En Gratis Gästbok från gastboken.com .:. molfoto.se
molfoto.se
 
 
Skriv här
Namn
Email
Hemsida
Meddelande
:) :( ;) :D :- :roll: :mrgreen: :blush: :P :O :lol: 8-) :-s :upset :confused: :what
(Totalt 360 inlägg)

sigrun  170620 17:27
Hej!
Vi träffade din bror vid kebabvagnen på Mårtenstorget i Lund idag. Han berömde dig storligen och tipsade oss om din hemsida.
Vilka fina bilder!!!
Hälsningar,
Sigrun och Roland

Svar: Hej !
Roligt att Ni gillar mina bilder.Tack för dom snälla raderna !

/Mats-Ove
  170904 17:51

Elisabet Nilsson  161006 10:03
Hej MatsOve! PerÅke har visat mej din hemsida med alla fina foton! Jag har börjat gilla fåglar på sistone..har satt upp en fågelholk där jag genast fick ett blåmespar som gäster! Min favoritfågel nämligen även om den inte är ovanlig precis. I somras såg jag ett par stjärtmesar i häcken. Dom är ju så söta!! Har du någon bild på såna? Inte dina favoriter kanske! Du kanske har nån slags sökfunktion på din sida?
Med vänlig hälsning Elisabet

Svar: Hej Elisabeth !
Roligt att du tittar in på min sida Ja,det är något speciellt med fåglar.Blåmesar är charmiga & fina men min favorit är ändå Tofsmesen som jag just nu har mycket av vid min & en väns matning inne i skogen Stjärtmesen träffar man ju inte på så ofta men några bilder har jag lyckats fått på om du tittar in på Galleri 4 2014 & Galleri 4 2015.Vad gäller denna sida så lägger jag som synes inte upp några nya bilder här utan använder mig numera av en gilla sida på Facebook.Tack för din kommentar.Hade'

/Mats-Ove  161006 20:04

Christer K  160516 23:08
Hej MOL-foto!
Såg bilden "Skymning vid skogsbäcken" på fejjan tja vad kan man säga...förrutom världsklass
Strålande och fint ljus och en alldeles utmärkt komposition enligt konstens alla regler, med en typisk MOL-foto touch. Gillar placeringen av de gula blommorna i bildytan och hur ögat åker längs vattnet med sin underbara återspegling av träden och solljuset. Så snyggt också med hur solen strålar in mellan träden, vilket i mina ögon sätter pricken över I:et i bilden. Ett alldeles utsökt pixelträff baserat på kunnande om komposition och kamerateknik för att du skall kunna förverkliga den vision och känsla du vill förmedla till oss betraktare. Lyfter på hatten och gratulerar till en toppen bild. Bra jobbat!

/Christer K

Svar: Hallå Christer!
Roligt att du spanade in min skymningsbild där från skogen & kul också att du gillade den Tackar allra ödmjukast för dina "stora" ord om den & det värmer extra mycket när det kommer från en så kolossalt duktig naturfotograf som du är.Denna bild är också en personlig favorit som jag ville dela med mig av i "fejjan-världen" Lyfter på camo-kepsen & åter igen tackar för dina uppskattade rader Hade' gott
/Mats-Ove  160517 18:35

Christer K 160508 1:03
Tjena MOL-foto
Nä nu får du smälla in lite nya bilder på hemsidan, och inte bara fejsboka. Då alla inte håller till där och här på hemsidan blir de lite mer varaktiga och lever längre än i fejjans dagslände värld
Så tjusig Mandarinanden är vilken magnifik fjäderdräckt och färger och nästan så den vet om det som den ligger där och visar upp sig.
Med vänlig hälsning Christer K

Svar: Tjena Christer !

Hade nästan glömt att jag hade en hemsida också Har tydligen fastnat i fejjan-världen
Vi får se om jag lägger upp några nya bilder här framöver om jag får ork...händer ju så mycket nu ute i skog & mark Ja,Mandarinanden är verkligen grann.Tack för din kommentar,roligt att du gillade bilden Hade'
/Mats-Ove  160508 15:18

Christer K  160314 17:12
Hej MOL-foto!
Skön bild på skogspunkaren där den sitter på den moss/lav beklädda grenen och vilken målerisk och skön bakgrund, som verkligen är pricken över i:et i bilden. Så fint hur man kan ana de gamla granarna i bakgrunden. Stiligt!

/Christer K

Svar: Hallå Karlsson !

Roligt att du gillar bilden på "skogspunkaren".Att dina rutinerade "foto-ögon" lägger märke till fonden är ju också glädjande,jag tycker själv "nästan" mer om den än själva förgrunden Tack för dina rader.
Hade'
/Mats-Ove  160314 17:38

Lena Gustafsson  160209 21:58
Besjälade foton. Jag bor i Italien sen många år och rötterna börjar dra allt äldre jag blir. Dessa foton kastar tillbaka mig i barndomens naturupplevelser i skogen och mitt hav strax söder om Oskarsham. Rimfrostbjörken i dagens sista solljus t.ex. talar så starkt till mig...men oxo alla dessa urfina fågelfoto. TACK!

Svar: Hej Lena !
Trevligt att du kikar in här & lämnar ett avtryck i min gästbok.Det glädjer mig att jag kan underhålla dig med mina bilder.Tack så mycket för dina värmande & uppskattade rader.Hade' gott

/Mats-Ove  160209 23:03

Ann-Britt A  160111 13:46
Hej!
Bilden på bergfinkshonan är ju alldeles fantastisk.
Plus en på en sömnig ekorre. Men alla bilder är ju fantastiska.
Hälsningar /Ann-Britt A

Svar: Hej Ann-Britt !
Roligt att du kikar in på min sida & att du
gillar mina bilder Tack för dina uppskattade rader.
Hade'

/Mats-Ove  160111 16:09

malin  151225 16:57
Hej

jag vill veta hur man beställer bilder av dig
Hälsingar Malin

Svar: Hej !

Har svarat dig via mail mol@molfoto.se

/Mats-Ove  151227 13:52

Christer K 151122 22:05
Tänkte backa bandet lite, hoppar in i Galleri 9 och gillar den fantastiska öppningsbilden. Så fint komponerad och ett sånt fint ljus och stämning bilden utstrålar.
Uppföljaren bild nr2 på den ståtliga skogens konung. Så fint med denna ståtliga älg i sin miljö. Fin kontakt med djuret och fint komponerad. Förgrund, mellanplan med motivet och fin bakgrund skapar fin känsla och djup i bilden.

Sen ramlar det på med ännu en fin bild på Pärluggla. Den också stämningsfullt fotograferad i sin miljö. Gillar hur den diffusa förgrunden ramar in motivet. Och vilken kontakt med motivet och vilket skönt uttryck ugglan har. Snyggt!

Och den fina bilden på Ängstrollsländan så fint den sitter där på den gamla stocken, det grå slitna mot den röda sländan. Monokrom känsla med färg inslag, tjusigt!

Tillbaka till aktuell uppdatering. Så fastnar jag för den fina och stämningsfulla bilden på Domherre honan. Som vanligt strålande komponerat och det som höjer bilden och dess stämning är den mycket tjusiga bakgrunden. Nötskrikan går ju heller inte av för hackor, så fint ljuset träffar fågeln. Fastnar för en udda grej, det är den softa laven i förgrunden. Märks fotografen har öga för detaljer. Då detta bild element skapar känsla och djup till bilden och en väg för ögat in i bild mot motivet.

Gillar också Blåmesens akrobatik, en bild som med sina klara färger och fågelns pose, får mig att le och gör mig som betraktare glad.

Och avslutningen är en mycket stämningsfull bild med en mycket fin känsla i. Landskapsfotografi i den högre skolan. Komposition, ljus, känsla allt i fin symbios. Strålande helt enkelt!

Lycka med vinterns mesar hoppas att tågen går tätt utan allt för lång väntan

Med vänlig hälsning Christer K

Svar: Hallå Christer !Roligt att du tar dig tid att kika in på min sida Och då extra roligt när man vet att det då vankas en rejäl ! kommentar på mina senaste bilder Som vanligt mycket intressant att ta del av din syn på bilderna & få läsa om diverse "detaljer" som du lägger märke till.Märks också att du har öga för detaljer.Väldigt roligt somsagt att höra ifrån dig.Stort Tack för dina "många" & uppskattade rader.Hade' gott ! Mesarna hälsar till dig
/Mats-Ove  151123 16:46

Jan Hallberg  150714 20:41
Det lönar sig att vara uppe med tuppen s Jag tänker på den första bilden. Häftig när solen bryter horisonten denna sommarmorgon. Antar att du har använt ett tonat filter. Vore kul att någon gång slå följe med dig och snappa upp lite av din kunskap om landskap/miljöbilder. Mvh Janne

Svar: Tjena Janne !
Roligt att kikar in igen & spanar in mina senaste sensor-träffar Har varit bortrest några veckor därav det sena svaret.Kul att du gillar den första bilden...ja,som du ser så måste man(sommartid) vara uppe vääldigt tidigt för att få med soluppgången.Så om vi kanske styr upp någon träff nångång så är det lite "smidigare" runt vintertid.Och vid kusten ligger solen då lite mer i "rätt" position,sett till horisontlinje.Stort Tack för dina rader.Ha en försatt fin sommar

/Mats-Ove  150730 21:50

Jan Hallberg  150630 20:13
Hallå där Mats-Ove....
Härligt att gå in på din sida och se de frekventa uppdateringarna. Jag fastnar speciellt på bilden av gulärlan på stenen med oändligheten där bakom. Makalöst snyggt....!!! Förstår också att din stund med jordugglan var en häftig upplevelse. Den brinnande blicken den ger dig...waow...!!!
Hälsningar Janne.

Svar: Tjena Janne !
Trevligt att du gör ett inhopp på min sida & som du glädjande verkar följa dess uppdateringar Trodde först att denna dimmiga morgon med gulärlor & en del andra arter,inte skulle mynna ut i några pixelträffar..men som du skriver dimman gav en skön & stämningsfull "oändlighet" i fonden Roligt att du gillar dessa bilder.Jordugglemötet småmyser man när man tänker på än idag ...ja den blicken glömmer man inte Stort Tack för dina sommarvarma & uppskattade rader.Ha en skön sommar !

/Mats-Ove  150704 17:06

Christer K 150630 9:38
Tjena MOL-foto!

Passar på att lämna kommentar om dina Juni bilder, antar att ny uppdatering kommer snart.
Så häftig bild på Gulärlan som gör ett utfall och fångar en insekt och påpassligt nog har du även fått med insekten på bild, Tur! javisst men det är en sån tur som dyker upp efter mycket slit. Där det krävs att man är ute ofta och efter många timmar med motiven. Respekt!

Sen kommer en fin charmig bild på nämnda fågel. Tack vare att du fångat den i steget och man kan se svepet i vattnet efter steget, så känns inte bilden allt för "artig" och statisk. Snyggt också med den softa förgrunden.

Den ryttlande Silvertärnan fångad i en snygg pose tycker om dess position på vingarna och spridningen på stjärtfjädrarna, hur de brer ut sig i triangelform.

Sen hur en artfrände sitter och badar i varmt fint ljus med sin fångst i näbben, ljuset riktigt får dess näbb och ben att lysa rött. Bild med fint kvalité på ljuset.

Fjärilen som jag aldrig sett live så fin och så sommrig bild, känner riktigt värmen och får en sommrig känsla i kroppen. Njutbart!

Och sen vilka konon pixelfångster på den flygande spanande jordugglan. Fastnar lite extra på den där våra blickar möts. Hur den liksom spanar in betraktaren. Och så snygg fond bilden får av träden i bakgrunden och det softa gräset i förgrunden ger bilden en fin helhet.

Och nu när jag ändå är igång så nästa bild på Jordugglan där den ligger i fin diagonal i bildytan och hur den med stor koncentration spanar av marken efter ett byte, stor nerv i den bilden och samma här en mycket fin bakgrund som är väldigt välgörande för bilden. Toppen snyggt Mats-Ove! bra jobbat!!!

Sen hoppar jag ett steg till den otroligt fina Mandarinanden, vilken spektakulär fjäderdräkt. Svårt att tro att den är fotograferad i Sverige. Fin pose på fågeln. Bra ögonkontakt och det viktiga "blänket" finns där också toppen.

Sen kommer nog bilden jag fastnar mest för bland denna uppdaterings fantastiska pixelfångster. Det är den på Skrattmåsen som sitter på den gamla bryggpålen.
Gillar den dova tonen i bilden och hur måsen träder fram ur "mörkret" i sin ljusa fjäder dräkt. Bilden ger en fin känsla, ett lugn, en fin stund vid havet. Känner en sval kvällsvind, doften av hav, det gamla väderslitna bryggpålen som sticker upp ur vattnet och fungerar som tillfällig utkikspost åt fågeln. Mycket som ger denna bild dess känsla och stämning. Kanske ett konstigt val, att välja som denna omgångs favorit. Men just denna ger mig en fin känsla och stämning, trots att den "tävlar" mot så många fina och spännande bilder du presenterar i denna njutkavalkad av spännande pixelfångster

Önskar en bra sommar med många nya spännande pixelfångster.

Med vänlig hälsning Christer KSvar: Tjena Christer !
Det var mig verkligen en redig kommentar på mina senaste bilder Alltid såå roligt & intressant att läsa dina tankar om mina bilder.Ja,jorduggle mötet var verkligen något speciellt,trevligt att bilderna också föll dig i smaken Mandarinanden var nog den finaste om inte annat den färggladaste fågel jag sett "live"..nästan overklig där den låg lugnt där i vattnet & simmade.Roligt också att din "favvis" denna omgång på måsen,den är jag riktigt nöjd med själv.Stort Tack ! för dina som alltid mycket värmande & uppskattade "många" rader.
Önskar även dig en härlig & skön sommar med massor av fina pixelträffar.

/Mats-Ove  150704 17:11

Tobias    150531 23:14
Men jösses Mats-Ove!
Vilka bilder på jordugglan!!!
Ja alla bilder är bra men de där var ju riktigt kanon!

Snyggt jobbat!

//Tobbe

Svar: Tjena Tobbe !
Roligt att du tar dig tid att spana in min senaste bildskörd Ja,ibland har man flyt eller trägen vinner som det heter Detta var ett av mina bästa & mest minnesvärda djurmöten jag haft.Ugglan höll på till & från & jagade i nästan en & en halv timme framför mig.Så man fick nypa sig i armen i mellanåt.Detta har ju varit en av mina s.k "drömfotokryss"så jag var som du förstår rätt nöjd efteråt Roligt att du gillade bilderna på "jordisen" & dom övriga.Stort Tack för dina uppskattade rader.
Hade' gott
/Mats-Ove   150601 19:25

Gst 150425 0:26
Hej MOL foto!

Tjusig uppdatering som vanligt. Du skämmer bort oss betraktare med fina bilder som alltid är välkomponerade, fint stämningsfullt ljus och fin känsla.

Tex Räven som smyger omkring i det frost nupna gräset. Rävens "varma" päls står i fin kontrast mot det kalla frostiga gräset, fin smyg känsla i bilden.

Ekorren fångad i en intressant pose. Där den sysslar med sina morgon bestyr utan att ta en notis om fotografen. De två stammarna ramar in huvudmotivet fint. Helt underbar bakgrund med sitt fina ljus och fina oskärpe textur. En fin och lugn stämning i bilden. Snyggt! Mats-Ove.

Koltrasten fin "ren" bild, spännande hur näbb, ring runt ögat och infallande ljus uppe i vänster hörn matchar. Den diffusa förgrunden skänker fint djup i bilden och ger en fin ingång för ögat i bilden.

Ha de gott hoppas att du finner många spännande våriga motiv i den tid som nu råder

/Christer K

Svar: Tjena Christer !
Stort tack för dina fina & som vanligt intressanta rader om mina bilder.Där du tar dig tid att så fint "detalj studera" bilderna Kul att få höra din syn på dom Ja,jag vill lova att "pixel-verktyget" går varmt nu i flyttfågeltider
Hade' gott
/Mats-Ove  150430 20:26

Johan Levan  150303 17:50
Vilka fina bilder!

Svar: Hej Johan !
Tack för dom orden om mina bilder
Välkommen åter !

/Mats-Ove  150303 21:50

johan stadling    150302 17:10
Hej!!

Lappugglemannen är tillbaka!!

Inga dåliga bilder!
Fastnar mest för den ljusa lappisbilden där bara en liten del är skarp, mye bra fotat Mats!
Tycker också att skärgårdsbilden i vinterskrud är riktigt bra!


Haré

Svar: Tjena Johan !
Ja,jag tyckte att det var läge igen för lite lappisbilder...man har ju några som ligger & dammar i bildskafferiet Roligt att du gillar dom & att du fann nån favvobild till där Tack för dina uppskattade rader.Hade'gott

/Mats-Ove  150303 21:46

Christer K 150222 21:41
Tjena MOL-foto!
Fin uppdatering, ser att du fått några fina pixelträffar.
Du öppnar stort med en strålande bild från "klippskrevan" där man bara inte kan passera när ljuset är det rätta. Du har stannat till och fångat en landskapsbild i den högre skolan, allt från komposition, ljus och efterbehandling. Inget slarv här inte grässtråna inlindade i is mycket viktiga i kompositionen
Snyggt!

Ser också du blivit belönad för alla timmars väntan där ute vid havsbandet. Att få se den majestätiska Havsörnen glida förbi längs vattnet. Vilken känsla att få uppleva.

Sen har vi ju också en fin fullträff på den lilla skogstomten på stubben. Sån fin skogskänsla i bilden, underbar bakgrund med sina fina oskärpecirklar och så snyggt skogen ramar in motivet.

Bergfinken en intressant, tycker det verkar vara en nordisk "kanariefågel" spännande fjäderdräkt i nordiskt återhållsamma färger.

De tre svanarna stämningsfull bild, ljuset och känslan i bilden och de tre flygande svanarna i fin harmoni.

/Christer K

Svar: Hej Christer !
Glädjer mig verkligen att du åter igen tar dig tid att noga gå igenom min senaste bildskörd & på ditt lite speciella men mycket uppskattade sätt analytiskt läsa av & fint i textform sedan beskriva vad du ser.Det bevisar vilket stort bildseende & intresse du har för detta & att detta också gör dig till en fenomenal fotograf Stort Tack för dom raderna ! Hade' gott

/Mats-Ove  150226 20:01

Sture    150201 20:27
Mycket fina naturbilder du har tagit!

Svar: Hej Sture !
Roligt att du kikar in på min sida & att du gillar vad du ser Tack för din kommentar & välkommen åter.

/Mats-Ove  150202 17:05

Christer K 150126 22:14
Tjena MOL-foto!
God fortsättning
Många fina pixelträffar du bjuder här i årets första uppdatering. Det bådar gott för kommande uppdateringar, känn ingen press
Som vanligt välkomponerat, fin känsla och stämningsfullt ljus i bilderna.
Några pixelträffar etsar sig fast lite längre på näthinnan från denna omgång. Gillar stämningen och känslan i bilden på de två Knölsvanarna. Fint med fåglarna som siluetter och magiskt med kall dimman som likt ett väsen stiger upp och rör sig över ytan och det gyllene ljuset som belyser detta väsen är liksom grädden på moset. Snyggt!

Sen har vi ju Domherren som sitter med stolt pose i toppen av den gamla granen, belyst av ett stämningsfullt ljus. Och med månen stilfullt där borta i fjärran på himlen. Fint hur allt samspelar med bilden, Domherren, de två topparna, månen och det fina ljuset. Dessa indegrienser blir till en smakfull pixel anrättning och är en njutning för öga och natursjälen.

Och bilden på den lilla skogstomten måste man ju bara tycka om, där den landat på den gamla stubben. Gillar grenarna i förgrunden som skänker bilden fint djup och leder in ögat mot huvudmotivet och bakgrunden och dess stämningsfulla ljus, slår an tonen för stämningen i bilden. Tjusigt!

Och avslutningsvis har vi ju Domherren som poserar så fint i den måleriska skogs miljön. Allt ligger i skön mjuk oskärpa, förutom Domherren. Det får ögonen att genast fastna på huvudmotivet och Domherrens röda bröst hjälper ju också till att dra blicken mot huvudaktören i bilden. Här har du verkligen styrt oss betraktare och nyttjat fotografiets fulla potential till att kunna göra så. Toppen bra!

Du må ursäkta att denna kommentar drog iväg och blev en halv novell

/Christer K

Svar: Tjena Christer !
God fortsättning på Dig med Har just läst igenom din lilla novell om mina senaste pixelträffar Alltid lika intressant & värmande att få dina analytiska kommentarer om några bilder som du fastnar extra för & att du tar dig tid
att göra detta i den snabba "sociala medier världen" Stort Tack för dina mycket uppskattade rader.Hade' gott

/Mats-Ove  150131 9:31

Tobias    150101 17:27
Hej Mats-Ove!
Gott nytt år till dig!

Fantastiskt fina bilder som vanligt!

Ha det gott!

//Tobias

Svar: Tjena Tobbe !
Detsamma önskar jag dig.Roligt att du kikar in & att du tar dig tid att lämna ett avtryck här i gästboken som man ser att du varit här Tack för den fina kommentaren.Hade' gott !

/Mats-Ove  150102 22:06

Christer K 141224 22:26
Ho Ho! MOL-foto

Surfar in här i sen Julaftons timma för att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt spännande fotoår

Gillar öppnings bilden där du bränner av en riktigt klassisk härlig kustlandskaps bild där komposition och ljus sitter som en smäck

Och bilderna på Sparvugglan är ju riktigt härliga och den gamla ladun med fint och stämningsfullt ljus en fin pixelfångst och ögonfröjd för oss betraktare.
Ha de gott och vi kanske råka ute i markerna...
Med vänlig hälsning Christer K

Svar: Tjena Christer !
Trevligt att du hälsar på i min lilla "cyberstuga" på självaste Julafton Dina fina rader om bilderna värmer gott i midvinternattens hårda köld Stort Tack för dom & din Jul&Nyårshälsning vilket jag önskar dig detsamma.Ja,vi råkades vid Juldagsmorgonens glimmer

/Mats-Ove  141226 17:01

johan stadling 141223 9:31
God jul och gott nytt år, på dig Matsa!

Hoppas du får ett fint 2015!

(gillar mest den sista bilden i denna uppdatering, väldigt målerisk)


Haré

Svar: Detsamma önskar jag dig Johan !
Tack för din kommentar & Jul & Nyårshälsning

/Mats-Ove  141224 9:30

petra    141220 18:22
Önskar dig en GOD JUL och ett Gott slut på 2014 Mats-Ove Vi ses snart i ugglemarkerna hoppas jag. Kram

Svar: Hej Petra !
Önskar dig detsamma !Ja,vi ses nog snart därute i uggleskogen..

/Mats-Ove  141222 20:19

petra    141205 21:20
Otroligt vackra levande bilder som alltid. De berör mig och är närvarande länge på näthinnan. Mvh Petra

Svar: Hej Petra !
Roligt att du tog dig tid att kolla in mina senaste sensor träffar & att jag kunde underhålla dig en stund med dessa Stort Tack för dina så alltid vänliga & värmande rader om mina bilder.Hade'gott..vi syns kanske ute i markerna & hälsa Tobbe.

/Mats-Ove  141206 19:18

johan stadling 141022 23:24
WOW - "Gulsparven sitter i rönnträdet & vilar en kort stund", Är helt underbar, snacka om målning, den skulle du printa på akvarell eller canvas!
Iöv många fina dokumentära fågelbilder, men sparven sticker helt klart ut!! Grymt fångat. Skulle va intressant å veta om just du känner det lika iom det måleristiska eller om du föredrar det dokumentära....?!

/Johan

Svar: Hej Johan !
Trevligt att du kikar in Ja,gulsparv bilden blev jag nöjd med,lite målerisk som du skriver.Som svar på din fråga så gillar jag båda genrerna & då det måleriska lite mer.Men vid fågelfotning så får man ta till vara på dom få tillfällen som det bjuds på (på div.fågelart.)& då är det ju som du vet inte alltid så lätt att skapa en målerisk bild utan det blir mer av en dokumentation.Gulsparv bilden så hade jag turen att den landade på "rätt"gren & iom det kraftiga telet med mycket kort DOF så blev det just lite måleriskt & detta är ju i princip samma teknik jag använder i dom flesta fågelbilder(kort DOF & tele) & då oftast fonden blir "målerisk i det dokumentära"en blandning helt enkelt Stort tack för dina uppskattade rader.

Hade' gott

/Mats-Ove  141025 14:11

Jan Hallberg  141006 11:42
Hallå Mats-Ove..
Ser att du varit ute och fångat höststräcket. Som alltid ett gäng välkomponerade och vakna exponeringar. En bild som får mig att flämta är actionbilden på höken som attackerar sädesärlan. Att du hann med. Jag är imponerad. Autofokusen i din kamera är också minst sagt imponerande
Hälsningar Janne

Svar: Tjena Janne !
Roligt att du tog dig tid att spana in mina senaste höstalster Ja,sekvensen där med den jagande sparvhöken,då gick det undan vill jag lova.Då gällde det att vara kvick med avtryckaren samt att det underlättade att man hade ett verktyg som hängde med Glädjer mig att du lät dig imponeras av den & att du gillade dom övriga bilderna.Stort Tack! för dina uppskattade rader.

Hade' gott

/Mats-Ove  141025 14:11

johan stadling    140915 14:56
Tjena MoL

Trevliga fågelbekantelser, antar att du får sitta några timmar under cammot efter dom
Men jag gillar nog mest den meditativa fjäderbilden ganska långt ner.
Den är stilren och rogivande för mig!


Hadé

Svar: Tjena Johan !
Alltid lika roligt när du kikar in på min sida & då även skriver några rader här i gästboken.Ja, på ett par av vadarbilderna blev det "ligg-gömsle"men på dom övriga har jag tålmodigt suttit & väntat in dom små liven Kul att du gillar fjäderbilden lite extra(den ligger mig också varmt om hjärtat)Stort Tack ! för dina uppskattade rader.Hade'gott

/Mats-Ove  140918 19:49

Petra Eriksson    140703 17:34
Alltså Mats-Ove! vilken magi...jag gapar av hänfördhet så vackra bilder. Många långa applåder, jag njuter av att se dem. Ryser faktiskt,,,för att de är så bra. Kram// Petra

Svar: Hej Petra !
Roligt att du tar dig tid i sommarvärmen(som nu äntligen har kommit )& spanar in mina senaste bilder & att jag kunde underhålla dig en stund med dessa.Tackar allra ödmjukast för dina fina värmande ord & tankar om dom,det uppskattar jag mycket !
Hade' gott !

/Mats-Ove   140705 7:52

johan  140625 14:49
Tjänna!!


Stor uppdatering!!
Vilka orrbilder! D i motljus är extra bra. Toppklass!!
Fastnar också för svanen å dess spegling, detaljer som gör d lilla extra!!!
Rådjuret på sandbanken måste ha varit ett underbart möte, vilken känsla!!!!

Tack för en bra uppd. )

/Islänningen

Svar: Tjena Johan !
Fläskade på med en stor "vår-special" igen Roligt att du gillar bilderna & extra glädjande att du fastnade för svanbilden,det är en personlig favorit för mig & just för dess spegling.Ja,rådjurs mötet var nästan magiskt denna morgon Stort Tack för dina vänliga rader!Ha de' så gott på Island & jag hoppas att du får många fina fotoupplevelser där.

/Mats-Ove  140630 13:05

Christer K  140609 9:56
Tjena MOL-foto!
Här ligger produktionen på topp Trodde förra var en "sommar special" men inser att det jätte uppdateringen "bara" var en "vår special" När du drämmer till med denna mega uppdatering

Börjar lite kort med den förra uppdateringen där du har många sköna pixelträffar. Nämner några här som jag fastnat lite extra för, Grågässparet som sveper in för landning. Gillar dess position i lätt diagonal och hur de speglas så fint i vattenytan. Kärrhökshonan som blir terroriserad av kråkor, spännande bild från ett lite udda inslag. Som vi kanske inte så ofta ser.
Bilden på Trädkryparen fin i sin enkelhet, men diagonalen ar sin magiska verkan, stammen och fågelns position är detsamma och ger en synkroniserad riktning och trädklykan i topp av bilden bryter av och skapar lite "spänning" i det annars likriktande rörelsen, mycket välgörande att den fick vara ed i kompositionen
Och Rödhaken som sitter där fint placerad i bildytan som en liten färgklick i det annars ganska uniformt färgade landskapet. Spännande hur fågeln som bara är en liten del av bild ytan helt dominerar densamma Men det uppnås genom en skicklig och kunnig fotograf som vet sina kompositionsregler

Och nu till denna "mega" uppdatering även den med många stiliga och fia pixelfångster och mästerverk. Du drämmer till hårt med första bilden Jag som är svag för kustlandskap faller direkt för den. Bra komposition och magiskt ljus skapar en lika magisk känsla i bilden.
Spännande Orrspelsbilder och vissa i gyllene magiskt ljus, tjusigt!
Den svepande rådimman som drar in över strandängen, en bild med en stilla och fin känsla.
Den uppstigande solen, detta orangea klot som stiger över skogskanten. Fint och lite ovanligt komponerat, tack vare den fina kompositionen så får vi en fin djupkänsla i bilden, som också den förmedlar en stilla och fin känsla

Får nog runda av denna novell liknade kommentar men innan måste jag nämna de fina bilderna på Skäggmesen bland vassen. Stilig fågel, smälter väl in och matchar sin miljö. Vilket även ger bilderna ett lugnt färgintryck. Att sedan fågeln har bomatrial i sin näbb ger bilderna en fin extra touch.
Men lite extra fastar jag för den stående bilen med Skäggmeshanen. Så tjusigt komponerat. Med den vertikala vassen och så snyggt hur han sitter på det diagonala strået som bryter av det vertikala, fint placerad i bildytan för maximalt intryck i bilden. Och så charmig han ser ut där han sitter med sitt strå till stacken, förlåt boet

Slutningsvis en toppen mega uppdatering med mång,många härliga pixelmästerverk
Tack för attdu tar med oss betraktare ut i naturen och vi får dela dessa små gyllene ögonblick och guldkorn ute i vår natur.
Ha en bra sommar

Med vänlig hälsning Christer K

Svar: Tjena Christer !
Oj,det var verkligen ett gediget & värmande avtryck här i min gästbok.Mycket intressant att få ta del av dina tankar om mina bilder & det glädjer mig att du tog dig tid att kolla igenom min förra "mega-uppdatering" också & ge mig så fina kommentarer & analyser av dessa bilder också.Dessa fina rader tar jag med mig ut på fältet som en energikick framöver.Stort Tack för ditt somsagt gedigna inlägg.Hade' gott i sommar med många fina fototillfällen

Med vänlig hälsning/Mats-Ove  140610 21:16

Jan Hallberg  140607 10:01
Fin samling bilder du levererat denna månad. Kul att du fångat skäggmesarna i vasshavet. Där har jag nåt att jobba på. Gillar också råbocken som tittar fram över buskaget. Mycket påpassligt fotat. Ha det gott...!!!
Mvh Janne

Svar: Hej Janne !
Roligt att du tar dig tid att spana in mina senaste sensorträffar Ja,skäggmesarna var lite kluriga att fånga.. blev några sittningar därnere innan man fick några träffar.Det är ju som du såg en del rådjur också som vandrar omkring därnere vid gryning & skymning.Hoppas du får träffa på dessa skönheter när du gör besök därnere.Stort Tack ! för dina uppskattade rader.Hade' gott i sommarsolen

/Mats-Ove   140608 8:07

Petra Eriksson  140602 9:51
Du är fantastiskt duktig Mats-Ove. Underbara bilder! De krymper in under skinnet på mig och ger värme. Då har man lyckats

Svar: Hej Petra !
Roligt att du kikar in på min sida & det glädjer mig extra mycket att mina bilder berör dig så.
Dina vänliga & fina ord om dom värmer även mig.
Stort Tack för dina uppskattade rader!
Hade' gott i sommarsolen

/Mats-Ove  140602 16:41

johan  140531 14:35
Tjena matsa!! )

Ingen dålig uppdatering!!! Många fina fågelbilder.
Gillar främst bilderna på kärrhöken! Fin rovfågel å du har fångat den i mye fint ljus. Hoppas du fortsätter följa denna fågel i fler varianter! )


Hare )

Svar: Tjena Johan !
Jag drog på med en liten "vår-special" med extra många bilder denna gång (& den nya uppdat.som du kanske har sett nu?) April & maj är ju härliga "fågelmånader" som du vet..Roligt att du gillar bilderna på kärrhökarna Skulle gärna vilja fånga fler bilder på dessa,men det är ju inte alltid som dom vill visa sig Tack för dina uppskattade rader !Hade' gott i sommarvärmen

/Mats-Ove  140602 16:31

Christer K 140423 0:27
Tjäääna MOL-foto!
Härlig uppdatering (som vanligt ) Allt från fina lanskaps vyer med utsökt ljus och dynamiska kompositioner som ger fin djupkänsla och leder fint in blicken i bilden.
Blir lite extra förtjust i de härliga bilderna på den lille men med det stora namnet "Kungsfågel" den börjar nu för mig få samma charmfaktor som Tofsmesen
Du har fått många fina sensor träffar på denna lilla fågel i fina poser...tjusigt!

Mäktigt också med havsörnen som landar i toppen på granen, väldigt påpassligt av dig. Timmarna av slit ger tillslut betalning, stordåd att fånga denna fågel så fint på bild i dessa trakter.

Härlig uppdatering och ser med spänning på det som komma skall

Ha de bra ute i vårvärmen

Med vänlig hälsning Christer K


Svar: Tjena Christer !
Trevligt & roligt att du tar dig en titt på mina senaste sensor-träffar Ja,Kungsfågeln är verkligen en charmant liten rackare..roligt att du gillar träffarna på den.Kul också att du gillar bilden på den "riktiga stor-kungen" bland våra svenska fåglar.Ja,det blev några fälttimmar på den... Stort Tack för dina mycket uppskattade rader.Nästa uppdatering kommer bli megastor!så håll till godo.. Hade'

/Mats-Ove  140427 19:18

Petra Eriksson    140317 14:37
Hej!
Jag är hänförd av dina bilder, du är bara så bäst. Och Lappugglan är det årets 2014? Ha det gott, Mvh Petra

Svar: Hej Petra !
Roligt att du tar dig tid & spana in mina senaste bilder & att du gillar vad du ser Lappugglan är från dom härliga lappuggle besöken vi hade i området för ett par år sedan.Stort Tack! för dina snälla & uppskattade rader.Hade' gott !

/Mats-Ove  140318 17:44

Johan & Nova    140302 18:28
Hej!

Idag ha man fått hjälp med att titta igenom uppdateringen, nämligen med lillen!
Så du får ta kommentarerna med en nypa salt


Fyren med en underbar solnedgång tycker vi är lite som en måne

Fina fåglar å kojje gillas!!

Vattenbilden påminner Nova om att hon har ramlat i vattnet en gång... jag tycker den är stämningsfull med em härlig vinterkänsla... något som de blev alldeles för lite utav iår.

Dommherrarna säger Nova att hon ha målat... men visst måste man fråga fotografen första innan man får måla av va?! Hon kan ha lite rätt med det måleristiska, känns lite som så i den bilden!

Lappugglan tycker Nova e både snäll och farlig... Jag tcker att mästerugglan är fångat i ett underbart djup och ljus!Inga Lappisar där uppe än? är de gamla lappbilder du bjuder på eller? Hade väldigt gärna velat fota någon iår... Du kan väl höra av dig på mail om dom kommer...


Haré

Svar: Hej Nova & Johan !
Roligt att Ni tar Er tid att kika in på min senaste uppdatering.Extra roligt & intressant att få ta del av lilla Novas tankar & kommentarer om dom Såklart att hon får måla av Domherrarna..det blev/blir säkert jättefint!Inga "snälla & farliga" lappisar häruppe i år tyvärr.Man saknar dom verkligen.Men hör av mig om dom förhoppningsvis dyker upp igen.Stort Tack för Era fina tankar & kommentarer om bilderna.Hade' gott !

Mvh/Mats-Ove  140303 20:38

Christer K  140222 10:03
Hallå MOL-foto!
En fin uppdatering (som vanligt ) Många fina bilder, men fastnar lite extra för småfåglarna
Och kan ju inte låta bli att fastna lite extra, extra för skogstomten, underbar bild på Tofsmesen

De på Havsörnen är ju också spännande, den passerade ju rätt nära dig ändå. Ser jag på bilderna. Kul!

Med vänlig hälsning Christer K

Svar: Hej Christer !
Trevligt att du tar dig tid & kika in i min lilla "pixel-stuga" Värmer gott i foto-själen att få dina fina ord om mina senaste pixel-träffar
Roligt att du gillade tättingsbilderna & dom på "kust-rovfågelkungen" Stort Tack ! för dina uppskattade rader.Hade'

/Mats-Ove  140225 19:37

Petra Eriksson    140203 21:17
Underbara bilder som alltid. Du är bäst Mats-Ove!!!

Svar: Hej Petra !
Det glädjer mig att du gillar mina senaste bilder Tack för dina värmande & uppskattade ord om dom.Hade' gott !

/Mats-Ove  140204 18:07

Henrik Randén  140105 8:02
God fortsättning och fotoår

/Henrik

Svar: Detsamma önskar jag dig Henrik !

/Mats-Ove  140105 16:57

Petra Eriksson    140103 20:46
God fortsättning på 2014 Mats-Ove! Otroligt fina bilder du har här igen. De är verkligen magiska.

Svar: Hej Petra !
Detsamma önskar jag dig & stort tack för dina fina ord om mina senaste bilder.Hade' gott & hälsa Tobias.

/Mats-Ove  140104 16:12

johan stadling 131225 11:48
Go jul(ja, en dag sen, men men) å gott nytt år önskar jag och min lilla dotter, Nova!

Hoppas du/ni får ett fint år, och fina naturupplevelser!


/Johan

Svar: Hej Johan !
Tack,detsamma önskar jag Er !

/Mats-Ove  131225 13:28

Gunnar Eriksson    131224 18:49
Hej!

Tack för din hälsning på min blogg och jag vill passa på att önska dig en riktig God Jul och ett Gott Nytt År.

Du levererar som vanligt en knippe härliga bilder. Bilderna får mig att sakna frosten som lyser med sin frånvaro här nere i söder. Det kom faktiskt lite snö, men den blev inte långvarig. Det har mest varit milt och blött.

Nåja, nu går vi åter mot ljusare tider och kanske får vi lite minusgrader även här nere framåt januari och februari.

Ha det gott och jag hoppas du får tid med lite fotografering mellan allt jul- och nyårsstök

Gunnar

Svar: Hej Gunnar !
Trevligt att du tog dig tid att skriva några rader mitt i julstöket.Det har varit mest plusgrader & regn här uppe också på slutet & även blåsigt
..men myggfritt Tack för dina uppskattade rader & hoppas att du också får några fina fototillfällen i mellandagarna & resten sen av 2014.

/Mats-Ove  131225 8:17

Christer K 131224 10:42
Hallå MOL-foto!
Surfar in en stund för att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt spännande foto År!

Året som gått har du bjudit på många härliga pixelkonstverk att låta sig förundras och inspireras av. Ser framemot 2014 års kommande uppdateringar här hos MOL-foto.

Mvh Christer K

Svar: Hej Christer !
Roligt att du tar dig tid att surfa in på min sida på självaste julafton & lämna dessa värmande rader.
Uppskattas mycket !Stort tack & jag önskar dig detsamma.Även jag ser framemot dina kommande uppdateringar under 2014.
Hade'

Mvh/Mats-Ove  131224 12:47

Johan Stadling    131208 10:41
Tjena!

Lite kylig uppsdatering, det är ju dom tiderna nu
Känner en kylslagen känsla i bilderna... de bilder med löven har en härlig krispa i sig... nästan så att man vill ta sig en tugga. Iövrigt många fina fågelbilder.

/Johan

Svar: Tjena Johan !
Ja,det är kalla tider nu..den första riktiga snön har kommit upp hit nu också & med den vinterkylan.Man får glädjas åt att det har blivit myggfritt i allafall
Stort tack för dina värmande rader! Hade'

/Mats-Ove  131209 20:03

Christer K 131124 20:03
Hej Mats-Ove!
Många tjusiga pixelfullträffar i denna uppdatering. Kul att följa med på dina strövtåg och ta del av det du ser och fångar som fina avtryck på sensorn.
Blixt rörelse bilden blev ju jättebra, nu har du ett verktyg till i verktygslådan
zoom bilden på när hösten kommer med fart, läcker bild där bild och text verkligen samverkar bra.
Skall bli spännande att se vad som är på g

/Christer K

Svar: Hej Christer !
Trevligt att du tittar in i min "pixel-stuga"
Glädjer mig att du gillar vad du ser Får se vad det blir för bilder framöver med mitt "nya" verktyg.
Stort Tack ! för dina uppskattade rader.Hade' gott

/Mats-Ove  131127 19:24

Jan Hallberg  131101 21:39
Hej Mats-Ove...
Många fina bilder i den senaste uppdateringen. Men jag fastnar speciellt för den underbara bilden på sidensvansen omgiven av rönnbär. Perfekt fångat i den så typiska miljö som den hör hemma i. De röda bären livar upp bilden jättebra.
MVH Janne

Svar: Hej Janne !
Trevligt att du tar dig en titt på mina senaste sensor träffar.Det glädjer mig att du gillar vad du ser.Ja,sidensvansen är ju en elegant fågel,& som när den landar vid sitt "matbord" blir extra rolig att fota.Tack för dina värmande & uppskattade rader.Hade'gott

/Mats-Ove  131103 11:24

Johan Brundin  131031 20:43
Fantastiska bilder Mats-Ove!

Svar: Tjena Johan !
Roligt att du kikar in på min sida & att du gillar vad du ser Hoppas det går bra med pluggandet.Hade'gott & Tack för ditt avtryck här i gästboken.

/Mats-Ove  131101 18:21

Christer K  131024 23:02
Hej MOL-foto!
Jobbar hårt och målmedvetet och det gett fina resultat ser jag.
Sädesärlan härlig bild, en skön humor i den. Fångad i rätt ögonblick, bilden lever verkligen upp till Henri Cartier-Bressons devis "The Decisive Moment" och här har vi verkligen det
Snyggt hur fågel och stenens färger går igen. Ja det är mycket som gör att jag uppmärksammar bilden. Steget, vattnet en fin och lugn fond som verkligen lyfter fram händelsen, sen en lite detalj också är vassen/gräset i oskärpa i bakgrunden i vänster hörn den ger bilden en känsla av djup, ta bort den och bilden känts platt. Blänket i ögat kanon och sist men inte minst speglingen...

Aaah Bofinken, härlig bild på Bofinken i miljö. Spännande komponerad, ger liv och spänning i bilden. Gillar också hur jag anar miljön/granarna i bakgrunden och visst kan jag efter ett tag se hur några av skogens varelser lösgör sig ur trädridån. Skogigt ljus som slår an stämningen i bilden.

Nästa bild på Bofinken är också skön. Hur ljuset faller på fågeln tycker jag "är" en stor del av bilden, tjusigt blänk. Snyggt komponerad i härlig miljö och det korta skärpedjupet ger djup och frilägger motivet fint.

Aaah sen måste jag också få nämna Myrspovarna, oj så fina kontraster mellan de varma och kalla tonerna/färgerna i bilden. Spännande också med speglingen som man inte direkt uppfattar, tror att de är fler fåglar än sex st. Ja en läcker bild i tjusigt ljus...

Ja sen har du fler härliga pixelträffar också men får klippa här då det börja bli väl långt

Med vänlig hälsning CK

Svar: Tjena Christer !
Alltid lika intressant att få ta del av dina tankar om mina bilder.Du lyfter fram detaljer i bilderna som knappt jag har tänkt på när jag tog dom,men som man kan ta lärdom & inspiration av.Stort tack för att du tog dig tid att lämna dina mycket uppskattade & snälla rader om mina senaste pixelträffar Hade' gott

/Mats-Ove  131026 13:12

Johan Stadling    131015 9:53
Tjena!


Trevlig uppdatering, Matsa!

Många fina speglingar och härligt mustiga skogsfärger!

Min favorit från denna gång blir "Bofinken på Torrakan"


/Johan

Svar: Tjena Johan !
Alltid lika roligt när du kikar in på min sida & lämnar en kommentar på min senaste uppdatering Stort Tack för dina vänliga ord om bilderna.Hade'

/Mats-Ove   131021 18:22

Petra Eriksson    131004 21:30
Underbara bilder som alltid Mats-Ove Kul att veta att jag var med när du tog några av dem också....de var fina dagar Ha en fin helg, Kram/ Mvh Petra
Ekorren blev en favoritbild verkligen!

Svar: Hej Petra !
Roligt att du kikar in på min sida & spanar in min senaste uppdatering Ja, det var fina dagar därute..jag har ju dig att tacka för att du upptäckte havsörnen så att jag lyckades få bilder på den Stort tack också för dina vänliga & uppskattade rader om mina bilder.Hade'gott..hälsa Tobias

/Mats-Ove   131005 10:00

Jonathan stenvall    130913 10:30
Fantastiskta bilder du har på din sida! Gillar speciellt många av landskapsbilderna//Jonathan

Svar: Hej Jonathan !
Alltid roligt med lite nya gäster här på min sida.Glädjer mig också att du gillar mina bilder
Tackar ödmjukast för dom fina orden & önskar dig varmt Välkommen åter hit.Hade'

/Mats-Ove  130913 19:47

Christer K    130912 21:38
Tjena MOL-foto!
Ser att du fortsätter i god stil med stämningsfulla Småloms bilder, som du även hade vid förra uppdateringen. Men undra om inte första bilden på denna uppdatering, höjt ribban ett snäpp. Bra komponerad, ljus och dimma som direkt ur skolboken. Alla saker sammantaget skapar en mycket fin och stämningsfull känsla i bilden.

Du har jobbat fram många sköna pixelträffar på din semester och alla faller under epitetet hög kvalité, stämning, bra komponerat, fina speglingar och många med ett fint och stämningsfullt ljus. Och slut resultatet kan ju bara bli topp klass

Bra att du "vågat" bryta in med bäverhydds bilden, en fin dubbelexponering. Som gett det där omöjliga skärpedjupet samt satt en lite mystisk och slår an en trolsk ton i bilden. Bilden ger också betraktaren utrymme för att bygga sin egen historia och att känna förväntan och spänningen, dyker bävern snart upp...

En bild som också sätter sig lite extra, är bilden på tranan som "vingar" och är flankerad av två artfränder, finns en skön symmetri i bilden. Som ett visuellt "Haiku"

Ännu en visuellt njutbar upplevelse och jag tackar för en fin stund då jag åtnjutit bilder i bästa MOL-foto stil

/Christer K

Svar: Hej Christer !
Alltid en fröjd att läsa dina tolkningar om mina bilder Dina mycket vänliga ord värmer gott i foto-själen & uppskattas mycket som du vet.Stort Tack ! för att du tog dig tid & gå igenom denna lite större bildskörd som det blev denna omgång & dina somsagt fina ord om dom.
Hade' gott..låt slutaren smattra

/Mats-Ove  130913 19:42

Hans Friskberg  130906 18:04
Hej Mats-Ove Underbara bilder du har tagit, du borde vara med i Sundsvalls Fotoklubb! Christer K. Klass helt enkelt

Svar: Hej Hans !
Trevligt att du tog dig tid att besöka min sida Roligt att du gillar mina bilder & att som du skriver & tycker håller samma klass som en så duktig fotograf som Christer är.Tackar ödmjukast för dom fina orden.Hoppas du fick några fina pixelträffar på Myrspoven..vi ses kanske snart igen därute.Hade' gott !

/Mats-Ove  130906 20:12

Johan Stadling    130904 17:04
Tjena Matsa!!

Makalöst vilka fina bilder du klämmer till me!!
Vilka lombilder! Fångat i fin miljö och dimma!
Bäverdammsbilden griper tag i en!! Verkligen fastnat vid den flera gånger! Trolsk!!
Snäppbilderna går inte av för hackor heller!
För att till sist avsluta med tranbilderna i mjukt ljus!

En av dina absolut bästa uppdateringar!! Hatten av!!


/Johan

Svar: Hallå Johan !
Trevligt att gillar vad ser på mina senaste uppdatering Jag hade semester under denna period så då kunde man planera dom olika fotosessionerna lite bättre.Så dina mycket vänliga ord värmer gott & uppskattas mycket.
Stort Tack för dom ! Hade' gott & kör hårt med avtryckaren

/Mats-Ove  130905 19:47

Jan Hallberg  130903 21:34
Mycket snygga bilder du tagit Mats-Ove.
Mycket miljö i dom samt underbart ljus.
Mvh Janne

Svar: Hej Jan !
Roligt att du kikar in på min sida Roligt också
att du gillar mina bilder.Försöker att om möjligt klämma in lite miljö så man ser hur & vart fåglarna befinner sig.Sen är det ju alltid lite extra när man har ett schysst ljus vid fototillfället.Stort Tack! för dina uppskattade rader.Hade'gott

/Mats-Ove  130905 19:31

Petra    130902 20:10
Jösses jag blir tagen av dina vackra bilder. Du är enormt duktig fotograf. Jätte kul att se Vi ses på stranden snart igen. Ha det gott så länge Mvh Petra

Svar: Hej Petra !
Glädjer mig att du gillar mina bilder Stort Tack för dina värmande & uppskattade rader.Ja,vi syns snart bland vadarna Hade'

/Mats-Ove  130902 20:50

Henrik    130824 22:53
Grymma bilder som vanligt Speciellt lombilderna och inte minst ekorrbilden, den gillas starkt!

/Henrik

Svar: Hej Henrik !
Trevligt att du kikar in på sidan.Glädjer mig att du gillar vad ser Stort Tack ! för dom mycket uppskattade raderna.Hade' gott !

/Mats-Ove  130826 19:49

Petra    130803 8:58
Underbara magiska hänförda naturbilder som alltid. Ha det gott Mvh petra

Svar: Hej Petra !
Roligt att du gillar mina senaste bilder Tackar ödmjukast för dina fina & snälla ord om dessa.

Hade'

/Mats-Ove  130804 11:06

Christer K  130730 9:57
Tjäääna MOL-foto!

Lämnar en kommentar så här i elfte timmen, innan ny uppdatering kommer. Rykten gick att det jobbas på nya bilder
Men under Juli så har jag njutit av den majestätiska och dramatiska öppningsbilden, med härligt gyllene ljus och fint komponerad. Sen är ju bara de tre gula simmande dunbollarna jätte charmig och skogsharen som sitter i fin miljö och spanar eller anar oråd, från smygande fotografen.
Småskraken fint inramad av däcket vid bryggan, som verkligen leder blicken till fågeln. Fint kreativt utnyttjande av omgivningen.
Storspoven vid Märrgårds ladan, fint hur den spatserar på det gamla takteglet, och när det begav sig så gillade Lappugglan att sitta där och uggla
Bilden ger en fin lantlig känsla.
Kul också att lite längre ner få återse dunbollarna men som då vuxit till sig.
Ser nu framemot kommande uppdatering och se vad MOL-foto har varit på för äventyr

Med vänlig hälsning Christer K

Svar: Hallå Christer !
Alltid så trevligt & intressant att få ta del av dina tankar om mina bilder Var som du skriver just på gång med en ny uppdatering så ryktena stämmer bra..så håll tillgodo.Stort Tack ! för dina mycket uppskattade & snälla rader om mina Juni-bilder.

Hade' gott

/Mats-Ove  130731 21:37

Johan Stadling    130620 15:13
Tjena!

Skrev ett inlägg här för nån vecka, men det verkar inte ha kommit med :/
Ivf, fina bilder som vanligt!
Önskar också en fin midsommar!!


/Johan

Svar: Hej Johan !
Det har varit lite strul med gästboken på sistone..antagligen därför inte ditt inlägg kom med.Tack för dina vänliga rader & skön midsommar på dig med.

/Mats-Ove  130621 15:13

Petra    130620 7:00
Hej Mats-Ove! Kul att du kikat in! Hon är bedårande uggelmamman, Stefan H krafsar på stammen och vips så kom hon upp i hålet och undrar vad och vem i hela friden som besöker henne. Det var inte det bästa ljuset men det blev bilder i alla fall.
Önskar dig en fin midsommar! Hoppas att solen vill titta fram.
Mvh Petra

Svar: Hej Petra !
Ja,det var roligt & intressant att få se dina bilder därifrån uggleboet.Önskar man varit med själv & fått lite bilder..Trevlig Midsommar på dig också

/Mats-Ove  130621 15:09

Jörgen Schön  130619 19:45
Hej Mats, du har minsann inte legat på latsidan under våren ser jag. Ett Orrspel eller Tjäderspel är något jag själv skulle vilja uppleva någon gång, nu är det försent denna säsong men verkligen något att försöka planera in kanske nästa vår. Härliga bilder som vanligt och jag ser fram emot fler bilder framöver som jag misstänker kommer att vara i sommarskrud.
Ha de nu så gott och önskar dig också en trevlig Midsommar!

Mvh, Jörgen

Svar: Hej Jörgen !
Det gäller att hålla igång avtryckarfingret
Ett orrspel kan jag varmt rekommendera,mycket
spännande & intressant naturupplevelse.Men räkna med en lång natt & vara på plats(gömsle är nästan ett måste)minst ett par timmar innan spelet börjar.Stort Tack Jörgen för dina uppskattade rader & vill även önska dig en trevlig Midsommar !

Hade'

/Mats-Ove  130619 22:15

Christer K  130618 11:26
Tjääna MOL-foto!
Bländande vackra bilder som alltid, det syns att det finns tanke och mycket jobb bakom varje bild. Du öppnar upp med en fin morgon vy med fint ljus och väl komponerat, för att få fin djupkänsla i bilder ett av MOL-fotos signum(iaf före fågel intresset)
Sen bjuds vi betraktare på ett spännande naturskådespel, med Orrlek/fight. Fin morgon känsla i bilden där morgon dimman stiger över "ängen" och en varm himmel och tupparna på börjat sin kamp. Sen följer fina när studier på dessa rivaler. Gillar kontrasten mellan skärpezonen och den sköna softade oskärpan, styr blicken mot huvudmotiven.

Sen en läcker bild i den serien är hur dessa herrar fått agera förgrund mot rådjuret, djärvt och en uppfriskande fin touch att göra så, tjusigt!

Sångsvanen som svävar förbi över granskogen, fin touch är också kontrasten mellan näbbens gula parti och den blåa himmlen, fin och stämmningsfull bild.

Storskarake paret, fin fart i bilden, gillar den låga vinkeln och hur de speglas i vattnet där de far fram och fint ljus

Sen är ju serien med Fisktärnan en höjdare, intressant händelse. Där den verkar gapa över för mycket och denna intressanta serie kryddas även med ett fint ljus som sätter en lite extra touch till bilderna och ger lite extra tryck i färg och upplevelse. Läckert!

Storspoven med dess vattenspegel och det lågt stående ljuset som ger en fin elegans till bilden, kan inte mer än att lyfta på kepan och grattulera till en fin uppdatering och gett oss betraktare en fin naturuplevelse och fin stund framför skärmen

/Christer K

Svar: Hallå Christer !
Alltid lika roligt & intressant att läsa dina grundliga genomgångar av mina bilder Det ger mig fortsatt energi att kämpa vidare därute på fältet när man får så mycket beröm från en så duktig fotograf som du är.Uppskattas mycket detta att du tar dig tid att studera igenom mina bilder.Stort Tack för dina fina rader !
Trevlig Midsommar på dig

/Mats-Ove  130619 21:57

Henrik    130604 6:55
En fröjd precis som vanligt när man tittar in här

Ha en riktigt skön sommar!

/Henrik

Svar: Hej Henrik !
Tackar ödmjukast för dom orden.Detsamma önskar jag dig,hoppas du får många fina fototillfällen i sommar

Mvh/Mats-Ove  130604 19:43

Tobias    130507 20:15
Tjenare Mats-Ove!

Såg dig ute på Stornäset igår kväll (måndag) då du fotade gravänderna och rödbenorna. Ville inte störa då du låg så bra där du låg, vet inte om du såg mig och Petra vid plattformen.

I alla fall såg jag att du hade en sak jag sett andra naturfotografer ha och jag undrar var fan man får tag på den... Ditt tallriksstativ! Jag googlar allt möjligt men hittar inte. Har du något tips?

Svar: Hej Tobias !
Jasså du såg mig..trots camon Tyckte jag såg Er borta vid plattformen.Det var en fin kväll lite blåsigt bara..fick väl med mig nån pixelträff på gravänderna & rödbenorna."Tallrikstativet"(bra svensknamn förövrikt) som du frågar om kallas för "The Skimmer ground pod "& finns att beställa på Naturescapes.net om du inte har hittat det redan..Jag är mycket nöjd med den.Man får ett kortare DOF med denna tack vare den låga bildvinkeln & man blir mindre synlig för fåglarna.Mer lätthanterligt än att gå ner med det "riktiga" stativet i spagat.Kul att du tittade förbi på sidan.
Hade' gott

mvh/Mats-Ove  130509 16:52

Christer K  130419 10:35
Härlig uppdatering med många fina pixelfångster.
Ser att "lavaträdet" levererar, levererar bilder med lite extra skogskänsla, fint ljus och huvudmotiven fångade i fina poser.
Men min favvo från denna omgången från MOL-foto får bli den balanserande lappisen. Gillar känslan, posen, frosten mot den mörka bakgrunden och dess "kuliss" verkan mot skogen i bakgrunden och ger bilden djup och dimension. Samt att det inte är en självklar Lappis bild...
Snyggt!

/C Karlsson

Svar: Hallå Karlsson !
Ja,det har ju blivit en del sittande vid "lavaträdet" som mynnat ut i några pixelträffar,roligt att du gillar dom Det blir ju lite extra skogskänsla som du skriver av laven.Lappugglan kom flygandes från skogen där i bakgrunden & jag trodde aldrig att den skulle sätta sig på dom smala frostiga grenarna,så det blev en liten speciell situation & pose när den balanserade upp Stort tack för dina värmande rader.Hade' gott i vårvärmen...Anemone hepatica rules !

mvh/Mats-Ove  130420 8:55

Henrik    130412 20:50
Underbara bilder, som du vet går jag lite extra på dina lappugglebilder Hoppas det går vägen för dom i brist på föda!

Trevlig helg!
Henrik

Svar: Hej Henrik !
Roligt att du kikar in & spanar in mina bilder
Ja,lappugglorna har verkligen nåt speciellt över sig & man får hoppas att dom har det gott där i skogen.
Tack för dina uppskattade rader.Hade'

mvh/Mats-ove  130415 19:13

Krister Lindkvist    130322 18:54
Fantastisk fin hemsida . Många otroliga bilder . Du tar mej med på en mycket vacker vandring från din natur . Tack för att jag får ta del av din fotokonst . Hälsningar Krillan 54 .

Svar: Hej Krister !
Alltid roligt med lite nya gäster här på sidan & som lämnar trevliga & snälla avtryck här i gästboken
Det glädjer mig också att jag då kunde underhålla dig en stund med mina personliga naturtolkningar & att du gillar vad du ser.Tackar ödmjukast för dina uppskattade rader.Du är varmt Välkommen åter !

Hade' gott

mvh/Mats-Ove  130322 19:48

Johan Stadling    130321 20:21
Tjena!

Gråsiskan va en "ny" art för mig, ingen jag har sett här nere iaf!
Vilket skådespel det måste ha varit å sett Lappisen på nocken för att sedan glida mot dig... Ett s.k.a. BBC-moment!

Mye fina bilder iöl, Matsa!

(host host, ändrar du hemside adressen till mig?)


Haré

Svar: Tjena Johan !
Roligt att du kikar in.Ja,Gråsiskan är en charmig liten tätting,vi hade en "bi-svärm" av dom ett tag här i en del av kust-skogen.Lappis bilden är från fjolårets invasion vid & kring just denna lada..ibland satt det tre lappisar på den taknocken.Ha ha, det var som du så fyndigt skriver ett verkligt "BBC-moment" när den kom emot oss fotografer(tror vi var en 4-5 stycken som stog & väntade att den skulle lätta)Stort Tack för dina uppskattade rader...skall fixa till länken till dig..& spana in din nya sida sen

Hade'

mvh/Mats-Ove  130322 19:52

Jukka Lausmaa  130320 19:28
Hej Mats-Ove,
En härlig samling bilder som vanligt. Du har en fin miljö runt dina fåglar. Men bilden som verkligen fastnar är domherren. Helt suverän. Lätt den bästa bild på domherre som jag har sett. Grattis!
/Jukka

Svar: Hej Jukka !
Roligt att få några fina rader från dig & extra roligt att du tycker om Domherre bilden så mycket(en personlig favorit)Passar på att sträcka på mig av stolthet när detta höga betyg kommer från en så duktig fågelfotograf som du är Tackar ödmjukast för dina uppskattade rader.Hade' gott !

mvh/Mats-Ove  130321 19:00

Christer K  130316 22:29
Tjena MOL-foto!
Härliga bilder med ett tjusigt ljus (som alltid)
Sköna fågelporträtt, Gråsisikan som sitter och spanar fint ljus och pose blänket i ögat pricken över i.
Tofsmesen som poserar så fint i lava trädet, Ger en fin och stämmningsfull "skogig" känsla, fint soft ljus, färger och tonskala matchar fint dessa är också en bidragande faktor till den stilla känslan i bilden.

Blåmesen sitter där stolt och poserar (poserar och poserar men iaf så du hinner bränna av en ruta ) i sin fina "folkdräkt", snön i bakgrunden lyfter fram huvudmotivet på ett fint sätt. Även här ett fint ljus och en fin "skogig" känsla.

Domherren i fin siluett fint inramad av grenverket, fint porträtt med mycket miljö och tack vare grenverket och linjerna, ljuset. Har detta fågelporträtt lyfts upp till konst istället, för att "bara" vara en fågelbild. Gillar den solitära känslan som bilden ger, när skogensfågel sitter och spanar ut i landskapet och ger ett lite ensamt och svagt "pjuut" ifrån sig eller sitter så där förnöjsamt och kuttrar i bröstet ljud ifrån sig. Stämmning!!!

Lastbilen och båten välinbäddad fluffig bommuls snö, fint komponerat som ger en fin spänning och drag i bilden, snyggt med de färgerna som ger fin kontrast av blått (himmel,båt) och gult (lastbilen)

Aaah en bisvärm av Gråsisor som sitter uppflugna i en fin torrgran, snyggt hur fåglarnas färg matchar trädets färg, en ren och fin himmel som lyfter fram motivet på ett fint sätt.

Gråsiskan som landar så snön yr ger fint liv och fart i bilden, fint hur ljuset faller på dess huvud och hur näbben verkar självlysande, En favorit bild i mina ögon.

Fint avslut med de otroligt stämmningsfulla Lappis bilderna ger en fin eftersmak som denna bild anrättning ger betraktaren... Mycket njutbart att ta del av!

/Christer K


Svar: Tjena Christer !
Alltid så intressant att få läsa dina så väl genomförda bildstudier om mina bilder.Här märks det verkligen att du har ett genuint bildintresse & ett gott öga & smak för hur en bild skall byggas upp.Vilket också tydligt syns som en röd tråd bland dina fantastiska naturbilder.Tackar allra ödmjukast för din fina berättarkonst & tycke om mina senaste bilder.
Hade'

mvh/Mats-Ove  130319 19:53

Ronnie Lindberg  130227 11:33
Hej Mats- Ove

Av en händelse fick jag se att du har en hemsida med fantastiskt fina bilder. Vad har du för utrustning?
Har nyligen fått en systemkamera i present (Canon) som jag flitigt använder.

Allt gott
Ronnie

Svar: Hej Ronnie !
Så roligt att du hittat till mina sida & att du gillar vad du ser Angående utrustning så kör jag med Nikon system.Med olika objektiv från 16-400mm.Hoppas du får mycket glädje av din fina present & att du får fånga många fina motiv med den.Bra att läsa att du använder den flitigt för att det är vad som gäller för att få till bra bilder Tack för dina rader
Välkommen åter ! Hade' gott

mvh/Mats-Ove  130227 22:50

Petra    130203 10:38
Underbara bilder som alltid! Det är härligt att se och inspirerande!/ Mvh Petra

Svar: Hej Petra !
Roligt att du spanat in mina senaste sensor-träffar & att dom även gav dig inspiration
Stort Tack ! för dina vänliga rader.Hade'gott

mvh/Mats-Ove
  130204 20:29

stadling  130110 17:36
Tjena!!

Jäklar va snö ni har där uppe, men d har väl försvunnit en heldel nu när d ha varit plusgrader va?!

Ivf fina vinterbilder, där jag tycker att bilden på domherren dominerar med den härliga färgkontrasten.


Hare

Svar: Tjena Johan !
Du har rätt angående snömängden,det har sjunkit ihop efter några dagars plusgrader.Men nu har det varit riktigt kallt några dagar & då har det till min stora glädje varit soligt & fint Inget som december månad bjöd på direkt.
Tack för dina uppskattade rader.Hade' gott !

mvh/Mats-Ove  130113 18:18

Henrik    121231 9:54
Gott Nytt År Mats-Ove!
Nu hoppas vi på ett nytt fint fotoår

Senaste bilderna håller toppkvalitet precis som vanligt!

/Henrik

Svar: Detsamma Henrik !
Ja,nu ser vi framemot ett nytt spännande fotoår
med många intressanta möten med djur & annat fint därute i naturen Tack för dina vänliga ord
om mina senaste bilder Hade'

/Mats-Ove  121231 16:47

Gunnar Eriksson    121229 13:56
Hej Mats-Ove!
Jag får tacka för din fina julhälsning och vill också passa på att önska dig en god fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År. Det var också kul att få se dina fina vinterbilder. Förutom snö så lyckades du också fånga det fina ljuset. Här nere i sydost så gjorde vintern ett kort mellanspel, men nu är vi tillbaka i de jordnära färgerna och diset. Jag får passa på att fortsätta min tur i det melankoliska innan solen blir allt för stark i slutet av januari.

Ha det gott
Gunnar

Svar: Hej Gunnar !
Tack för din jul & nyårshälsning önskar dig som du vet detsamma.Roligt att du gillar bilderna.När du läser detta har jag lagt ut som du ser ett gäng nya bilder med betydligt mer snö på.Det har kommit en hel del häruppe i norr.Hoppas att du får många fina bilder där i det melankoliska ljuset & resten av det nya kommande året.Hade'

mvh/Mats-Ove  121230 12:05

Christer K  121223 17:05
Tjena Mol-foto!
Surfar in så här dan före dan och önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt spännande foto År!


/Christer K

Svar: Tjena CKarlssons-bilder !

Detsamma önskar jag dig !

Hade' gott i snömängderna..

/mvh/Mats-Ove   121223 19:19

Johan Stadling    121222 15:42
Hej!

Önskar dig med familj en god jul och ett gott nytt år!!

Njut av årets sista dagar och ett nytt fullspäckat 2013!!


Haré

(fina nya bilder å)

Svar: Hej Johan !

Detsamma önskar jag dig !

Hade'

mvh/Mats-Ove  121223 19:15

Jörgen Schön  121222 9:28
Hej Mats-Ove!
Vad härligt att titta in här och se din sinnliga bildfångst som alltid bjuder en på stämningsfulla landskapsvyer och ljuva bilder på våra bevingade vänner - underbart kort och gott!
Vill samtidigt önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Mvh, Jörgen

Svar: Hej Jörgen !

Härligt att läsa dina uppskattade rader om mina senaste bilder.Tack för dom fina orden.
Ber att få önska även dig en riktigt God Jul
& ett Gott Nytt År

mvh/Mats-Ove  121223 19:14

Henrik    121221 20:37
Alltid en fröjd att komma hit och titta på dina bilder!
Ha en riktigt god jul!

/Henrik

Svar: Hej Henrik !

Kul du tittar in Vill önska dig detsamma.

mvh/Mats-Ove  121223 18:55

Tobias    121203 19:45
Tjenare Mats-Ove!
Ny uppdatering med fina bilder som vanligt. Den första är ju riktigt magiskt, snyggt jobbat. Tofsmesen var också härligt fångat. Alla bilder är ju bra men de två stack ut för mig.

Keep up the good work!

//Tobias

Svar: Tjena Tobias !
Roligt att du kikar in här på min sida & att du lämnar ett avtryck här i gästboken Roligt också att du gillar vad du ser.Stort Tack för dina uppskattade rader.Välkommen åter !Hade'

mvh/Mats-Ove  121204 21:01

Christer K 121121 23:18
Tjääna MOL-foto!
Bäst att passa på innan en ny uppdatering sker antar att vi bara är dagar ifrån

Härliga pixel fröjder du begåvat oss med denna månad. Som vanligt sköna pixelkonstverk med fint ljus och stämmningsfulla bilder.

Måste bara få nämna några av mina favoriter från denna gång. Tvåan ahh vilket landskap, utsökt komponerat, stämmningsfullt ljus, en riktigt dramatisk och intressant himmel. Njutbart helt enkelt!

Trean: Nötskrikan i miljö, bra stämmning och skogs känsla, gillar den naturliga inramningen av huvudmotivet och tycker att bakgrunden verkligen lyfter bilden...

Sexan: Den gamla lädun på täckten fint komponerad, bra djup i bilden tack vare den fina och genomtänkta förgrunden, snyggt också hur tonskalan och färgerna lågmält matchar varandra, en bild som verkligen sätter an årstidens stämmning. De gula och softa löven ger ett fint färginslag och skapar dynamik till den annars lugna bilden. Kul att se att det går att göra så här fin och stämmnings bild av denna lädu

Hackspetten gillar komp., den softa förgrunden ger fint djup och de härligt pigga färgerna i bakgrunden...

Grankvist underbar bakgrund ja något mer behövs inte för att skapa en skön och njutnings full bild... ja glömde måste ju ha känslan och seendet för att finna dessa bilder. Ibland är det enkla det mest komplicerade och du klarade av det!

Ha de bäst!
/Christer K

Svar: Hej Christer !
Roligt att du kikar in på min sida & som vanligt ger kloka,intressanta,välformulerade & inte minst
uppskattade rader här i min gästbok Ja,det blir kortare & kortare dagar nu så det gäller att fånga det lilla ljus som bjuds av ljuskällan vi har däruppe i rymden Roligt att jag kunde bjuda dig på en stunds underhållnig.Tack ! för dina värmande rader.
Hade'

mvh/Mats-Ove   121124 19:29

Christer K  121017 22:02
Tjääna MOL-foto!
Härliga pixelträffar du bjuder oss betraktare på.
Fastnar lite extra för några bilder. Härligt ögongodis som smakar sött på näthinnan och i sinnet.
Kan inte låta bli och charmas av Talgoxen och dess morgon gympa. En bild just för posen bryter av de annars så vanliga artporträtten, men du har inte fallit i fällan, laven på grenen ger bilden en extra touch och känsla...

Och sen Lappisen så skön bild som jag också faller för. Härligt uttryck, ovanlig fint genomförd. Syns att det är en fotograf utrustad med tålamod och är på hugget när det "händer" snyggt jobbat MOL-foto. Tycker mig också se några diffusa uggle ansikten i barken på trädet, gillar när bilderna döljer lite mer än det uppenbara.

Fin höstig och lite ödslig känsla där ute på tunet, bilden på gammelgården "undantaget" kallades visst huset. Gillar kompositionen och den softa framtoningen i bilden.

/Christer K

Svar: Hallå Christer !
Det glädjer mig att du tittar in i min lilla "pixel-stuga" & värmer dig i höstrusket Intressant att läsa dina analytiska tankar om några av mina bilder.Jag tackar & bockar för dom värmande raderna.Ha en forsatt fin höst !

mvh/Mats-Ove  121021 9:35

Petra    121015 20:15
Tjusiga bilder åter igen. Den med Lappugglan är en favorit hos mig. Mitt i prick bild Ha det gott! // Mvh Petra E

Svar: Hej Petra !
Roligt att du kikar in här igen & också lämnar ett fint & uppskattat avtryck här i min gästbok.
Tack för dom raderna.
Hade' gott

/Mats-Ove  121021 9:28

Johan Stadling 121006 8:36
Mörrn mörrn!


Vilka bilder!!


Nu bjuder du också på några svårlokaliserade fågelarter. Dessutom i ett fint ljus!!
Gillar också den mystiska kustbilden!

Mye fint, Matsa!!/Vandraren

Svar: Hallå Johan !
Har varit ute på del fågelspan på sistone,vilket har resulterat i några sensorträffar i allafall.Roligt,spännande & intressant att då få möte några arter som man inte får träffa på så ofta Stort Tack ! för dina snälla & som du vet uppskattade rader.Hade' gott

mvh/Mats-Ove   121007 10:17

Christer K 120923 22:11
Fin uppdatering med många guldkorn. Öppnar med en klassisk kustbild med hällekar och allt, fin kompositon. Låg vinkel intressant förgrund, mellan plan och bakgrund allt som alt ger det en fint djup till bilden. Som grädden på moset så är allt kryddat med ett härligt ljus, som verkligen slår an stämmningen i bilden...

Tranorna framför den gamla lädu, ger en snäv triangel komposition och skapar riktning i bilden. Lädu och tranor fin matchning färgmässigt. Roligt också hur tranorna tycks disskutera något där på fältet.

Ekorren en riktigt härlig "mysbild" tjusigt porträtt på "korren" mycket fint ljus som gör mycket för den upplevda stämmningen i bilden. Fint blänk i ögat som ger liv till huvudmotivet...

Amiralen njutbart, sköna färger, fint ljus och bakgrund. Njutbar softhet i bilden...

Klippskrevan fint komponerat väl utnyttjande av ledande linjer som ger fint djup och riktning i bilden, ljuset är top of the line Ännu en hög klassisk naturromantisk bild a la MOL-foto... bara att trycka F11 och få ostörd skärm och luta sig tillbaka och njuta...

Skogens lilla tomte i fin miljö, fin bakgrund med många fina mönster och härliga ljus oskärpe punkter. Gillar den fina känslan och skogs känslan i bilden...

Så avlsutar du lika stämmnings fullt som du öppnade tillbaka till kusten. Intressant komponerat som ger ett fint flöde mellan fyren, månen och reflektionen. Fint hur fyrljuset reflekteras i hällekaret, månen den blå tonen som ger en fin kvälls stämmning och speciell känsla till bilden, molnet/dimman som delvis täcker månen bidrar mycket till känslan i bilden...

/Christer K

Svar: Tjena Christer !
Mycket roligt att se att mästaren i bildanalys har varit på ett mycket välkommet besök Alltid lika intressant att läsa dina tankar om mina bilder.Här är det minsann inga snabba genomtittningar utan väl genomförda bildstudier som gör mig glad i själ & sinne.I och med att som du vet,det ligger lite jobb bakom varje bild..
Stort Tack ! för din uppskattade rader.Värmer gott i höstrusket. Hade'

mvh/Mats-Ove  120924 20:33

Petra    120909 20:56
Hej hopp! Du är en grym fotograf! Här ligger jag i lä så det skriker. Bland det bästa jag har skådat av fotobilder Otroligt inspirerande bilder Bravo! Mvh Petra En fågelskådare

Svar: Hej Petra !
Roligt att du kikat in på min sida Det blev ju en fin dag i går ute vid Stornäset med "halvmycket" rovfåglar som flög omkring Var ut på din trevliga blogg & såg att undertecknad var med på ett hörn på en av bilderna därifrån.Stort Tack för dina snälla & uppskattade rader.Välkommen åter !
Vi syns kanske därute bland fåglarna..
Hade'

mvh/Mats-Ove  120910 20:12

Jörgen Schön  120903 12:31
Hej Mats-Ove!
Det märks att du inte har legat på latsidan i ditt fotograferande nu under sommaren. En samling mycket trevliga och välgjorda naturbilder i senaste uppdateringen. Välkomponerade och finstämda landskapsbilder från kustbandet varvas med härliga djurbilder. Det är svårt att peka ute en favorit, då jag är väldigt svag för stämningsfulla landskapsbilder men jag tror att bilden du fick på göken ligger som klar etta denna gång. De är verkligen inte lätta att få syn på men som du skriver så lätta att höra - så det tycker jag var en klar bedrift att få till en bild på denna lite mytomspunna fågel!!

Mvh, Jörgen

Svar: Hej Jörgen !
Har blivit en del fotande i sommar mellan regnskurarna Har testat en del ny utrustning & som har sporrat en till att fara ut & jaga bilder
Roligt att du gillar bilden på göken..blev själv förvånad hur pass lite den brydde sig om mig när den väl kom fram efter en hel del väntande där från min sida.Blev nöjd att jag fick några sensor träffar på denna som du skriver lite mytomspunna fågelart.Stort Tack ! för dina uppskattade rader.Ha en fin höst med många sköna fototillfällen

mvh/Mats-Ove  120904 18:04

Christer K 120830 12:29
Bäst att passa på med ett avtyck i gästboken, innan en ny uppdatering kommer. Anar att den nya ligger i startgroparna.
Öppnings bilden, makalöst storslagen och vacker. Naturromantik på högsta nivå, fattas verkligen inga komponenter i den inte...
Fastnar också för spindelnätet, fint ljus och skön stämmning i bilden.
Sen laddar du på med ytterligare fina guldkorn som som vanligt är bra komponerade och fint ljus. Och avslutningen gillas som de tidigare svävande Lappis bilderna och denna går i samma fina anda. Njutbart!!
MOL-foto har ännu engång levt upp till förväntningarna
/Christer K

Svar: Hallå Christer !
Du anade rätt,när du läser detta har jag troligtvis lagt ut ett gäng nya bilder Som vanligt mycket intressant att läsa dina tankar om bilderna.Tankar & ord som du vet jag uppskattar mycket,när det kommer från en sån eminent fotograf som du är Stort Tack för dom fina raderna.Ha en fin start på den annalkande hösten.
Snart myggfritt i skogarna !

mvh/Mats-Ove  120830 18:38

Henrik    120822 9:05
Det var ett tag sedan jag tittade in här och som vanligt blir man inte besviken när man går igenom dina senaste alster Hoppas du haft en skön sommar!

Ha det!
Henrik

Svar: Hallå Henrik !
Roligt att du kikar in i min lilla webb-stuga & att du gillar vad du ser.Jag har haft en ok sommar dock en aningens blöt.. Tack för dina rader.Hade'

mvh/Mats-Ove
  120825 8:22

Johan Stadling 120702 21:30
Tjena!

Njutbara bilder, MOL!

Återkommer som vanligt regelbundet...!Haré

Svar: Hallå Johan !
Trevligt med ditt lilla inlägg.Tack för det !
Du vet att du är Välkommen när det passar..
Hade'

mvh/Mats-Ove  120721 18:41

Gst 120614 0:05
Tjena MOL-foto!
En gedingen uppdatering som en stor påse karameller med många bilder som ger en god smak, men med skillnaden att dessa alster du bjuder på är godis för ögat och sinnet.
Aaah du inleder med en varm eldig kustbild med dramatiskt hav och ett enastående ljus som bärs upp av kompositionen. Men det är väl just ljuset som fångar mitt intresse. Magiskt!

Rödhaken, ren och fin bild. Lite "art" varning men mycket väl genomförd. Bra ljus som verkligen lyfter fram, varför Rödhaken heter Rödhaken. Fint placerad i bild. Gillar diagonalen på trädet och även de försiktiga diagonalerna i den lugna bakgrunden, vilket också hjälper till att lyfta fram motivet. Och skärpan sitter där den skall och ett blänk har vi också. Skolboken!

Räven fina bilder med ett fint morgonljus som ger bilden en ton som väl matchar motivets ton och färg, likaså tången eller vad det nu är som finns i bakgrunden. Fina poser ger bilderna ett lungt intryck...

Vadaren, fin spegling och rikning i bilden.

Skymning i vårbäcken, sett den förr men i annat forum. Men bra bilder kan man se om och om igen... Som vanligt så behärskar personalen på MOL-foto kompositionen på ett mästerligt sätt. Sen finns alla andra indrigienserna för att bilden skall bli komplett. Underbart ljus och ton i bilden. Den lilla bäcken som färgas gyllene av ljuset, rörelsen i vattnet och som en extra touch eller grädde på moset, solen som silar in mellan träden och strålarna från densamme. Mycket bra gjort då denna situation endast existerar i blott några flyktiga minuter och kanske 1 gång/år om en det. Njutbart helt enkelt...

Kanada gåsen, i mina ögon skön humor som får mig att le...
Skulle kunna fortsätta, men timmen sen och är lite lat. Så jag hoppar på den fantastiskt fina och otroligt stämmnings fulla bilden på Lappisen i siluett mot en gyllene himmel, rena rama drömbilden
Vad mer kan man säga om den mer än, Njutbart!

/Christer K

Svar: Hallå Christer !
Alltid lika intressant & roligt att läsa dina tankar om mina bilder.Rader som du vet jag uppskattar mycket Tackar ödmjukast att du tog dig tid att så utförligt göra detta.Hade' gott i sommarvärmen

mvh/Mats-Ove  120620 20:58

Christer K  120510 23:34
Tjena MOL-foto!
Instämmer med Jörgen i hans kommentar.
Hatten av för många sköna bilder
Några bilder som dröjer sig kvar lite extra på näthinnan är på blåmesen som går in för landning, så tjusigt med de utspridda vingarna "full klaff" där för maximan broms. Snyggt ljus också som ger fin transparens i vingarna. Härlig bild...

Lappisen som svävar och fint komponerad och skönt ljus samt en mycket bra ögonkontakt med "modellen" nästan lite skrämmande...

Aaah och sedan den otroligt charmiga Kungsfågeln med sin gyllen krona på huvudet. Snyggt komponerad, en naturlig vinjett som ramar in och styr in blicken mot huvudmotivet. Som sitter där och sjunger in våren. Och så effektfullt det blir med fågeln mot den fina bakgrunden vilket ger en fin känsla i bilden... Suveränt!!!

Svanen som landar bra panorerat, vilket ger bilden fart och dynamik. Stänket i vattnet understryker farten och rörelsen. Som en extra bonus touch så har vi den fina speglingen i vattnet. Bilden är spännande samtidigt som den får mig att le, tycker det är lite humor i bilden. Bra!

Ojojoj vilket avslut på bild serien, en bild som verkligen tilltalar mig. Ljuset, kompositionen, stämmningen, mystiken. Ett njutbart pixelkonstverk med fotonerna i rätt färg och otroligt välordnat på sensorn Bara att luta sig tillbaka drömma och njuta...

/Christer K

Svar: Hallå Christer !
Oj så många fina rader om mina senaste pixelträffar.Alltid lika intressant & spännande att läsa vad dina tankar går kring mina bilder.Det minst sagt märks att det kommer från en bildanalytiker som håller högsta klass på sin egen bildkonst.Uppskattar din rader mycket & Tackar ödmjukast för dom.Hade' gott i vårsolen

mvh/Mats-Ove   120513 19:49

Henrik    120510 7:02
Underbara bilder precis som vanligt, superb kvalitet rakt igenom! Speciellt sista lappbilden den är ju så läcker!

/Henrik

Svar: Hej Henrik !
Roligt att jag kunde bjuda på en stunds underhållning med mina senaste bilder.Stort Tack för dina som du vet mycket uppskattade rader
Hade'

mvh/Mats-Ove   120513 19:39

Allan Wallberg    120503 17:56
Hej Mats-Ove ! jättefina natur och djurbilder, mycket stämningsfulla och fångat i fint ljus, snyggt.
//Allan

Svar: Hej Allan !
Trevligt att du tog dig tid att spana in mina bilder.
Tackar ödmjukast för ditt avtryck här i min gästbok.Hade'

mvh/Mats-Ove  120504 20:22

Helena Nyberg  120429 21:09
Hej Mats-Ove!
Lika otroliga bilder som tidigare! Jag är full av beundran och väntar redan till nästa månads bilder
Mvh Helena

Svar: Hej Helena !
Roligt att du kikade förbi här igen Det glädjer mig också att du gillar mina senaste bilder.Du är varmt Välkommen åter.Tack för dina fina rader !
Hade' gott !

mvh/Mats-Ove  120501 17:21

Jörgen Schön  120429 18:06
Hallå Mats-Ove! Riktigt suveräna bilder denna uppdatering med både bredd och spets. Alltifrån lappugglor, rådjur, rävar och svanar till en stilsäker makrosväng i blåsipporna förtrollade värld - och denna helhet fångad med högsta fotografiska kvalité. Jag lyfter på hatten och tackar för inspirationen och delar samtidigt ut min lilla guldmedalj som denna gång går till Kungsfågeln som sitter på sin gren och väntar in skymningen - en stämningsfrossare av rang i mina ögon!

Mvh, Jörgen

Svar: Hej Jörgen !
Alltid lika trevligt när du kikar in här på sidan.Har försökt att bredda mig med lite mer djurbilder nu på slutet..har fått en nytändning efter den lappuggle-invasion som varit här uppe,då man varit ut i skogarna tidiga mornar.Tackar för din guldmedalj som du delade ut till min personliga favorit & för dina välformulerade,intressanta & snälla rader.Uppskattas mycket !Hade' gott i vårvärmen !

mvh/Mats-Ove  120501 18:52

Christer K  120410 14:39
Tjäna MOL-foto...

Personalen har jobbat på duktigt ser jag
Här var det ett helt gäng sköna pixelträffar på Lappisen, lädu och sköna isformationer som ligger i en elegant välordnad ordning på sensorn.
Och varje pixel är fyllda av fotoner av högsta kvalité, som sätter en skön stämmning till många av bilderna.
Snyggt!

/C Karlsson

Svar: Tjena Christer !
Har nästan fått satt in extra personal p.g.a lappis invasionen som varit sista månaderna Roligt att du gillar bilderna på dom & dom övriga "foton-fyllda" pixelträffarna.Dina rader som du vet uppskattas mycket ! Hade' gott

mvh/Mats-Ove   120410 22:54

Jukka Lausmaa    120409 12:13
Hej Mats-Ove,
Vilka bilder på lappen du levererar! Alla är mycket bra, men framförallt nr 12 står ut. Perfekt fångad i en läcker pose i snyggt ljus mot en mörk och fin bakgrund.
/Jukka

Svar: Hej Jukka !
Så kul att du gillar mina lappis-bilder.Extra roligt att du gillar min personliga favoritbild på den.En ljuvlig vårkväll med ett lika ljuvligt kvällsljus, jagade den uppe nära granskogen.Ett naturminne för livet.. Stort Tack ! för dina uppskattade rader.
Hade' gott

mvh/Mats-Ove  120409 15:29

Mikael G 120324 18:36
Helt underbara bilder. Speciellt på lappugglan men även på domherrarna. Har ingen hemsida men väl en flickersida http://www.flickr.com/photos/12927841@N07/
som jag lägger ut mina bilder på.

Svar: Hej Mikael !
Roligt att du hittat hit.Tackar ödmjukast för ditt fina avtryck här.Välkommen åter !

/Mats-Ove  120328 22:53

Sida 1/4  « föregående | nästa »  gå till: 
 


Gratis forum | Gratis gästbok | Administration | Integritet | Villkor