat.
  140318 12:21

gäst  140318 11:46
Ärende: Aktuellt från ersättningsnämnden

1568 ansökningar har behandlats;

826 Bifall = 53%
743 Avslag= 47%


K-E Bergh  140318 9:38
Ärende: Skriverierna.

Komentar till Dig Christer om det inlägg du gjort på min lilla skrivelse,

Varför vi i Stulen Barndoms riksorganisation inte jobbat för barnen i dag?
Svaret är mycket enkelt.
Vår organisation bildades för att hjälpa dem som berördes av vanvårdsuterdeningen således personer fram till 1980.
Det var dessa vi stödde och hjälpte en hel del,det är fortfarande några som hör av sig och de får råd och tips om hur de kan agera,
Allt bakgrundsarbete som vi la ner ska jag inte rabla upp här.
Vi ser att beslut i vår fråga har fattats och det är demokrakiskt beslut och
det får vi anpassa oss efter och har så gjort,
Lagen är beslutad och resultatet ser vi.
Vanvårdsutredningen kom även de fram till att det blir många som inte kommer erhålla ersättning och det redan efter vad de fått vetskap om
under intrevjutiden.
Samhällets styvbarn har valt att gå vidare med barnen i dag och det är en
inriktning de valt och behövs säkert men det är ett helt annat forum.
Den delen som gällde för oss fram till 1980 har även de sett är som
det är.
Till alla Er som erhållit ersättning se det som en liten tröst till allt eländet
som Ni varit med om och lev vidare. Pengar kan ALDRIG förtränga
verkligheten den är med oss livet ut, Till alla som inte erhållit någon
ekonomisk ersättning hav trots allt tröst Vi lever ju i alla fall, det är alltid
de som har det värre.

Med detta så vore det bra om Ni minte blandar de olika frågorna.
Det är 2 skilda frågor om än de har liknande karaktär, men faktum är
att det fattats en hel del beslut redan för barne i dag som ska leda till
förbättringar. Det är ju positivt, så se även de ljusa sidorna.
Med Hälsningar
Karl-Eric Bergh


Svar: Bra Berg. Ett klokt och bra inlägg här. Vad du ändå glömmer är de bråk som förekom även inom Stulen Bardom.

Jag vet hur det var i Samhällets Styvbarn då rättshaveristerna fick större plats än vad de borde ha fått. Föreningen överlevde ändå de inre kriserna vilket inte Stulen Bardom gjorde där de finns i glömska idag.

Samhällets Styvbarn är idag ett starkt förbund. Detta tack vare Benny Jakobsson som ordf där han vågade och kastade ut de som bråkade och störde. Han fick mycket stryk själv vilket gick ut på hans eget familjeliv som gjorde att han valde att lämna över ansvaret. Styrelsen vågade även stänga av en fd Förbundsordförande som ställde till det och gör det fotfarande med en svans som ännu håller på som man gjorde då vi drog igång det hela.

Förbundet går nu vidare som ett starkt förbund. Jag är mycket glad över utvecklingen där jag själv samrått som medlem med främst Benny Jakobsson för den framtid som nu man går in i. Hedersmedlem är även stort att kunna uppnå. Detta är jag stolt över. Man blir inte en hedersmedlem om man inte gjort något för för att få utmärkelsen. Utmärkt mig har jag gjort med både kritik och rosor. Kritik ska man ge då den är befogad. Rosor likadant.

Mitt epitet i det hela var då jag omnämndes som en kritisk röst i många sammanhang. Allt blev som slutkläm att jag ofta nog hade rätt. Så borde det vara och så ska det vara vilket många inte klarar av då missnöjet går främst framför sammanhållning. Detta är inget beröm till mig själv utan en rak och öppen sammanfattning litet om hur jag ser det hela och hur jag anser det ska vara.

  140318 11:54

Gäst  140317 23:02
Ärende: juhani

Instämmer,ett riktigt självmål..eller var de någonsin med på planen?? det var nog dom som var bollkallar..."Alla bollar på Bengt" hahaha ja förhoppningsvis är detta snart över.RFSS- stockholm har en ny styrelse,hoppas de kan locka tillbaka alla medlemmar som skrämts bort av "filmrösten" ...

Svar: Bedrövligt är min kommentar. Känner igen scenariot. Minns då vi hade vårt första årsmöte i föreningen. Jag tror mig känner igen rösten på filmen som samma person som även då för snart tio år sedan fanns med på missnöjesbarrikaden.

På vårt först årsmöte då fick jag för första gången se och höra hur många av de vanvårdade gav uttryck för sin frustration. Detta gjorde de på ett sätt som liknar vad som visas på filmen . Skillnaden var att där satt vi inne på mötet med representanter från samhället samt från socialstyrelsen. Hela deras hat mot vad de fått utstå kastades på dessa representanter som förvånade hörde och såg hur de gick på. Då förstod jag vad som komma skulle.

Idag har vi facit på många håll som även visar på att allt ändå fortsätter trots ursäkt och ersättning. Nu kastar man sin bedrövelse på Samhällets Styvbarn då man inte har andra att lita på

Vad detta handlar om är personer som i första hand borde få hjälp med sitt dagliga liv. Deras frustration då de inte får denna hjälp gör att de söker sig till Samhällets Styvbarn som de tror har lösningen på deras problem.

Samhällets Styvbarn är till för att stötta och hjälpa dem som vill ta emot hjälp och främst då stöd som man själv tar emot. Inte att de ska vara deras hjälpreda mot vad de själva råkat ut för samtidigt som de själva är problembarnet i vuxenlivet.  140318 8:54

Juhani/  140317 22:50
Ärende: Självmål !

Snacka om självmål,,,målet är lika brett som planen är lång.
Med vänlig hälsning
Juhani/
PS.
Skönt att det är över.
DS.

Gäst  140317 22:41
Ärende: juhani

Det som är roligaste i allt detta är att de är såååå stolta över att de var snabba att filma detta,jag tycker att filmen verkligen drar ner byxorna på dem, så de står med rumpan bar...den är bara pinsam..att skrika "hon är ett fosterbarn,ett styvbarn och har problem" HAHAHAHAHA undrar om kompisen nu är stolt över detta som var avsett till ,HÅLL I ER NU, POOOOLIIISEN

ann  140317 22:31
Nå, jag tackar för all feedback. Jag vet inte om det kan ligga något i kritiken mot föreningen men jag skulle nog kunna tänka mig att bli sympatimedlem även om jag inte själv har någon vidare ork över att engagera mig aktivt.

Och till er andra - som jag skrev häromdagen: Ni måste slipa era argument. Personpåhopp, insinuationer och fula tillmälen funkar inte i en debatt.

Juhani/  140317 22:29
Ärende: Ooops,,

Nu blir man ju ännu mer nyfiken på hur dom missnöjda ska få gehör. Videon på "tuben" gav ju inte så stort hopp.
Med vänlig hälsning
Juhani/

ann  140317 22:20
Inte Marianne Hulphers väl?

Gäst  140317 22:06
Ärende: ann

nej Bella är inte Anne Skåner,hade hoppats att hon skulle presentera sig själv....men men...på FB kallar hon sig Malo Tiger,hon heter Marianne.....Bella brukar skriva till sig själv ibland på denna sida...då brukar hon passa på och berömma sig själv

Sida 16/71  « föregående | nästa »  gå till: 


Gratis forum | Gratis gästbok | Administration | Integritet | Villkor