En Gratis Gästbok från gastboken.com .:. ANSLAGSTAVLA
ANSLAGSTAVLA
Välkommen att skriva i våran anslagstavla
 
 
Namn
Email
Ärende
Meddelande
:) :( ;) :D :- :roll: :mrgreen: :blush: :P :O :lol: 8-) :-s :upset :confused: :what
(Totalt 22 inlägg)

TS 170701 17:50
Ärende: Skroten

Vore det inte läge att lämna en liten kort redogörelse t.ex. här vad som sas när mötet med skroten ägde rum? Tror att det kan vara flera av oss som inte råkar sitta med i en styrelse som är intresserade av att veta ur framtiden kommer se ut där borta. Skall det fortsatt stå bilar ute i det fria utan inhägnad så t.ex. barn kan komma åt dom och kanske skada sig vid lek är ju en av frågorna som vore trevligt att få svar på. Finns ju flera andra saker som kanske kunde tas upp med tanke på den skrivelse som lämnades till Byalaget och som sedan skickades vidare till kommunen t.ex.

Boets byalag  160819 10:43
Ärende: Motionsredskap i Boethallen

Under hösten hoppas vi att de skänkta cyklarna och crosstrainer från BIK kommer att installeras. En av varje i sporthallen respektive gamla datasalen. Vill du som är medlem hyra antingen sporadiskt eller enligt schema kontakta Maria. Hyran i sporthallen kommer att efter många år utan höjning vara 80 kr/timme. Endast redskapen kostar 30 kr/person och gång.

Midsommargruppen 160819 10:38
Ärende: Tack

Midsommarfesten
Även detta år var våran midsommarfest välbesökt trots
en värme som var näst intill rekord
Vårt styrkeprov med stocken var tillbaka till mångas glädje. Vi hade också luftgevärsskytte som blev en lyckad aktivitet. Som sagt vi firade traditionellt med kaffekorg, lotterier och ringdans.
Tack alla som var med och gjorde denna dag lyckad.
Och ett stort tack till Lars, Arne, Dick och Börje för all hjälp med förberedelserna.
Tack Per, Börje och alla spelemän för den fina musiken.
Midsommargruppen

Boets byalag  151115 16:10
Ärende: TACK

Vi tackar Jonas Gustavsson från Stava som rödfärgat dass, omkläddningsrum och container gratis under hösten vid Klinten

Hasses pingis 151115 16:06
Ärende: TACK

Vi som spelar bordtennis i Boethallen på torsdagar vill passa på att TACKA Boets IK för de fina borden med tillbehör
Hasse Rydberg

Sandra, Christina, Kicki 151021 19:41
Ärende: Boet - Levande lBygd (från Facebook)

Nedanstående text kommer att delas ut till politiker och allmänhet i samband med manifestationen på Ödeshögs torg måndag 26/10 kl 18-19. Tyck gärna till! Det har även påbörjats en namninsamling med en sammanfattning av denna text tillsammans med ett önskemål om en framtida satsning på Boets skola.

Ödeshögs kommun – en landsbygdskommun!
Vilka ska kämpa för en levande landsbygd om inte landsbygdskommunerna själva gör det?
Vi tror att de flesta vill ha en levande landsbygd, men detta är ingen naturlag. Små kommuner behöver decentraliseras, stärka sina ytterområden. Medborgare, politiker och tjänstemän, vi måste sträva mot samma mål. Jobba för en levande landsbygd och inte ta död på oss själva!
Detta ÄR en politisk fråga, men bör inte vara en partipolitisk fråga där partitillhörigheten är viktigare än målet. I Ödeshögs kommun finns en stor politisk enighet. Men vissa, politiker och tjänstemän, kör sitt eget ”race” och kör över invånare, andra politiker och demokratiska processer. Och de lyckas, otroligt nog. Hur är det möjligt? Vi kan inte, som medborgare, stå som passiva åskådare och bara se detta hända.
Vad gör landsbygden levande? Vad gör det attraktivt att bo och leva på landsbygden?
Som landsbygdskommun kan man inte, i första hand, locka med närheten till jobb eller ett stort utbud av nöjen och fritidsaktiviteter. Här är det andra värden som är viktigare för befolkningen. Det kan handla om att få vara en del av det lilla trygga samhället, med små trygga skolor, närheten till naturen, eller kanske till och med närheten till en golfbana, som kommunen stoltserar med. Men vi vill inte bara att bygden ska vara attraktiv för människor i pensionsåldern, som drar sig tillbaka, och kanske gör permanentboende av sitt fritidshus. För en levande landsbygd är barnfamiljerna viktiga. Och en förutsättning för att det ska vara attraktivt, eller ens praktiskt möjligt för barnfamiljer att bo på landsbygden, är väl fungerande skolor, inklusive bygdeskolor, på inte allt för långt avstånd från det egna hemmet.
Detta är tyvärr inte möjligt med en skolledning som blint kör över invånare, politiker och demokratiska processer för att få igenom sin vision om en centraliserad skola. Till och med eleverna, barnen har körts över och kommit i kläm, rentav kränkts. En medveten succesiv utarmning av en väl fungerande bygdeskola, med nöjda, glada och trygga barn, engagerade föräldrar och entusiastiska pedagoger har skett. Sen, när tillfälle gavs, kuppade sig SUNs ordförande och skolchefen igenom en nedläggning, eller ”temporär flytt” som det heter, av bygdeskolan. Hur är det möjligt? Vi kan inte, som medborgare, stå som passiva åskådare och bara se detta hända.
Vi kan inte ha en skolledning som vi inte kan lita på, som inte har barnens bästa för sina ögon, och som inte kan kommunisera med politiker och föräldrar.
I och med detta beslut hotas landsbygden i stort. De aktiviteter som bedrivs i Boethallen hotas. Förskolan hotas utan en skola i närområdet. Gemenskapen och sammanhållningen hotas, liksom kämparglöden att jobba för en levande landsbygd, om våra mötesplatser försvinner. Attraktiviteten att flytta hit hotas. Hur ska kommunen kunna sälja sina nya tomter i det natursköna Trehörna om skolbarnen ska sitta på en skolbuss 5 mil om dagen från fem-sex års ålder.
Det finns fortfarande en chans att rädda landsbygden och kommunen! Landsbygdskolan kan få en nystart, med en politisk samstämmighet. Boethallen och gemenskapen får leva vidare. Förutsättningen är dock tjänstmän som man kan lita på och känna förtroende för!
Vi lämnar inte civilisationen när vi kör utanför 50-skyltarna. Vi närmar oss den!

Sandra 151019 18:35
Ärende: Boet - Levande (från Facebook)

BOETS SKOLA - den sidan av historien som Corren väljer att inte berätta: (Dela gärna, då det är varje kommuninnevånares rätt att få ta del av detta!)
Detta har blivit en följetång i ett fult spel där barn, som ska fostras till demokratiska invånare i en skola som jobbar mot kränkning och där barnens trygghet ska komma i första led, kommit i kläm och till och med kränkts till följd av högst märkliga bud från skolchefen i elfte timmen, för att kringgå demokratiskt fattade beslut.
Nu heter det att beslutet ändrats från "elever vid Boets skola flyttas till Fridtjuv Bergskolan snarast" till att "elever vid Boets skola flyttas temporärt till Fridtjuv Bergskolan om situationen så kräver". Detta kanske låter förnuftigt i mångas öron. Barnen tas om hand av andra pedagoger i andra lokaler tills ordinarie fröken är tillbaka. MEN detta är inte verkligheten. Håkan Johanssons (ordförande i Social- och Utbildningsnämnden) och Richard Weibulls (skolchef) mål är att lägga ner Boets skola. Eftersom det inte ligger i deras mandat att lägga ner en skola, utan något som måste beslutas i kommunfullmäktige, har de nu sett sin chans att lura sig till en nedläggning. De vet att det inte finns majoritet för ett sådant beslut i kommunfullmäktige. De vet dock att om de tvingar föräldrarna att flytta sina barn från Boet "tillfälligt" under ett antal veckor eller månader så är det en tillräckligt stor del av föräldrarna som inte vill rycka upp barnen igen för ytterligare en flytt, med allt det innebär i form av byte av läromedel, rutiner, kompisar etcetera. Dessutom har vi vid det laget tappat delar av personalen i Boet. De som gör ett fantastiskt jobb, eftersom de brinner för denna byskola med fin sammanhållning mellan olika åldrar och engagerade föräldrar. Politikerna i SUN fick igår till och med snällt höra att detta inte var ett politiskt beslut, utan en fråga som tjänstemännen, dvs Richard Weibull, vet bäst i. Vad ska vi då med politik och demokrati till? Och vad händer med den levande landsbygden? Detta är en skolfråga men även en landsbygdsfråga, som är högst politisk. Boet är ingen kyrkby, eller ens ett litet samhälle, utan en geografiskt ganska stor yta, med skolan som centrum, mötesplats och nav. Vad blir kvar utan den? Vad händer med vår idrottshall som är flitigt utnyttjad nästan varje kväll i veckan av mycket olika slags grupper och åldrar? Hur ska kommunen marknadsföra de nya tomterna i Trehörna? "Pittoresk by, barnvänlig med 27 km till grundskolan, där barnen får ägna två timmar varje dag på en skolbuss."?
Frågan kring Boets skola måhända redan är avgjord. Barnen ska, efter gårdagens beslut infinna sig på Fridtjuv Bergskolan redan på måndag och en "miniinskolning" ska genomföras under torsdag och fredag denna vecka. Detta är så mycket mer än ett beslut som berör oss föräldrar och barn i Boet. Vi kommer alla i kommunen märka av sviterna av detta beslut på ett eller annat sätt. Är detta det samhälle vi vill ha, där ett par individer (politiker och tjänstemän) får styra och ställa precis som de vill? Det är dags att säga ifrån!

Susanna Enifena  151018 13:39
Ärende: Ny grupp på facebook

Boet - Levande bygd. Du som mot förmodan kanske inte ännu finns på facebook, registrera Dig där! Och gå med i gruppen! 😊

Med vänlig hälsning, Susanna Enifena


Boets byalag  151017 18:53
Ärende: Skrivelse till SUN

Angående Boets skola framtid

Byalaget i Boet är orolig om Ödeshögs kommun beslutar att lägga ner denna värdefulla verksamhet i Boetbygden. Vad händer med skolbyggnaden och idrottshallen? Idag hyr Byalaget idrottshallen av kommun som sedan i sin tur hyr ut den till föreningar i bygden under kvällstid, ex. gubba -och damgympa, bordtennis och Tonårsverksamhet och privatpersoner. Där arrangeras även midsommar och julfirande samt andra aktiviteter och möten.
Vad händer med antalet personer som bor i bygden om inte skolan finns kvar och vad händer med den levande landsbygden?

Hoppas att vi tillsammans kan jobba för en ljus framtid för Boets skola och en plats där barnfamiljer fortfarande kan tänkas att bo

Med vänlig hälsningRune Sandberg
Boets byalag

Engagerade Boetbor 151016 10:15
Ärende: KRISMÖTE BOETS SKOLA OCH SPORTHALL

VIKTIGT KRISMÖTE

ANGÅENDE BOETS SKOLA OCH SPORTHALL
HURSKA DET BLI I FRAMTIDEN?
KOM OCH GÖR DIN RÖST HÖRD!
NU PÅ LÖRDAG 17 OKT KL 15.00
I BOETS BYGDEGÅRD..

Engagerade Boetbor
Fika

Sida 1/3  « föregående | nästa »  gå till: 
 


Gratis forum | Gratis gästbok | Administration | Integritet | Villkor