Långvindsbruks Gästbok
 
 
(Totalt 18 inlägg)

Lennart Persson  140624 21:00
Många med mig undrar vad som ska hända i Långvind under sommaren 2014.
En uppdatering av hemsida skulle inte vara så dumt. Kommer det att vara servering i Bränneriet? Blir det några evenemang förutom Långvindsdagen?

Barbro  131020 17:30
Har just upptäckt att mina förfäder Eric Jutterström med hustru Stina Larsdotter bodde på Långvinds bruk i mitten av 1800-talet

Gst 130719 21:14

Gst 130619 19:52

Gst 130519 9:46

Gst 130421 20:55

Gst 130309 19:46

Annika  130104 9:51
Hej!
Finns det "sommarstuga" man kan hyra året runt? Två personer,äldre,med hund.
MVH Annika

Annika Hedlund  120722 9:01
Hej! 28/7 ska vi till Långvindsbruk.Mina släktingar var smeder där och jag undrar om någon vet var de bodde ? Jag är född Broman och en hette iallafall Pr Ulrik Broman
Min farmor hette Karolina Vestin och jobbade på herrgården
mvh Annika

Gst 100909 23:06

Gst 091014 14:14
behov av rutinerade yrkeskvalifiserade skogsförvaltare in och utrikes tommy johansson 073-943 4657 international forest manegament swe

Ingrid von Heideman  070709 15:38
Var i helgen på Långvinds bruk. Tyvärr var vädret allt annat än inbjudande till meditation på trappan till sädesmagasinen. Har många minnen från barndomen, då min morfar, Johan Frisk, var chaufför åt gamle generalen Söderhielm. Morfar bodde i "parhuset" mitt på bruket. Denna byggnad var då gulmålad. Min mamma var uppvuxen i Nybygget. Där bodde även hennes farmor Stina Frisk (mor Stina), mammas mostrar Anna och Amanda + maken Leonard.
Morfar blev tidigt änkeman och gifte om sig med Agnes (släkt med Jutterströms och en duktig målarinna, inte minst med Långvindsmotiv), flyttade till Stockholm och började ett helt nytt liv. Han återvände aldrig till Långvind.
Min farmor och farfar, Anna och Anders Olof Thorén, var från Enånger. Min farmor var en riktig krutgumma med gott intellekt in i det sista.
Med nostalgihälsningar
Ingrid von Heideman

Anneli  061229 11:23
Jag håller med dig Hanna...
Även jag har varit till och från i Långvind i min uppväxt, fina minnen som man bär med sig.
När jag var liten minns jag morgondimman som kom in,(vi brukade ligga över i tält ute på någon ö i väntan på att ta upp näten).
Nu i vuxen ålder är jag åter i Långvind.
Anneli/Nybygget

Hanna Zetterlund  061229 11:21
Återigen har jag och några vänninor haft en liten träff i Långvind. Vi har fyllt på våra lungor så att vi kan "andas" ett tag till. Hääärliga Långvind!!

Må väl Hanna Zetterlund

Alex 061229 10:05
Måste gratulera till en lyckad långvindsdag! Är här hos Ulla-Britt och Leif och har det lugnt och skönt. Vill man slappna av så ska man åka till Långvind!

Hanna Zetterlund  061229 10:04
Ett steg åt sidan!
Jag och några vänninor till mig var i helgen till min lilla, lilla stuga i Långvind. Vi är alla föräldrar till barn med olika dolda handikapp. Vi tyckte att vi behövde ha en riktig myskväll med god mat och dryck, och det hade vi. Under en promenad sade en av tjejerna till mig....
- Här kan jag andas!, det känns som om jag har tagit ett steg åt sidan, att jag är inom en parantes.
Vackra ord om Långvind!!
- Här kan jag andas.

Må gott Hanna Zetterlund

Olle Berglund  061228 14:27
Jag är medarbetare i tidningen "Kustnytt" som utgives i 2 nr detta år. Delas ut gratis till alla hushåll i Söderhamns kommun (5000 ex.) Som ni förstår har jag varit inne i er hemsida och tagit del av innehållet somär mycket bra.
Nu skulle vi i redaktionen vilja publicera den historik som finns på hemsidan. Min adress är:
Olle Berglund, Hartsvägen 10, 820 22 SANDARNE.
Telefon: 0270 60888. Hälsningar från Olle.

Hanna Zetterlund  061228 14:26
Mitt smultronställe!

När jag sitter på min brygga som doftar tjära och blött trä, lutar mitt huvud bara lite bakåt och blundar medan solens strålar försöker att ta sig igenom de stora björkarna ja, då är det sommar och jag sitter på mitt smultronställe i Långvind.

Långvind är en plats där jag har varit sedan barnsben. Jag har inte varit på något speciellt ställe i Långvind utan överallt och det är lika vackert vart man än kommer. Nu när jag har blivit vuxen har jag köpt mig en liten, liten stuga i Långvind för att kunna stanna till i barndomen och njuta av doften från havet och skogen. Jag önskar att alla kunde få uppleva en liten del av allt det som Långvind har att erbjuda.

Långvind är namnet på en plats där man kan göra allt som hör sommaren till. Njuta av sommarens första jordgubbar eller glass vid den lilla butiken som håller öppet under några månader. Där kan man också slå några slag på minigolfbanan eller spela tennis på de fina tennisbanorna. Det första doppet kan man ta i havet och vid stranden som omges av skog och vackra stenar kan man lapa sol hela dagen. Är havet för kallt kan man bada i den lilla insjön som ligger en liten bit in. Naturreservatet ligger ett stenkast från den lilla butiken och där är det vackert att vandra.


Utflykter att njuta av finns det många.
Vägen fram till Långvinds herrgård och kapell är omgiven av en gammal stenmur och en allé av björkar, det känns som att tiden stått still när man åker på den smala grusvägen som leder fram till ”Gamla Långvind”. Långvinds herrgård som är under upprustning är otroligt vacker att titta på och de små gårdarna runtomkring som man kan hyra till sommarens fester eller bröllop. Långvinds Kapell, ett litet vitt hus som ligger ett stenkast från herrgården passar utmärkt för festligheter som dop eller bröllop. Alla de vackra husen bildar en idyll likt en sagas.

Under en del somrar ordnar befolkningen ”Långvindsdagen”. Under den dagen kan man se vad Långvind har att erbjuda. Äta korv och handla av vad lokalbefolkningen har till försäljning. Man kan köpa lotter, fika och titta på konst i herrgården.

Midsommar firar man genom att plocka blommor och klä midsommarstången tillsammans. Dans kring stången för barnen och dans till dansbandsmusik för de vuxna. En härlig gemenskap för alla som vill vara med och fira.

Långvinds fritidsområde är ganska stort. Där ligger sommarhusen tätt efter små gator som är döpta i olika namn. Vill man ta en cykeltur eller en promenad finns det många vägar eller stigar att ta sig fram på.

Under vintern är Långvind ganska tyst, men i en och annan stuga lyser lampan året om. Jag är uppvuxen med pimpling på isarna runt omkring Långvind under vintertid. Det är nästan lika härligt att ligga i solen efter iskanten om vintern och lyssna på isen som knakar som att sitta på bryggan i solen om sommaren och höra fiskmåsarna skrika.
Ett tyst vinterlandskap har sin charm, men på sommaren sjuder det av liv Långvind.

Jag har berättat för er om mitt smultronställe och som jag önskar att jag skulle kunna få dela med mig av. Alla människor borde få ha ett smultronställe som mitt där man kan tanka nya krafter och nytt liv för att fortsätta till sommaren som kommer efter den här.
Efter allt som jag har skrivit om här kan du inte motstå att besöka och uppleva Långvind, på sommaren eller under vintern. Kan du så ska du ta dig tid att komma till Långvind under några dagar och jag lovar att jag delar mitt smultronställe med dig.

Med vänlig hälsning Hanna ZetterlundNamn
Email
Meddelande
 


Gratis forum | Gratis gästbok | Administration | Integritet | Villkor